Verdens bedste gulerodskage med frosting

Det her er uden tvivl verdens bedste gulerodskage med frosting. Den er super simpel at lave, kræver ikke de vilde ingredienser, men den smager bare så godt. Selve kagen bliver svampet, lidt krydret og smelter nærmest i munden. Frostingen er bare lækker og jeg kunne spise den med ske 😛
På toppen har jeg pyntet med lidt valnødder, frysetørret hindbær og guld krymmel.
Jeg har bagt i en 26 diameter springform og kagen er rimelig stor. Heldigvis holder den sig godt. Vi havde den i køleskabet i 4-5 dage før det sidste var spist.
Opskrift på verdens bedste gulerodskage med frosting
Kagedej
3 dl olie
3 dl rørsukker
4 æg
6 dl hvedemel
2 tsk natron
1 spsk kanel
1/2 tsk salt
Cirka 50 gram hakket valnødder
300 gram revne gulerødder
Frosting:
200 gram Philidelphia smørost
50 gram smør
150 gram flormelis
Vaniljesukker (smag til)
Pynt:
Valnødder (resten af posen, cirka 30 gram)
Frysetørret hindbær
Step 1:
Tænd oven på 175 grader.
Rør olie og rørsukker grundigt sammen. Tilsæt et æg ad gangen under omrøring og rør grundigt sammen. Miks mel, kanel, salt, natron sammen og tilsæt det. Sidste røres de revne gulerødder i sammen med valnødderne.
Kom i springform (jeg brugte 26cm) eller bradepande.
Bages i cirka 45 minutter. Bagetiden kam variere alt efter ovn.
Step 2:
Rør smørost og smør godt sammen. Tilsæt flormelis og pisk sammen. Smag til med vaniljesukker.
Step 3:
Når kagen er helt afkølet smøres frostingen på. Jeg har pyntet med valnødder, frysetørret hindbær og guldkrymmel.
Find også opskrift på // Hindbærdrøm – friske hindbær og hindbærskum på mandelbund // Toffifee cheesecake // One pot pasta – aftensmad på 10 minutter // Birkes til morgenbordet //

Hej 🙂
Kan man evt lave kagen to dage før servering og frostingen dagen før uden det gør noget? Og er frostingen for flydende til at smøre ned af siderne? Vil fortrylle kagen om til et græskar hvor frostingen er det orange nemlig 😉