Live fra Kardemomme by – Nanna Pretzmann
Rødbede boller - let og lækker opskrift

Live fra Kardemomme by

P6290684

P6290698

Klokken 10 nul dut lagde vi fra kaj i Hirtshals. Præcis 2 timer og 15 minutter senere befandt vi os i Kristiansand. Vi har knap en times kørsel til Hirtshals og sammenlagt tog det derfor ikke meget mere end 3 timer, at nå til Norges land. Med det faktum på det rene, så begriber jeg egentlig slet ikke at vi ikke har gjort det noget før. Altså besøgt vores norske naboer.

Vel i land og sejlturen overstået satte vi kurs direkte mod Dyreparken, hvor de næste 4 dage skal spenderes. Selvom jeg naturligvis vidste at vi skulle bo i Kardemomme by og at jeg også at set billeder hjemmefra på nettet velsagtens, så havde jeg altså ingen anelse om hvor fedt her egentligt er. Det er virkelig Kardemomme by. Som i fuldstændig identisk med eventyret, så derfor var det da også som at træde igennem porten til en anden verden. En sjov en af slagsen. Vi bor, som i måske har set på Instagram eller Snapchat (Tvillingernesmo), lige over for tårnet og bageren i Kardemomme by. Det betyder der konstant dufter af lækre friskbagte kanelsnurrer og at vi kan se alle de små skuespil, som foregår her fra vores altan, imens vi spiser føromtalte kanelsnurrer. A hvabehar det er da lige i børne- og mor højde, for den sags skyld.

Dagen er gået med at tjekke vores nye nabolag ud. Området er kæmpe, kæmpe stort og terrænet meget bakket. Imens jeg prustende stavrede op ad en jævnt stejl bakke med klapvognen lovede jeg mig selv at den bestigning absolut måtte betyde, at jeg må få to is i morgen. Den ene har jeg jo nærmest allerede forbrændt. Win/win.

I skrivende stund ligger jeg i køjesengen med bette måsen og forsøger med min tilstedeværelse at overbevise hende om, at det der med at sove er en glimrende ide. Pt er hun overhovedet ikke det der ligner enig, men mon ikke det lykkes. Eller rettere det skal lykkes, for jeg stræber efter at halvsove på sofaen i stuen til en film på Netflix og måske endda en lille gåtur i parken after dark, imens det faderlige ophav vogter over vores afkom. I hvert fald har jeg sat mig for at det må prøves. Hvor tit går man i en dyrepark eller forlystelsespark efter lukketid? Det må være en spøjs oplevelse.

I morgen har vi planlagt at starte dagen med en lille køretur, for at se området og naturen omkring Kristiansand. Vores afkom ynder altid at stå op inden kl 6 og da Dyreparken først åbner kl 10 har vi jo et par timer at slå ihjel inden vi kaster os ud i diverse forlystelser. Vi har ingen egentlig planer for køreturen, men tager den lidt på gefühl og ser hvad vi falder over.

 

Turen er sponsoreret, men indlægget her er ikke en del af vores aftale. Dog markere jeg “Annonce”, for at være på den sikre side af alle de regler, som kan være svære at finde hoved og hale i 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rødbede boller - let og lækker opskrift