Hvordan deler vi børnene? Og hvad gør i? – Nanna Pretzmann
Noget om deling af møbler og nye stole

Hvordan deler vi børnene? Og hvad gør i?

img_9021

Noget af det jeg har modtaget spørgsmål omkring både her og på mailen er hvordan vi deler børnene. Det vil jeg selvfølgelig gerne svare på. Og i samme åndedræt tænkte jeg at jeg lige ku’ benytte lejligheden til at stille jer samme spørgsmål. Altså dem af jer der har dele børn. Det er altid rart at høre hvad der fungere for andre?! Og hvad vi gør?

Altså vi har ikke været i statsforvaltningen, men selv sat os ned og blevet enige om tingene. Ikke fordi der er noget i vejen med det andet,  men mere fordi jeg ikke aner hvad de anbefaler i forhold til samvær. Vi er bare gået ud fra egen næsetip og fornemmelse. Selvfølgelig ved at kigge på børnenes reaktioner og behov. Det vægter selvfølgelig højest ved os begge.

I begyndelse havde vi egentlig aftalt at pigerne skulle være ved far fra onsdag eftermiddag til søndag eftermiddag hveranden uge. Men efter et par gange på den måde var vi helt enige om at det ikke fungerede optimalt. Dels var det mange dage i træk for den bette at være væk fra mor, men allermest var der for mange dage imellem at de så far. Det førte til meget savn. Fra begge sider! Istedet blev vi enige om at fra torsdag eftermiddag til fredags eftermiddag i den ene uge og fra torsdag eftermiddag til søndag eftermiddag i den anden uge. På den måde går der ikke så længe imellem besøgene hos far og det fungere bare meget bedre for alle! Børnene , i hvert fald de store, som bedre kan udtrykke behov, kan bedre overskue den tid der går imellem de ser far og det virker umiddelbart til at de er faldet godt på plads i den nye rytme. Altså det er den aftale vi har skrevet på papir, men der er selvfølgelig plads til ændringer og hensyn imellem os. F.eks. får baby daddy nogle gange uforudset fri fra arbejde og så har vi en aftale om at han bare ringer. Altså så på den måde er det ikke fuldstændig låste rammer.

Jeg synes stadig det er svært at undvære pigerne, men jeg er også begyndt at sætte lidt pris på den frihed der følger med. Ikke fordi jeg render i byen og danser på bordene, men når man er alene med tre så små størrelser bliver energien godt brugt og her kan jeg mærke, at jeg bliver tanket op igen, når jeg lige har 5 minutter til at gå på toilet i fred, tage et bad og smide mig på sofaen. På den måde er mit energi niveau betydeligt højere, når ungerne kommer retur end da de tog afsted. Jeg prøver hele tiden at finde positive ting ved den situation vi står i. Det er ikke altid lige let, men ellers drukner jeg simpelthen i den negative tankegang. Faktisk er det noget jeg altid prøver at gøre. At se tingene fra den positive side! Det giver så meget synes jeg.

18 kommentarer

 • Janni

  Min datter er ved sin far hveranden weekend + hver onsdag efter dp. Hun er 2 år og efter at have afprøvet forskellige modeller, er det det hun trives bedst med. Vi er heldigvis enige om at det er hendes behov der kommer i første række.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Veronica

  Hvor er det skønt i har så godt et samarbejde. Jeg gik fra mine tvillingedrenges far da de var 18 mdr(6 mdr siden). Han har dem fredag til søndag i den ene uge og torsdag til fredag i den anden uge. Her er samarbejdet ret dårligt, og drengene trives ikke når de har mere end en overnatning hos ham. Så kæmper pt kampen i sf om at få det nedsat til en overnatning i weekenden også.
  Nyder som du beskriver det så fint også at lade op når de er hos Far, men når de ikke trives med ordningen må det i første række(Far er desværre ikke enig)…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • De er jo heller ikke så store endnu, ‘rm årh det er også svært, for man forstår jo også sagtens at far gerne vil ha’ dem, men selvfølgelig kommer trivsel i første række! Jeg håber i finder en god løsning <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nu har jeg ikke skilsmissebørn, men igennem mit arbejde kan jeg se en 7/7 sjældent fungerer. Jeres løsning (den nye) lyder rigtig god 🙂 Også for far! Og fedt han kan ringe – de store kan måske også selv bede om et ekstra visit på et tidpunkt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • 7/7 kunne jeg heller ikke umiddelbart forestille mig. Tænker det er lidt et kuffert liv, men har også hørt nogle hvor det fungere.
   Det er skønt han vil sine børn så meget og at vi på det punkt i hvert fald er helt enige om hvordan det skal fungere. Lige præcis – kunne være fedt med de store. Sikker på alle vil nyde det.
   Han har faktisk lige skrevet, at han er hjemme tidligere idag, så planen er ændret og ungerne begejstret, for de glæder sig til at se ham 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er super med et godt samarbejde. Da vi gik fra hinanden var mine piger 1&4 år. Vi startede med hveranden onsdag til torsdag. Men efter de kom i skole, har det været hveranden weekend, freag til søndag. Derudover ses de meget de andre dage, vi bor i sammen by, så pigerne kan selv lige tage forbi.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Super fedt at i bor så tæt, at de kan kigge forbi. Håber også på så godt et samarbejde på sigt, hvor det er naturligt at ungerne lige stikker næsen forbi, hvis de har lyst 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Min kætestes søn er delt 7/7 det har han været siden han var 3 år, og det har altid fungeret fint for os og for ham

