Kaos på øverste etage – Nanna Pretzmann
Et forsvundet barn, brug af tablets og Smølfe kyskager

Kaos på øverste etage

image

Lige som man tror at faren er ovre, at hun klarede sig igennem uden alvorlige men, så slår lynet ned. Og det rammer hårdt, når man allermindste venter det. Det tager en med bukserne godt nede om anklerne og tager pusten helt og aldeles fra en. Det føles allermest som en kæmpe mavepuster af uretfærdighed. Det efterlader en fuld af sorg, bekymringer og spørgsmål. Bliver hun mon okay? Bliver himlen en stjerne rigere? Kan jeg undvære hende? Skal jeg undvære hende? Der burde være mange gode år endnu. År, hvor hun kunne være en del af vores og hendes oldebørns liv. Bliver hun og jeg mon snydt for det?!

Mit hoved er ved at sprænges af tanker. Både dem som er fyldt med ked af det hed, dem med omsorg, dem med frygt og dem med vrede. Allesammen proppet i en blender på fuld volume og lagt tilbage i mit hoved. Kaos hedder det vist! Og kaos hersker pt på øverste etage.

Det er svært at sove og svært at have overskud til at være en god mor, når tårerne ofte presser sig på og behovet for at trække sig til sit eget tankespind melder sig. Men jeg forsøger det allerbedste jeg kan. For det fortjener mine piger.

Jeg er ikke sikker på at det her giver mening, men i det mindste letter det lidt på ventilen og giver mig overskuddet til at se, at minderne dem kan ingen tage fra os. Og dem klynger jeg mig til i disse dage. Med troen på at alt bliver bedre og min farmor, som er stærk som en okse kan overvinde endnu en blodprop. Det skal hun bare!! I hvert fald sidder jeg klar til at tage hendes hånd og hjælpe hende på vej.

 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et forsvundet barn, brug af tablets og Smølfe kyskager