One pot pasta med kødsauce

Smølfe tema til 4 års fødselsdag + DIY på smølfe hat

Indlægget er sponsoreret

Smølfe balloner helium

Smølfe balloner

Jeg har jo, bortset fra lidt billeder på Instagram slet ikke fået vist jer billeder fra pigernes 4 års fødselsdag. Det var, som jeg har fablet løs om, en helt fantastisk dag. Vejret var fantastisk, solen skinnede fra en skyfri himmel og bortset fra at indtage brunchen indendøre var vi faktisk udenfor hele dagen. Efter pigerne fandt Smølferne på MinBio har de, som bekendt, været helt tossede med dem og det er skønt at se dem være så fælles om noget, omend det så er tegnefilm. Vores pigerne er jo, som jeg også har nævnt mange gange meget forskellige og der er ikke mange ting de er enig om at de gider lege med eller i det hele taget interessere sig for.

image

image

Men i Smølferne har de altså et fælleskab, som ikke kun opstår foran skærmen, når de ser MinBio, men også når skærmen er slukket. Her leger de nemlig ofte at de er Smølferne. En fordybet leg med stor begejstring og indlevelsesevne. Derfor lå det jo lige til højrebenet, at temaet til deres 4 års fødselsdag skulle være Smølferne.

Vi fandt både Smølfe tallerkner og kopper, Smølfe balloner, som blev fyldt med helium og ellers holdt vi os i farverne blå/lyserød. Vi lavede Smølfe kys og Smølfine brus og pigerne elskede det hele. I haven havde vi sat en beholder med taphane op. Så kunne folk selv tage, når de var tørstige. Ret smart.

Smølfe skumfiduser

Det lykkedes mig også at få fingrene i smølfe skumfiduser, som ellers kun fåes i udlandet.

image

Smølfe fødselsdag

Pigerne havde bestilt en regnbuekage til fødselsdagen, så sådan en kreerede vi også i dagene inden – den blev helt okay. Se den HER. Opskriften er tilpas let, så jeg tør næsten love at alle kan være med. Egentlig burde det jo have været de HER Smølfe muffins, for at matche temaet, men regnbuekagen hittede hos både store og små.

Tilbage til Smølfe festen, så selvfølgelig ingen Smølfer uden en smølfe hat. De er forholdsvis lette selv at lave – ellers prøv at søg “gnom hat” på google, så finder du nogle ret billige købe løsninger. Har du mod på selv at gå i gang, så skal du blot have fingrene i noget filt.

DIY: sådan laver du en smølfe hat

Det skal du bruge:

Mønster (laves på bagepapir)

Filt

Symaskine (eller blot nål og tråd)

 

Find målebåndet frem og mål rundt om hovedet på barnet/den voksne. Halver målet og find nu bagepapir frem og tegn en smølfe hue med passende hovedmål forneden. Klip mønster ud og kom på et stykke filt, som ligger dobbelt (så du får to dele hue). Sæt mønster fast med nåle. Inden du klipper smølfe hatten ud, så husk at der skal ligges 1 cm til rundt i kanten. Det er sy kanten. Læg de to halvdelen mod hinanden og sy sammen. For rynkeeffekten rykkes filten let sammen inden du syer med symaskinen.

Vupti, så har du en hjemmelavet Smølfe hat. Desværre fik jeg ikke tager billeder af huerne i brug. Faktisk fik jeg vist kun taget billeder inden festen, for herefter at glemme alt om kamera. Men det betyder vel blot at vi hyggede os 😉

image image

Hvis du også er blevet lidt hooked på at se Smølfene eller en af de over 800 andre serieafsnit og film, som MinBio tilbyder, så kan du lige nu prøve 14 dage for 1 krone. Der er ingen binding, men du skal selvfølgelig huske og framelde, hvis du ikke ønsker at fortsætte.
Du kan prøve 14 dage gratis lige HER
MinBio har også musik og på deres Facebook HER kan du printe tegninger, som kan farvelægges. Det er ganske gratis at printe.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

One pot pasta med kødsauce