Jordbær koldskål med hjemmelavede kammerjunker – Nanna Pretzmann
Vi har gjort noget vildt.. Og sparer samtidig skejser

Jordbær koldskål med hjemmelavede kammerjunker


Udover jordbærtærte og rabarbersaft, som jeg lavede den anden dag, så kom jeg pludselig i tanke om en spise, som bestemt også hører sig hjemme, når solen skinner. Det er selvfølgelig koldskål. Herhjemme er jordbær koldskål med hjemmelavede kammerjunker en klar favorit. Vi ynder at spise det til frokost på lune dage – gerne på terrassen.

Det er ret hurtigt at lave og man kan sagtens lave en endnu større portion kammerjunker, så man har til nogle gange. Jeg opbevarer dem blot i en lufttæt beholder, så de holder sig sprøde. Lige nu er det en dåse med et stykke bagepapir.

Jeg har lavet kammerjunkerne med vanilje smag, men det er let at udskiftet med anden smag. F.eks. en smule kardemomme eller skallen af en øko citron. Alle varianterne er gode.

Jeg har pyntet med lidt jordbær mynte. Den købte jeg på Bornholm sidste år og jeg kan allerede fornemme, at jeg bliver glad for det køb til køkkenhaven.

Opskrift på hjemmelavede kammerjunker 

 

Cirka 100 stk

5 dl hvedemel

1/2 dl rørsukker

2 æg

50 gram smeltet smør

1 tsk bagepulver

1/4 tsk salt

Kornene fra en vaniljestang
Tænd ovnen på 175 grader (ikke varmluft)

Start med at skrabe kornene ud af vaniljestangen. Rør det ud i sukkeret. Tilsæt æg og smør og rør godt sammen.

Vend mel, bagepulver og salt sammen og kom det sammen med det våde. Ælt godt sammen og dej dejen i 3. Rul hver del til en pølse på cirka 30 cm.

Bages i cirka 20 minutter.

Tages ud, køles et par minutter og skæres så ud i 1/2-1 cm tykke skiver. Fordel på bagepladen og sæt i ovnen på 175 grader (ikke varmluft) igen.

Bages i 10-12 minutter.

Opskrift på jordbær koldskål   

1 liter kærnemælk

1 vaniljestang

500 gram jordbær (halvdelen er til drys)

2-3 spsk rørsukker (smag til)
Find blender eller minihakker frem. Skrab kornene ud af vaniljestangen. Kom alle ingredienser i (gem halvdelen af jordbærrene) og blend til en ensartet masse og rørsukkeret er opløst.

Jordbærrene, som du har sat til side skæres i små stykker og bruges til drys sammen med kammerjunkerne.

Server.

 

Find også opskrift på // Bounty cheesecake // Jordbærtærte // Sunde is // Lady & Vagabonden spaghetti og kødsauce //

2 kommentarer

  • Trine

    Det ser SÅ lækkert ud 🙂 hvor mange er den portion er opskriften til og hvor længe kan det holde sig i køleskabet?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi har gjort noget vildt.. Og sparer samtidig skejser