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Min ældste er delebarn og blev det lige inden hans to års fødselsdag og i dag er han 5.
  Vi har ej heller haft behov for statsforvaltningen men har udelukkende gået efter vores drengs behov.
  Vi startede ud med 1 overnatning hos far hver man-tirs og hver anden lør-søn. Efter et par måneder skruede vi op for weekenden således at det hveranden weekend var fra fre-søn.
  Det fungere stadig den dag i dag at vores dreng er hos hans far hver mandag eftermiddag til tirsdag morgen og så hver 2. weekend fra fre-søndag.
  Far startede ud med at have 3 dages ferier med ham og nu er det en uges tid.
  Uanset hvordan samværsordningen har været har det altid været muligt for vores dreng at komme hjem før tid til mig hvis far vurderede at savnet til mig var for stort. Omvendt har det også været muligt for vores dreng at se far et par timer onsdag eftermiddag eller i den dur hvis savnet til far blev for stort.
  Juleaften er hårdest at undvære men det er IKKE synd for vores dreng at han holder jul hos far/mor. Den af os der undvære må være positive i vores afsked og tage en tudekiks når døren er lukket. 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg var selv delebarn. Mine forældre blev skilt da jeg var 5-6 år og vi havde 7/7. Men begge forældre var med til skolearrangementer, de første par år holdt de stadig jul sammen og gør det faktisk igen nu 20 år senere, hvor der er børnebørn. Vi var faktisk drømmescenariet af en skilsmissefamilie – synes jeg i hvert fald 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Mine børn er 4 og knap 2 år og blev delebørn i januar i år. Vi kører efter 5/9 deling, altså at deres far har dem hveranden uge fra onsdag eftermiddag til søndag eftermiddag. Det har fungeret fint her, da børnene faldt ind i rytmen og vi også gjorde. På sigt har vi en 7/7 ordning på tale, men først når de bliver større, især den mindste.
  Jeg er selv skilsmissebarn fra helvede hvor mine forældre i flere år ikke kunne være i rum sammen. Jeg var 15 da mine forældre blev skilt. Næsten ingen kontakt til min far indtil jeg som 23 årig kom og fortalte han skulle være morfar. Heldigvis har det fået ham til at vænne sig 180% og den dag i dag har vi et rimelig forhold til hinanden og mine børn elsker ham. Oveni det har mine forældre fået et bedre forhold til hinanden og i år skal jeg holde jul sammen med dem begge og min søster for første gang siden mine forældre blev skilt for 13 år siden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dejligt at det ikke har været for sent at forsøge at reparere forholdet – både imellem dig og din far, men også dine forældre. Det er jo ikke til at holde ud, at det skal være på den måde.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • M. Winther

  Hos os er det 7/7, og har været det siden vores pige var knapt et år. Og det har altid fungeret. Vi har skift i institution, og hun ved at mandag er skifte dag. Og er så Tryg i det. Og der er ikke noget kuffert liv over det, vi har begge steder egen garderobe og fyldte værelser. Selvfølgelig er der forskellige rutiner på de forskellige adresser og efterhånden forskellige familier, med nye søskende osv hun er 4 nu, men hun er så Tryg i det, og pædagoger osv oplever ingenting anderledes hos hende på skifte dagene. Vi har dog også valgt at hun aldrig skulle mærke hvis der var uenighed og ligende, og at vi altid taler positivt om den anden familie hun også har.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Noget om deling af møbler og nye stole