Hele vejen til Elofonisi  – Nanna Pretzmann
Den vildeste sæbeboble opskrift (med hemmelig ingrediens)

Hele vejen til Elofonisi image

image

image image

Idag startede vi op i den lejede børnecontainer og tog en køretur på ikke mindre end 2 timer – hver vej. Målet var Elafonisi stranden. En af de ting, som folk skriver ret meget om, når man googler lidt på Kreta. Vi besluttede derfor allerede hjemmefra at finde ud af om den super hypede strand nu egentlig også var så speciel endda med sit lyserøde sand og turkisblå hav. Egentlig var strækningen til Elofonisi kun på cirka 80 km, men da en stor del af ruten gik fluks igennem eller omkring bjergene om man vil, så tager der altså lidt længere tid at komme frem end når vejene bare er flade og gerate ous, som i Danmark.

Turen gennem bjergene var smuk med smalle veje, små landsbyer og kæmpe kløfter. Vi sneglede afsted, for med manglende autoværn mange steder, så blev mine nerver sat på gevaldig prøve. Grækerne suser afsted i de knivskarpe sving, som havde de aldrig bestilt andet. Men de er vel vant til det. Langs vejene står lokale og sælger olivenolie, honning og frugt. Der er også et hav af taverner med storslåede udsigter.

Vel fremme startede vi med frokost ved stranden. Og den der uskrevne regel med at man ikke skal spise nær turistfælderne. Den burde vi nu nok have overholdt. Omend det så udemærket ud, så havde rejerne vist været mere friske, for et par dage side, så jeg klunsede af ungernes pomfritter istedet 😛

Hvad Elofonisi ikke kunne i mad kunne den dog i strand, for sikke et smukt syn. Tyrkis vand, lyserød strand og massevis af klipper placeret pletvist i havet. Havet var lunt og den brise som blæste gav stranden den helt rette temperatur. Med andre ord er der en god grund til stedet er hypet. Det er virkelig smukt. Mest af alt ledte det mine tanker hen på Caribien, hvor vi rejste rundt inden børn. Og apropos børn så er der Elafonisi enormt børnevenlig, for der er enormt lavvandet og man skal langt ud før det bliver dybt. Området er kæmpe og der er mange turister.

Vel tilbage i vores lejede hytte forsøger jeg at putte mindste barnet, men det lader ikke til vi er helt enige om udfaldet af det projekt. I hvert fald ignorer hun alle mine forsøg på at få lidt søvn listet i hende og tømmer istedet puder og sengebetræk ud af sin seng, imens hun griner højlydt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den vildeste sæbeboble opskrift (med hemmelig ingrediens)