Kylling med cashewnødder (Gai Pad Med Ma-muang) – Nanna Pretzmann
Noget om ensomhed

Kylling med cashewnødder (Gai Pad Med Ma-muang)

kylling med cashewnødder

Denne opskrift stammer fra min allerførste rejse til Thailand og har lige siden været min favorit, når vi besøger det skønne land. Jeg lærte at lave den af en Thailandsk kvinde i Hua Hin og har siden fået det serveret mange, mange forskellige steder. Den smager dog aldrig helt ens, så jeg tænker, at dette er netop hendes udgave jeg var så heldig at få fingrene i. I opskriften bruges østerssauce og den kan jeg altså anbefale at i køber i jeres lokale asiatiske marked. Den smager meget bedre end den vi kan købe i de almindelige supermarkeder herhjemme. Jeg har taget et billede af flasken, så i kan se hvilken jeg mener.P9211778Retten er nem at lave og det eneste den kræver er at man smager til saucen til. Måske kan du li’ den mere sød, mere salt. Smag til og pas til.

I den originale opskrift jeg fik bruges 300 gram cashewnødder, men prisniveauet på cashewnødder er vist et lidt andet i Thailand. Herhjemme er cashewnødder jo ikke ligefrem billige,  så jeg plejer at bruge mindre. Måske nogle af jer har et tip til hvor nødder kan købes billigere? Jeg ved i Tyskland, men jeg er nærmest aldrig over grænsen.

Opskrift på kylling med cashewnødder (Gai Pad Med Ma-muang)

Fyld

400 gram kyllingebryst (skåret i tynde strimler)

2 store løg i store tern

1 stor rød peberfrugt i store tern

2-3 styk forårsløg i 2 cm stykker

100-200 gram cashewnødder

Hele tørrede chilier (kan undlades)

Olie til stegning, f.eks. solsikkekerneolie

Mel

 

Sauce

2 dl østersauce

2 dl soya sauce

2 dl ketchup

2 dl rørsukker (rørsukker erstatter palmesukker, men kan du finde det, så brug det)

1 stort fed hvidløg hakket fint

 

Ingredienserne til saucen mikses sammen og smages til.

Varm tykt lag olie på panden. Vend kyllingestykkerne i mel og steg til de er lysebrune. Hæld olien fra. Tilsæt løg og steg kort. Tilsæt peberfrugt, nødder, tørret chili og forårsløg. Steg lidt. Tilsæt saucen og steg kort. Det er vigtig, at du ikke lader retten stege for længe, da der skal være bid i grønsagerne.

Serveres med ris.

P9151754 P9151753

Find også opskrift på // Thailandsk pandekager // One pot pasta – aftensmad på 10 minutter // Yoghurtboller med speltmel // Birkes til morgenbordet // Spaghetti og kødsauce ala lady og vagabonden // Hjemmelavede nuggets //

11 kommentarer

 • Tanja

  Hej. Prøv og kigge på merpris.dk. Du handler i Tyskland og du finder en fragtfri ( bring har jeg brugt). Ved De har nødder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • buywholefoodsonline.uk er billigere med nødder. Cashewnødder kan købes let knækkede til billigere pris. Det er først fragtfri ved 1000kr til Dk, men hvis man har nogen at gå sammen med kommer man let derop. Derudover tjener man bonus til senere brug og man kan tilmelde sig deres nyhedsbrev, hvor der hver uge er en rabatkode, så man får f.eks 1 kg. valnødder gratis, eller noget andet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hej Nanna
  Min kæreste og jeg prøvede denne opskrift i går, og jeg tror der er noget i din opskrift der er heeeeeeeeelt galt i forhold til dosering.
  2 dl af alt i saucen har gjort den helt uspiselig! :-O Kigger jeg på andre opskrifter står der 2 spsk.. Mon der er sket en fejl i din opskrift?
  De bedste hilsner

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Som jeg skriver er den originale opskrift jeg har fået fra sød thai dame sådan, men det er vigtigt at smage til, så du rammer egne smagsløg 🙂 Jeg laver altid på slump og smager undervejs, som man altid bør gøre 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nikoline

  Prøvede opskriften! Og den smagte ligesom på min lokale thai restaurant! Gik ikke direkte efter mål, men smagte til undervejs 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Noget om ensomhed