Hjemmebagte spinat bagels – Nanna Pretzmann
Delte mavemuskler, en test og før/efter billeder af dunken

Hjemmebagte spinat bagels

Spinat-bagels

bagels-med-spinat

 

Spinat bagels opskrift-spinat-bagels

Fredagskagen er i denne uge erstattet af noget en smule sundere. Jeg kunne jo prale af en kostomlægning, men faktum er vist bare at jeg ikke har fået bagt en kage, men en helt masse andet i stedet.

Med min kærlighed til spinat, så kan det næsten ikke kommer som et chok for nogle, at jeg forsøger mig med at komme det i ganske mange ting. Og ofte er det ret vellykket. I hvert fald hvis jeg selv skal sige det. Denne gang har jeg forsøgt mig med at komme spinat i min bagel opskrift. Det var en succes, som efterlod mig med lækre bagels. Jeg elsker en god bagel. Især med smørost og salat. Det kan bare noget ganske særligt og spinat bagels løfter lige niveauet et hak mere.

Jeg har brugt frisk spinat i opskriften, men frossent kan selvfølgelig også gå an. Der skal dog helt sikkert justeres lidt på mel mængden.

Opskrift på spinat bagels

14 bagels

 • 200 gram frisk spinat
 • 50 gram gær
 • 4 dl lunkent vand
 • 1 spsk honning
 • 2 tsk salt
 • 100 gram solsikkekerner (eller græskar)
 • 3 dl durummel
 • Cirka 12 dl hvedemel
 • 1 æg til pensling
 • Sesam, kerner, havsalt osv. til drys

 

Kom halvdelen af vandet i en skål og opløs gæren heri. Kom resten af vandet i minihakkeren/blenderen sammen med spinaten og kør til du har en jævn masse. Kom massen i skålen og tilsæt de øvrige ingredienser. Slut af med hvedemelet, som du tilsætter lidt efter lidt.

Lad dejen hæve en time.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del i 14 stykker. Hvert stykke skal rulles til en bolle. Tryk pegefingeren ned midt i bollen og lav et hul. Træk hullet lidt ud, så det er mindst 3 cm. Hellere for stort end for lille, for bagelen hæver meget op, når den koges.

P8091460

Lad ringene efterhæve på det meldryssede bord i cirka 20 minutter. Imens bringer du cirka 2 liter vand i kog. Jeg brugte en pandekage spartel til forsigtigt at løfte dem fra bordet og ned i det kogende vand. Det er vigtigt ikke at trække for meget i dem, hvis du gerne vil have pæne ensartede bagels. Et andet tip kan være, at ligge ringene på små stykker bagepapir, som du kan løfte op og komme med i gryden. Ringene slipper selv bagepapiret, når de kommer i vand, så du kan fiske det op igen.

Kog bagelsene i et minut på hver side. Brug en hulske til at tage dem op, så de kan dryppe af. Kom på en bageplade med bagepapir.

P8091466

Tænd ovnen på 200 grader (alm ovn) og kog alle bagels. Pensl med æg og drys med det valgte topping.

Bages efterfølgende i ovnen i 15-17 minutter.

P8091473

 

2 kommentarer

 • Tea Porsgaard Nielsen

  Hej Nanna. Tak for meget inspiration, der ser virkeligt lækkert ud, det gør alle dine opskrifter i øvrigt. Jeg vil gerne høre, hvorfor de skal koges, er det pga spinaten? Det lyder lidt besværligt? Men jeg tror nu, de skal prøves i stedet for de sædvanlige grovboller jeg bager😃

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hejsa Tea 🙂 Tusind tak 🙂 Bagels koger man. Det giver et helt speciel vådt og elastisk resultat. Virkelig lækkert, omend det selvfølgelig tager lidt ekstra tid 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Delte mavemuskler, en test og før/efter billeder af dunken