Lækker hjemmebagt citronmåne

Indeholder affliate linksCitronmåne-opskrift

 

 

 

 

 

Citronmåne img_1161Vi kender den sikkert alle. Citronmånen. Men faktisk er det første gang, at jeg har kastet mig over at bage den, selvom opskriften har lagt i skuffen i årevis. Det blev ensomme citroner i køleskabet og en trang til kage som gav mig skubbet til at kaste mig ud i hjemmebagt citronmåne eller blot citronkage om man vil. Og jeg kan kun sige, at det er en skam at det ikke er sket før. Citronmåne er lækker og frisk i smagen og derfor ikke så tung. Det giver jo god plads til flere stykker.

Opskrift på citronmåne

Citronkage

150 gram smør

4 dl rørsukker

3 æg

1 1/4 dl mælk

1 øko citron – både skal og saft skal bruges.

5 dl hvedemel

2 tsk bagepulver

 

Citronglasur

200 gram flormelis

3 spsk citronsaft

1 spsk vand

Gul pastafarve

 

Rør smørret sammen med halvdelen af rørsukkeret. Resten af sukkeret røres sammen med æggene til en luftig æggesnaps. Bland sammen og tilsæt skallen samt saften fra citronen. Gem 3 spsk citronsaft til glasur. Tilsæt mælk skiftevis med mel/bagepulver. Vend godt sammen.

Kommes i en springform med en diameter på 20 cm og bages ved 180 grader (alm ovn) i cirka 40-45 minutter.

Lad afkøle helt inden glasur kommes på.

For at lave glasuren mikses citronsaft/vand med flormelis til det har den ønskede konsistens.

Kom glasuren på citronmånen. Jeg delte kagen i to og det er kun den hele del som fremgår på billeder 🙂

Velbekom 🙂

Opskrift-Citronmåne

Find også opskrift på // Norske klejner // valnøddeboller // rødbede boller // Pizzaboller // spinatboller // Hindbærkage //  One pot pasta // Pizzasnegle // pølsehorn //

 

Follow:
Share:

Leave a Reply


Looking for Something?