Roadtrip til de danske sydhavskyster – Nanna Pretzmann
Spinatboller - de perfekte sandwichbrød

Roadtrip til de danske sydhavskyster

Indlægget er sponsoreret

img_8736.jpg

Kl 6 i går morges sprang vi i bilen.. Okay, okay på det tidspunkt traskede jeg nok mere end jeg sprang, men ungerne sprang i hvert fald fulde af energi og spænding på dagen i bilen. Vi satte kurs mod Vordingborg, hvor vi skulke se Danmarks Borgcenter. Egentlig ville vi gerne have været med færgen fra Langeland til Lolland, fordi vi skulle besøge Knuthenborg senere og i øvrigt også overnatte i Nakskov. Der ville dog være lidt en omvej i sidste ende, men en anden god gang så gør vi det sgu. Det er nemlig ikke sidste gang vi har været på Lolland – det ved jeg allerede.

Dagen startede som sagt med en køretur. En på knap 4 timer, men den gik nu rimelig tjept og vi rullede ind på parkeringspladsen lidt i 10. Lige lidt før museet åbnede, men en sød pige lukkede os tidligt ind, så vi ikke skulle stå i regnen og vente. Vi fik en hurtig introduktion til deres IPads, som man altså bruger som guide, når man går rundt på pladsen, som blandt andet indeholder ruiner, Gåsetårnet og underholdning til børnene. Tilbage til det med IPads, så er det altså skide smart. Jeg synes nemlig det der med at gå og læse skilte kan være en tand kedeligt. Man får Ipad og høretelefoner og imens man går og kigger fortæller den lystigt alt man vil vide, når man har lyst til at vide det. Man bestemmer nemlig helt selv via et smart touch system. Vi opgav dog at lytte begge to, for let’s face it. Ungerne var bare overalt, og stod ikke afventede imens vi lyttede færdigt 😛

img_8739.jpg

Efter en tur på museummet spiste vi frokost i restaurant Borgen, som ligger klods op ad. Den er i øvrigt også åben om aftenen og ikke kun i museets åbningstid. Hyggeligt lille sted.

image

Området er smukt og har en fantastisk udsigt udover vandet. Der er der åbent for at gå en tur i området. Det koster kun penge, hvis man vil op i Gåsetårnet og indenfor på museet. Vordingborg virker til at være en rigtig hyggelig by, som jeg gerne ville have haft lidt tid til at snuse rundt i.

img_8725.jpg

img_8728.jpg

img_8729.jpg

 

Efter et par timer eller 3 hoppede vi igen i bilen og kørte denne gang mod Knuthenborg. De første dyr vi mødte lige inden for indgangen var enormt tamme æsler og geder. Æslerne forsøgte nærmest at komme med videre i bilerne. Til stor fornøjelse for tøserne, så vi måtte straks ud og klø dem lidt bag ørerne og mysse lidt på dem.

img_8731.jpg

img_8734.jpg

img_8733.jpg

img_8732.jpg

Videre på turen så vi også mere eksotiske dyr som tigere, næsehorn og giraffer. Det er altså en ret speciel oplevelse, at der pludselig vader en giraf over vejen. Eller et næsehorn for den sags skyld. Det kan ikke sammenlignes med noget andet jeg tidligere har prøvet. En slags safari i Danmark kan man vel kalde det.

img_8735.jpg

Vores unger er måske lige små nok endnu til at få det fulde udbytte ud af det. Eller også er de bare nogle utålmodige børn. De havde nemlig set legepladsen, da vi var inde på toilet ved ankomst og det fyldte altså allermest at komme på den 😛 De skulle helst ser dyr hele tiden ellers var det svært at sidde stille. Men for at være fair havde de jo også brugt en stor sum af dagen på rumpetten og jeg syntes altså oplevelsen er alle børn og voksne velundt. Det var altså sejt!

img_8738.jpg

Men det var legepladsen til gengæld også. Og kæmpe, kæmpe stor! Pigerne fes rundt og hyggede sig gevaldigt. Vi spiste aftensmad på bænkene ved legepladsen inden vi kørte mod Nakskov, hvor vi skulle overnatte på campingpladsen. Og her må jeg lige sige beliggende, beliggende, beliggenhed. Den ligger lige på første parket ud mod vandet. Med kæmpe badebro og varmt badevand. Det fik pigerne lige lov at udnytte til en badetur inden sengetid og efter de sov listede jeg mig til en gåtur og nød stilheden.

img_8737.jpg

Jeg er helt ærgelig over at vi allerede skal videre til KBH imorgen tidligt, for jeg føler slet ikke vi er færdige her. Lolland Falster har meget mere at byde på end vi kan nå på halvanden dag. Blandt andet har jeg hørt at der i Nakskov sælges DK største is. En Lydolf hed den vist. Jeg kan næsten ikke bære at forlade området uden at have set størrelsen med egne øjne 😛

image

Hvis du er blevet lidt nysgerrig på De Danske Sydhavskyster, så finder du faktisk flere gode tilbud på deres hjemmeside HER. Vi taler Lalandia, Knuthenborg, BonBon land osv 😉

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spinatboller - de perfekte sandwichbrød