DIY: Prinsesse tutu & fe stav – Nanna Pretzmann
S'mores cupcakes - med fyld af skumfidus

DIY: Prinsesse tutu & fe stav

Indeholder affliate links (annonce)

Lav selv prinsesse kostume

image image image

Det er hverken fastelavn eller Halloween, men herhjemme er det helt og aldeles ligegyldigt. Udklædning bruges året rundt. Især vores ene pige elsker alt der lugter af prinsesse, glimmer og tyl. Og hun har da nærmest heller ikke haft dette sæt, bestående af prinsesse tutu & fe stav, af siden jeg bryggede det sammen på en god time.

Tutuen er ret simpel at lave og kræver altså ingen sy kundskaber. Bortset fra et elastik som skal samles med et par string er der intet der skal syes.

Længden på dette er cirka 40 cm, men det er let at justere længden på tyl strimlerne, hvis du ønsker strutskørtet længere eller kortere. Antallet af strimler kan også blive mindre eller større afhængig af længden af elastikken.

DIY: lav selv prinsesse tutu (strutskørt)

Det skal du bruge:

Elastik til livet (jeg har brug et 23mm). Kan købes HER.

Tyl i 3 farver (jeg har brugt lyserød, lyseblå og hvid). Kan købes HER

Satinbånd i 2 farver (her lyseblåt samt lyserødt). Kan købes HER

Nål & tråd

 

Start med at måle barnet om livet. Vores blev 49 cm til en pige på 4 år. Sy elastikken sammen og sæt den omkring noget. Vi brugte en bamse.

image

Lav herefter 20 strimler (80 cm lange & 10 cm brede) af hver farve. Dvs i alt 60 strimler. Jeg lagde blot tyllen i lag således at jeg klippede 3 lag ad gangen. Det behøver ikke at være helt lige. Når tyllet er klippet i strimler tager du en af hver farve og trækker under elastikket og slår en knude på midten. Pas på ikke at stramme for meget, så elastikken bøjer sammen.

image

Du fortsætter hele vejen rundt om skørtet. Når du er færdig slår du en lille knude forneden på tylstykkerne, som vist på billedet.

Prinsesse kostume

Herefter klipper du 8 styk satin bånd i 80 cm stykker og binder rundt omkring på skørtet.

Voila et styk prinsesse tutu done.

 

DIY: lav selv fe stav

Hvad skal du bruge:

En pind (jeg brugte skaftet fra en gammel male pensel)

Limpistol. Kan købes HER.

Satinbånd i 2 farver. Kan købes HER.

 

Jeg har som sagt brugt slagtet fra en gammel pensel, hvor der var hul i. Hullet er ikke nødvendigt for at lave fe staven. Har du bare en pind, så fæsten satinbåndet med lim.

Har du som jeg en pind med hul kan du starte med at binde en af de 5 satinbånd (længde 40cm) fast med en knude igennem hullet. De resterende bånd trækkes også igennem hullet. Fæstnes med en klat lim. Herefter bruges det første bånd til at skjule enderne ved at slo det ned om pinden. Bruge lim på båndet undervejs. Slut af med et lille pyntebånd af satin.

image

Let og simpel måde at lave en fe stav på, som med garanti vil vække glæde. Herhjemme tryller den i hvert fald en del 😛

Hvis du ikke er hoppet på gør-det-selv vognen, så findes der et hav af billige skørter HER. Bare husk at handle for under 80 kr, så der ikke kommer moms og told på 😉

Og vær obs på der oftes er nogle ugers til en månedens leveringstid.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

S'mores cupcakes - med fyld af skumfidus