Det giver mig altså lidt ondt i maven – Nanna Pretzmann
Hjemmelavet rabarbersaft og et lille fif

Det giver mig altså lidt ondt i maven

IMG_2046.JPG

Højgravid med min tredje trold

 

Jeg får ondt helt ondt i hjertet, når jeg hører om de helt unge piger, som lader sig sterilisere. Selvfølgelig er jeg for kvindens ret til at bestemme over eget liv og krop for den sags skyld. Jeg tror blot det får nogle følelser frem i mig, fordi jeg engang troede jeg ikke ville have børn. Så mødte jeg Mr Right og alt det ændrede sig med et trylleslag. Pludselig blev et liv uden børn nærmere et mareridt end en drøm.

Da det viste sig at babyerne overhovedet ikke kom flyvende af sig sel og krævede lidt af en kamp, så blev jeg ramt af en sorg, som jeg ikke ville ønske for andre. Og det er præcis der hvor den ligger. Jeg får ondt i maven på de unge kvinders vegne. For tænk, hvis de fortryder? Det gør 40% af dem i øvrigt også, så tanken er jo ikke helt henne i vejret og udelukkende fordi jeg er farvet af egne oplevelser.
Jeg er selvfølgelig ikke helt blåøjet og jeg ved udemærket, at det ikke er alle, som ønsker et liv med børn. Bare fordi jeg synes de giver mit liv mere mening end noget andet, så er det jo ikke sikkert, at alle har det på nøjagtig den måde. Nogle ændre måske aldrig mening og forbliver lykkelige i deres valg. Jeg tænker bare, at det kan være svært at være hundred procent sikker på, at man er en af dem, som aldrig ændre mening. Netop fordi det er svært at forudsige hvordan man ændre sig og hvor livet leder en hen.

Egentlig ved jeg ikke helt, hvor jeg vil hen med dette indlæg, for ærligt talt så synes jeg jo lovgivningen er som den skal være. Kvinder skal bestemme over egen krop og dertilhørende valg. Jeg er jo bare så nervøs for de hjertesorger, som kan følge med valget, hvis nu valget fortrydes engang ude i fremtiden.

 

2 kommentarer

 • Camilla

  Jeg er så enig med dig. Men din og min historie lyder også ret ens.
  Jeg var 100% sikker på at livet for mig var med 110 km i timen som karrierekvinde. Så mødte jeg manden i mit liv – som heller ikke ville have børn – før vi mødte hinanden. Vi måtte også igennem en lang sej kamp med fertilitetsbehandling for at få vores to små.
  Jeg forstår ikke det så drastiske valg at lade sig sterilisere eftersom der trods alt findes en lang række præventionsformer.
  Men jeg håber da virkelig at de der måtte træffe en sådan beslutning forbliver lykkelig i den.
  Og PS: du har da den mest vanvittige krop som højgravid! 👍👍👍

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Livet kan bare ændre sig så meget, og så pludseligt, så det kan være svært at vide hvad man ønsker 5-10 år ude i fremtiden.. Synes jeg 🙂 Men ja, jeg håber også at dem der vælger forbliver lykkelige med valget, for fertilitetsbehandling er bare hårdt!
   Og TAK – det var skisme pænt skrevet.. Sådan så jeg heller ikke ud med tvillinger i maven 😂😂 😛

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet rabarbersaft og et lille fif