Søndag

Genbrug – en kvindes affalds en anden kvindes guld

image

Den anden dag fik jeg en kommentar, i kommentarfeltet velsagtens, angående genbrug. Faktisk var det ros, for at nævne genbrug og samtidig en bemærkning om trætheden af forbruget hos bloggere. Jeg forstår det godt. Jeg shopper bestemt ikke alle de ting jeg viser frem i min virtuelle verden. Slet ikke! Det har jeg overhovedet ikke råd til, selvom jeg både drømmer og putter tingene i min virtuelle indkøbskurv, så er der altså en naturlig økonomisk og fornuftig begrænsning for mit forbrug. I hvert fald for det meste 😛

Men selvom jeg f.eks. skrev om brugte gaver sidste jul, så kunne jeg måske egentlig være bedre til at sætte fokus på genbrug, For jeg er fan og ret stor forbruger af konceptet. Både forbi vores økonomi til tider er træg, men også fordi jeg ikke synes om den brug og smid ud kultur der er. Det er absolut unødvendigt at smide ud, når man kan genbruge. Præcis som jeg har det med mad. Stop madspild 😉 Og så er man vel ikke jyde for ingenting. Absolut ingen grund til ikke at gøre en god handel, hvor det er muligt.

Det skal ingen hemmelighed være, at jeg har en forkærlighed for design, men også her er der altså kup at gøre. Mine seneste tøjkup involvere en Ganni nederdel til 150,-, en Stine Goya strik (den på billedet øverst) til 350 og en Ganni kjole til 350,-. Alle dele var iøvrigt ikke engang brugt. Og en vinterjakke fra Modstrøm fandt jeg faktisk idag. Til den nette sum af 175,- bobs. Det er ikke sådan at man vælter rundt i fantastisk tilbud på alt, så snart man går efter genbrug, men har man lidt tålmodighed, så er kuppene der pludselig.

I øvrigt sælger jeg også selv ud af de ting vi ikke bruger mere. Både tøj, møbler, legetøj.. Ja faktisk alt. Det kan man altså tjene en god skilling på.

Her handler jeg genbrug

Nu sidder i måske og tænker, hvor jeg så køber ind. Alle steder havde jeg nær sagt.

Genbrugsbutikker: kommer jeg forbi en genbrug skal jeg lige ind og ose lidt. Nogle steder er priserne voldsomt skruet op, men andre steder kan man virkelig gøre sig kup. Faktisk har jeg allerede fundet fødseldagsgave til charmebøffen. En dukke til 10,-. Og julegaven til en af de store. En Winter cykel til 95,-. Bevares tingene er ikke nye, men det betyder absolut intet herhjemme. Og heldigvis har jeg Erik, min mors mand, som er ferm på fingrene og så sød til at hjælpe med at sætte i stand. Cyklen til den anden fandt jeg gratis på Facebook.

image

Piratskibet her er fundet i genbrug til 50,-. Efter en rengøring som nyt. I genbrug køber jeg iøvrigt også alle ungernes bøger. De koster som regel 5-10 kroner stykket.

 

DBA: Den salgsportal jeg har brugt allermest til at sælge møbler og børneudstyr. Der er altid godt gang i salget og jeg har da også selv købt en stor del af vores møbler her. Dukkevognen til føromtalte dukke købte jeg her. Efter en rengøring ser den ud som ny og kostede 1/3 af nyprisen.

Reshopper: app, hvor alt til børn kan købes og sælges. Man ser kun varer fra dem som bor i nærheden (maks 20km), hvilket er ret praktisk. Denne app bruger jeg ofte til at sælge ud i ungernes ting på og har kun købt et par enkelte gange. Min erfaring er at tingene bliver solgt i det øjeblik de bliver langt op og ellers ikke. Her er det en fordel at bo i nærheden af en større by, da det ellers kan være lidt sløvt med brugere.

Tradono: det er forholdsvis nyt at jeg er begyndt at bruge Tradono appen. Men den har vist sig effektiv og jeg har faktisk allerede solgt vores gamle spisebord og sofa på den. Og altså fundet en vinterjakke til spotpris

Trendssales: jeg har for ganske nyligt genoptaget mit forhold til Trendsales. Jeg brugte det enormt meget for mange år siden, men glemte det så lidt igen. Jeg både køber/og sælger lidt here. Mest til mig selv.

Facebook grupper: Der er massevis af lokale salgsgrupper på Facebook. Og også bytte grupper, som jeg for først i sidste uge prøvede at melde mig i. Jeg har dog allerede byttet en del. Min favorit bytte gruppe hedder noget med værs’go nul regner.

 

   

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Søndag