NannaPretzmann.dk
Om at være usikker

S’mores cupcakes – med fyld af skumfidus

Indeholder affliate links (reklame)

S'mores cupcakes

Smores muffins image image

Jeg har bestemt mig for den ny ting på bloggen. Jeg deler jo i forvejen opskrifter, når jeg selv synes jeg har kreeret noget lækkert. Fremover vil jeg dele en fredagskage hver fredag (surprise 😛 ). Så vil i undgå kaloriefyldte syndige sager, så undgå dette domæne om fredagen 😛

Apropos den DIY jeg delte på en skøn bordgrill til f.eks. at lave S’mores over, så har jeg også forsøgt mig med lækre S’mores cupcakes. Til dem der ikke helt kender Smores, så er det en ærke amerikansk tradition, som involvere kiks, en grillet skumfidus og et stykket chokolade. Skumfidus og chokolade kommes imellem to kiks. Det smager himmelsk og er den perfekte grill eller bål hygge. Lyder det som noget for dig? Så vil du med garanti elske S’mores cupcakes. Svampet og luftig chokolade muffin med fyld af skumfidus og mælkechokolade på toppen.

Opskrift på S’mores cupcakes

8 stk.

Kiksebund

  • 2 dl knuste Digestive kiks (cirka 6 styks)
  • 2 1/2 spsk. rørsukker
  • 50 gram smeltet smør

Chokolademuffins

  • 1 æg
  • 1 dl rørsukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1/2 dl olie
  • 1 1/2 dl mel
  • 3 spsk. kakao
  • 1/4 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 3/4 dl mælk

Skumfidusfyld

  • 1 æggehvide
  • 1/2 dl rørsukker
  • 1/2 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk glukosesirup

 

Chokolade ganache

  • 1 1/2 fløde
  • 125 gram mælkechokolade

 

Step 1: lav chokolade ganache

Hak chokoladen. Kom fløden i en gryde og varm det op til det næsten koger. Tag det af varmen og hæld det over chokoladen. Lad stå i 3-4 minutter inden du rører rundt indtil chokolade er helt  opløst. Sæt skålen på køl. Den skal være helt afkølet inden du pisker den. Da portionen er ret lille tager det cirka en time. Når det er afkølet pisker du massen op. Pas på ikke at piske for længe, så den skiller. Stil til side.

 

Step 2: Kiksebund

Tænd ovnen på 170 grader (alm ovn)

Kiksene knuses. Jeg bruger altid min minihakker, som i øvrigt er totalt uundværlig for mig. Find den HER.

Bland herefter kiksene med sukke og det smeltede smør. Sæt 12 muffinforme op i din muffin bageplade, hvis du har sådan en. De kan laves uden, men jeg foretrækker at bruge bageformen.

Kom cirka 1 1/2 spsk. kikseblanding i hver form.

Bages i 6 minutter.

Sæt til side.

 

Step 3: lav chokolademuffins

Rør æg, rørsukker, olie og vaniljesukker godt sammen. Miks de tørre ingredienser sammen og vend dem skiftevis med mælken ned i æggemassen. Rør godt sammen.

Nu skal de bages. Fyld dej ovenpå kiksebunden. Formene skal cirka være 3/4 del fyldt, så der er plads til hævning.

Bages ved 170 grader i cirka 15 minutter. Test med en tandstik om de er bagte. Hvis der hænger dej ved skal de have lidt længere, hvis ikke så er de færdige.

 

Step 4: lav skumfidusfyld

Æggehvide, rørsukker, vaniljesukker og glukosesirup kommes i en skål og opvarmes over vandbad. Pisk til sukkeret er opløst. Tag af vandbad og pisk til massen er så stiv at du kan vende skålen på hovedet uden det bevæger sig. Kom i sprøjtepose med en rund tyl (eller brug blot en frysepose og klip et lille hul i hjørnet).

Skær midten ud af chokolademuffines. Gem toppen af stykket. Fyld hullet med skumfidusfyld og sæt låg på. Se eventuelt billede nedenfor.

image

 

Step 5: Pynt med chokolade ganache

Så skal du have fat i din chokolade ganache igen. Smør den på dine cupcakes med en spartel eller brug en tyl til at lave udsmykning. Som i kan se på billederne har jeg lavet en blanding. Begge dele fungere.

Chokolade ganache image

Find også opskrift på // Snickers cupcakes // Hjemmelavet koldskål // Koldskåls cheesecake // One pot pasta – aftensmad på 20 minutter // Toffifee cheesecake //

Image HTML map generator
   

5 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at være usikker