Pecan & karamel cheesecake – Nanna Pretzmann
Om skumfiduser på fødderne og velfornøjede unger

Pecan & karamel cheesecake

Indeholder affliate links

image

Karamel & pecan cheesecake

image

Som i nok har set på blog, instagram eller Snapchat (tvillingernesmo), så er vi pt i Norges land. Det vil sige at ugens fredagskage faktisk blev bagt i mandags. Men selvom det er en værre mandags snyde kage, af en pekan- og karamel cheesecake at være, så var den simpelthen så syndigt og en sukkeebombe af en anden verden, som jeg må dele med her. Mon der er nogle der kender til nogle norske tradtionelle kager? Jeg selv må melde pas. Jeg kender slet ikke norske traditioner desværre.

Opskrift på pekan & karamel cheesecake

Til 8-10 personer

 

Kiksebund:

3 dl knuste Digestive kiks

1/2 dl rørsukker

50 gram smør

 

Pecanfyld:

2 dl rørsukker

4-5 spsk sirup

50 gram smør

2 æg

100 gram hakkede pekan nødder

2 tsk vaniljesukker

 

Cheesecake:

200 gram Philidelphia smørost

2 dl farin

2 spsk mel

4 æg

1 1/2 dl fløde

2 tsk vaniljesukker

 

Pynt:

1/2 dåse dulce de leche (af sødet kondenseret mælk, som koges til karamel)

75 gram pekannødder

2 spsk rørsukker

2 spsk vand

 

Step 1: Lav dulche de leche (karamel)

Dulche de leche laves af sødet kondenseret mælk (kan ses/købes HER) ved at koge dåsen i en gryde dækket med vand i cirka 3 timer for helt mørkt tykt karamel. Jeg har kogt min i cirka 2 timer og fået en lidt lysere og tyndere variant. Det er en smagssmag. Lad dåsen køle helt af i vandet inden du tager den op og åbner.

image

 

Step 2: lav kiksebund

Tænd ovnen på 180 grader (alm ovn)

Find en springform med en diameter på cirka 20 cm og kom bagepapir i bunden. Knus kiksene. Jeg bruger gerne en minihakker. Smelt smørret og rør smør, sukker og kiks sammen. Kom i springformen.

Bag i cirka 6-8 minutter.

Sæt til side.

 

Step 3: pecanfyld:

Kom rørsukker, sirup, smør, æg, de hakkede pecannødder samt vaniljesukker i en gryde. Rør det rigtigt godt sammen og sæt på høj varme. Når massen bobler skruer du ned på middelvarme og lader simre i cirka 6 minutter til du har en tyk masse.

Kom ovenpå kiksebunden og sæt tilside.

 

Step 4: cheesecake massen:

Sæt ovnen på 160 grader (alm ovn)

Rør smørost luftig og let med en elpisker. Tilsæt farin og mel og rør igen igen massen er luftig. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk. Tilsidst tilsættes fløde og vanilje og det hele piskes sammen. Massen er nu meget tynd.

Hældes ovenpå pecanfyldet og bages i cirka en times tid.

Lad kagen køle helt af (gerne natten over) inden den løsnes fra springformen. Det er en god ide at køre en kniv rundt i kanten, for at løsne kagen inden du åbner springformen.

 

Step 5: Pynt

Dulche de leche karamellen er klar til brug, når den er afkølet. Pecan nødderne ristet i ovnen eller på panden og kommes herfter i en gryde med vand/sukker. Kog op indtil sukkeret smelter og væsken er væk. Lad nødderne køle på et stykke bagepapir.

Smør karamellem udover cheesecaken og pynt med pecannødderne.

image

image

Find også opskrift på // Toffifee cheesecake // Bounty cheesecake // Verdens bedste gulerodskage // Rødbede boller // Pizzasnegle // One pot pasta med kødsauce //

 

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om skumfiduser på fødderne og velfornøjede unger