Om Jettegrytter, elge karbonader og skovjordbær – Nanna Pretzmann
Pecan & karamel cheesecake

Om Jettegrytter, elge karbonader og skovjordbær

image

Fra morgenstunden pissede det ned. Ikke en smule dryp fra oven. Vi talte nærmere en brandslange på fuld volume lige ned i snotten på os. Helt ærligt, så gider jeg bare ikke vade ude en helt dag i regn. Det er ungernes far heldigvis ret enig i, så vi sprang istedet i børnecontaineren og kørte ud i det blå. Det blå ledte os til Risør, som ligger en time eller halvanden længere op ad kysten. Den tur er jeg så glad for, at vi togfor hold nu magle en natur. Jeg troede vi så fjelde igår, but not even close. Der var så smukt og med alle de skønne træhuse, som jeg har tosset svært ved ikke at falde på halen over – ja faktisk vil jeg gerne ha’ et – så var det nærmest idyl. Hvis altså ikke det lige var for den enormt påtrængende regn, så kunne jeg sagtens se mig selv slentre afsted på havnen i Risør med en velvoksen is. Istedet drog vi videre mod Jettegrytterne i Sildeodde. Igen må jeg sige at naturen tog fusen på mig. Ligesom jeg troede det ikke kunne blive smukkere – ja så blev det da endnu smukkere. Vi gjorde holdt ved nogle små træskilte, som indikerede hvilken vej jettegrytterne befandt sig. 10 minutter inde på stien stod det dog klart for os, at den noget kurerede terræn med garanti ville give udslag i 3 børn, som ikke ville mere på halvvejen. Istedet kastede vi os over alle de vildtvoksende skovjordbær og de blev altså lidt af en højdepunkt for pigerne, som plukkede og åd til skovjordbærrene nærmest stod ud ad ørene.

Da regnen nu var holdt vendte vi snuden mod Kristiansand og Dyreparken. Da vi nærmede os stod det dog klart at vi muligvis havde været lidt hurtigere om at returnere. I hvert fald åbnede sluserne igen for fulde skrald og vi smuttede istedet en tur i Sørland centeret. Når det regner, så kan man som bekendt altid shoppe. Det blev dog kun til en rensdyrs spegepølse til børnenes far. Hun skal altid smage på alverdens ting, når vi er udenlands. Det tør jeg altså ikke. Faktisk er jeg lidt af en mad kylling og da jeg så elge karbonader vendte det sig helt i maven. Det er fjolleri I know. Spegepølsen han han købte kunne jeg aldrig drømme om at smage. Der er hest i og selvom jeg sandsynligvis alligevel har spist det, via Ikeas kødboller, så takker jeg altså nej til Lotte, når jeg ved hun er en del af menuen.

image

Ved eftermiddagstid, efter flere chok over norske priser, som i måske så på Snapchat (tvillingernesmo) klarede vejret op og solen brød endelig (endelig) frem. Det udnyttede vi selvfølgelig i Bårbasaren i dyreparken, hvor der gik spil i den. Dagens optur må være de 2 kg chokolade vi vandt. Celina valgte nummer og Zilje råbte stoooop til lykkehjulsdamen. Det fremragende samarbejde betød altså 2 kg chokolade lige ned i lommeforet til den nette sum ad 20 norske kroner. Se det var billig mad i Norge 😉

image

Imorgen aften går turen atter i mod det Nordjyske og jeg må ærligt erkende, arving slet ikke er klar. Vi har stadig kun været igennem en brøkdel af parken og altså heller ikke besøgt badelandet endnu. Vi har travlt! 😛

 

Vores tur til Norge er sponsoreret, men dette indlæg er ikke.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pecan & karamel cheesecake