Det er jo grotesk! – Nanna Pretzmann
Min uge som hausfrau #10

Det er jo grotesk!

image

Igår under min vanlige Facebook aften scrolling faldt jeg over en artikel, som omhandler en kvinde, som ikke ynder at lade mandlige pædagoger skifte hendes barn og sågar en institution på Nørrebro, hvor der netop er disse regler. At mænd ikke må hjælpe ved bleskift, toiletbesøg eller sågar tøjskift pga deres køn. Det gør mig denundelyme lidt harm, for hvad alverden er det nu for noget vrøvl. Ja undskyld, hvis jeg træder nogle over tæerne med den udtalelse, men ærlig talt jeg forstår det simpelthen ikke. Hvorfor må de ikke hjælpe med noget så basalt? Må fædrene i hjemmene så heller ikke give ungerne bad, hjælpe når de har spildt juice på t-shirten eller tørre mås for den sags skyld?

I min optik er det en gevinst for en institution, når en mandlig pædagog ansættes. Det er jo ikke kun kvinder som kan noget mænd ikke kan. Jeg tror så sandelig også at mænd kan ting, som kvinder ikke kan. Og skifte ble er vist en af de ting, som begge køn er fælles om at kunne. Det er ærgeligt, når de få mænd, som faktisk er i faget skal udsætttes for noget så diskriminerende.

Diskriminerende siger du? Ja det synes jer faktisk det er. Bare fordi man er af hanskøns væsen er det jo ikke ensbetydende med at man er pædofil og ingen hæmninger har. Og det synes jeg faktisk at der antydes voldsomt til med disse regler.

Selvfølgelig skal vi passe på vores børn, men indirekte at lære dem at ALLE mænd er farlige synes jeg måske ikke er den helt rigtige indgangsvinkel.

Præcis som Kaja fra Newka stemmer jeg 100% for flere mænd i institutioner! Gerne uden mistænkeliggørelse. Ligestilling kan vel ikke være for meget at forlange.. Eller hvad??

4 kommentarer

 • Karen Nielsen

  Fuldstændig enig, hvor usselt må det ikke føles for mændene i den institution?
  Hilsen Karen

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg ville i hvert fald ikke bryde mig om at gå på arbejde og have regler som begrænsede min omgang med børnene. Jeg ville da føle mig så mistænkeliggjort!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  I forhold til dit eksempel på absurditet mht. fædrenes deltagen i bad, skifte osv., så har jeg faktisk engang læst sammen med en kvinde, som ikke ville lade hendes mand udfyldes disse opgaver i forhold til deres to sønner.Det er ikke mere absurd, end at det reelt finder sted.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ej men det er da helt tosset.. Var det en generel holdning til mænd eller fordi hun ikke stolede på sin mand? Det virker jo helt absurd.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min uge som hausfrau #10