Der er sgu ingen af os der er perfekte mødre – Nanna Pretzmann
Forresten da også #17

Der er sgu ingen af os der er perfekte mødre

image

Selvfølgelig stræber vi alle efter at være den bedste udgave af os selv og dermed også så gode mødre, som det tilfalder os at være. Jeg personligt kender i hvert fald ingen som ikke gør sit bedste. Det er måske ikke altid at hverken jeg eller i er enige i andres mødres måde at gøre tingene på. Deres valg og fravalg. Men noget der virkelig falder mig for brystet er hvordan mødre igen og igen går til angreb på hinanden. Nogle gange er det bare små kommentarer, bedre videnheden og andre gange reele angreb hvor der bliver sat spørgsmålstegn direkte ved moderrollen. Det er forbandet flabet at forsøge at trække egne meninger og holdninger ned over hovedet på andre og den unødvendige mombashing ryster mig sgu lidt i grundvoldene. Vi burde sgu da stå sammen og ikke bekrige og kaste gylle efter hinanden. Det er da, da ingen der lære noget som helst af!

Hvorfor er der ikke plads til forskellige måder, at gøre tingene på uden at ryste en smule på hænderne over at blive dømt eller angrebet? Nuvel jeg skal ingenlunde kaste med sten, når jeg selv bor i et glashus, så i dagens indlæg vil jeg da gerne dele alle mine uperfektheder med jer. Ej okay måske nærmere et udsnit – vi skal jo også være færdige idag. Men det ku’ da være sjovt, hvis du delte videre i kommentarfeltet, så ku’ vi ta’ os et grin og ryste lidt på hovedet af vores mindre perfekte øjeblikke, istedet for at pege fingre. Nå, vi må se om i lader mig stå alene badet i uperfekthedens klare lys 😛 Og nej det er selvfølgelig ikke grelle tilfælde eller i hvert fald ikke for mig. Nærmere overfladiske uperfektheder, men dem er der heller ikke så mange som flasher på de sociale medier og måske burde vi det, istedet for at give hinanden præstationsangst 😉 Ideen til dette indlæg udsprang af et indlæg i en Facebook gruppe jeg er medlem af, hvor sådan en dejlig karma spredte sig efterfølgende.

– Når min børneflok vågner tidligere end jeg kan få øjne bilder jeg dem ind, at det stadig er nat og at vi skal sove lidt mere. P.s. den mission er en del lettere her i vintertiden, hvor der faktisk er mørkt tidligt om morgenen 😛

– Da jeg delte husholdning med min (nu x-) mand låste jeg mig ofte inde på toilettet. Bare for at få fred. Men hvem fanden har ikke gjort det, når man lige trænger til et pusterum?! Har ofte overvejet at tage en kande rødvin med derud.

– Stikker jeg gerne Ipadden og dertilhørende snacks ud til underholdning, så jeg kan få mig et dejligt varmt bad (i fred). Og Ipadden endnu engang, når jeg skal lave aftensmad.

– Var jeg vildt hysterisk med hvad de store indtog som babyer. Nummer tre fik lov at smage is før fast føde tror jeg. Sukkerpolitiet burde være ankommet her til residensen for læææænge siden. Især da jeg bestikker og lokker en del.

– F.eks. da den sidste af tvillingerne skulle smide bleen. Jeg vidste hun sagtens kunne, så en dag indkøbte jeg en ordentlig dynge små poser Haribo (mini udgaverne). Jeg sagde hun fik en pose hver gang hun tissede på potten. Hun smed bleen samme dag og cirka 35 poser slik senere. Pludselig skulle ungen jo tisse konstant. Jeg kunne jo også ha’ valgt klistermærker eller andet som belønning, men hvad faen det virkede 😉 Jeg overvejer samme metode til lillesøster, så klogere er jeg ikke blevet.

– Drikker jeg cola af en kaffekop og stikker en hvid løgn om, at det er kaffe. Det fungere dog ikke optimalt længere. De er sgu blevet for store og snu. Jeg hælder gerne cola i hovedet, men nægter mine børn skal. Dobbeltmoral eller fornuft?

– Råber jeg sgu af ungerne. Synes jeg det er smart. Nej. Men jeg er ikke perfekt.

 

10 kommentarer

 • Kan genkende flere af dine ting, åh fred på toilettet og i badet, hvad gør man ikke for det.
  Nu er mine dog så store, at der er alt for meget fred.
  Men er het sikker på, at mine også er blevet bestukket med diverse ting, fordi chokolade altså bare trækker mere end et klisermærke.
  hilsen Rikke // rikkes-planet

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Britt

  Hold nu op et dejligt indlæg.. 😂🙈
  Og tak fordi du får mig til at grine og ikke føle mig som verdens dårligste mor.. Så mig selv den anden dag midt i en samtale med en kollega, hvor hun skældte ud over hendes svigermor og svigerfar havde givet hendes datter – som i øvrigt er 3 uger yngre end min den yngste – is til dessert og en æblejuice 🙈😳
  Det skulle hun jo ikke præsenteres for, før hun selv bad om det.. Puha, nikkede bare og så lige vores lille fyr med det gladeste smil på, når han får sig en lille flødeis eller et par vingummibamser om fredagen, eller var det en tirsdag 😱🙈 Shame on me 😂
  Jeg bruger også bestikkelse i form af vingummi, IPad osv., og gør det mig til en dårlig mor – Hell no, det gør mig menneskelig, for jeg vil sgu da også have vingummibamserne.. 😂😂😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Haha – den med cola i kaffekruset har jeg også skrevet om, og der var ENORMT mange, der kunne genkende det, så helt alene er man alligevel ikke 😉 Faktisk lyver man overfor sine børn i rigtig mange tilfælde, hvis man bare tænker efter…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Altså, klassikeren er jo den med, at Hjem-Is-bilen ringer med klokken, når han har udsolgt…:-D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Min datter på tre syntes lige pludselig at leverpostej var mega ulækkert. Lige indtil vi omdøbte det til leversyltetøj.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forresten da også #17