Min baby fylder to! Plus en tidlig fødselsdagsgave

Forresten da også #19 – om lus og chokolade

 • Åd jeg en plade Kit Kat igår aftes. Igen. Jeg er totalt væltet omkuld på sukkervognen igen. Jeg æder tonsvis af chokolade hver dag. Naturligvis efter trekløveret er puttet. Min motivation til træning og sund kost ligger på et meget småt sted og det irritere mig grænseløst. Det gik ellers så godt.
 • Troede jeg, at jeg rejste til Afrika på mandag. Det er så tirsdag flyet letter, så det er nok lige i god nok tid, at arrivere i lufthavnen mandag. Godt min farfar på 80 kan hjælpe mig med at holde styr på afrejsedatoer. Forvirret much?!
 • Talte jeg med en ven fra way back then igår. Det var så rart og føltes egentlig som i sidste uge, at vi sidst talte. Men sådan er det vel med “rigtige venner”. Jeg er en dør til at få taget initiativ til at se venner/veninder og det skal jeg altså blive bedre til!
 • Har jeg freaking fået lus. Altså må jeg lige indskyde, at dette også skete da jeg var teenager, da min søster havde slæbt de små krapyler med hjem fra børnehaven. På det tidspunkt var jeg ved at omkomme af skam. Gud hvor var det bare pinligt og jeg troede næsten ikke jeg ville overleve. Åh the troubles of a teenage life 😛 Nu var min første tanke, at man sgu da ikke får lus, når man er over 30. Men altså det gør man så, når ungerne slæber det med hjem fra børnehaven. Og nu synes jeg altså ikke, at det er mere pinligt end at jeg klasker det på min blog 😉 Opdagelsen af husets nye beboere gav anledning til en tur i Matas, hvor lidt vi-gider-ikke-ha’-lus-midler blev købt. Men jeg må indrømme, at det er første gang at vi har slæbt lus med hjem, efter mit teenage bekendtskab vel og mærke, så jeg er lidt på bar bund i det med behandlinger. Tog den, som Matas damen anbefalede. Den kræver dog genbehandling og jeg har siden læst at nogle ikke kræver dette.. Da jeg ringede til børnehaven og meldte lus erfarede jeg at der i øjeblikket er maaaange med netop det besøg pt, så noget forebyggelse af en art ville sikkert være et fornuftigt træk?! Matas damen prakkede mig tea tree oil på, da lusene ikke skulle kunne li’ netop dem. Men da jeg påførte det her til aften må jeg indrømme at den noget kradse aroma også var ved at drive mig på flugt. Måske kender i alternativer?! Og har i nogle gode tip til behandling af lus? Er egentlig ikke så vild med at proppe kradse sager i ungernes hår, men jeg er selvfølgelig heller ikke så vild med lus!
 • Er midseason sale startet hos Boozt (reklame link). Men efter jeg smadrede min telefonskærm tør jeg ikke kigge. Har vist brugt rigeligt på mig selv i disse dage 😛
 • Drømmer jeg om en ferie i New York. Det er nærmest blevet en besættelse for mig og jeg aner ikke hvor den kom fra. Lige pludselig var det bare vigtigt! Meget vigtigt!

img_1522

10 kommentarer

 • Dorthe

  Det med tte tree oil holder lus væk fortalte min mor også… og ja lugten er grim men det er også det eneste grimme ved det… det kan i øvrigt også bruges mod bumser…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg kom på at blande den i lidt shampoo i dag, da jeg vaskede deres hår igen. Så var lugten ikke helt så krads, men håret dufter stadig af det, så det burde vel stadig virke.. Altså hvis rådet er korrekt 😛

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe O.

  De kloge siger vist, at man bare skal kæmme, kæmme, kæmme – at det virker ligeså godt, og at de der lus nemt bliver resistente mod de forskellige lusemidler. Men altså – jeg har haft lus én gang i mit liv; da jeg tog kørekort som 21-årig. Og tanken om de der lus i min hovedbund, drev mig næsten til at barbere mit hår af. Jeg ku’ slet ikke ha’ det! Men købte noget på apoteket, som slog lusene ihjel. Husker dog ikke, hvad det var – er immervæk et par år eller tre siden.. 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Seriøst jeg kan slet heller ikke ha’ det. Mit hovedbund klør sådan, men jeg tror altså det er mere fordi jeg tænker på det end faktiske lus. Min moder tjekkede mit hår og kæmmede det. Hun fandt kun en lus, så tvivler på den kan lave så meget ravage 😛

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Hej,
  Køb en billig discount hårlak, tøm den i dit og ungernes hår, en plastick pose om hovedet der lukker tæt, lad det side en time eller mere, dampene fra hårlakken dræber æggene. Derefter en tur i bad, også skal der kæmmes grundigt!
  Det har altid virket hos os og er væsentligt billigere end dyre lusemidler

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg læste mig frem til at komme balsam i og lade det sidde. Det gjorde jeg i dag og forsøgte så at kæmme imens det sad i. Jeg synes det var lidt lettere at få æggene ud. De sidder jo godt fast de små sataner 😛

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Altså jeg har haft lus én gang og prøvede 2 forskellige kure. Ingen virkede. Så kæmpede jeg fast flere gange dagligt og det gjorde det. Jeg har det ret stramt med både lus og de der lusemidler, men forstår til fulde hvis man tyer både til det ene og det andet. Trods vores 5 børn i husstanden (nu 3) har vi heldigvis kun haft fornøjelsen den ene gang.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sille

  Jeg døjede meget med lus da jeg var yngre og vi prøvede både balsam og lussekure uden virkning. Så fik vi et gammelt husmor råd 1/2 L husholdnings sprit og 1/2 L eddike i en skål røres lidt også i håret, men råder til et håndklæde for munden på den der skal have det for at kunne trække vejret de 10 minutter det smørres i. En pose om håret og lad side i 30-60 minutter også i bad det virker 100 % også bare lige kæmme efter da det kun er lus der dør og ikke æg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det lyder også som en krads blanding 😳 Men jeg kan godt forstå man bliver desperat for at slippe af med dem.. det virker dog til at kæmning er det eneste som kan komme æggene til livs

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min baby fylder to! Plus en tidlig fødselsdagsgave