Noget om børns sikkerhed, når de leger samt legetøjstester – Nanna Pretzmann
Lækre valnøddeboller med speltmel

Noget om børns sikkerhed, når de leger samt legetøjstester

Sponsoreret

image

I kender det sikkert også, jer med børn i forskellige aldre. Vi gør i hvert fald. Legetøj i små dele, for små til at det er en god ide, at de er i nærheden af familiens yngste. Vi prøver herhjemme, at holde legetøj i små dele til de stores værelser eller spisebordet, hvis de leger nedenunder. Det for at holde det væk fra lillesøsters nysgerrige fingre og mund. For små børn kommer jeg unægtelig alting i munden. Det har alle vores tre poder i hvert fald yndet at gøre og jeg tænker det er en helt naturlig del af udviklingen med en fase, hvor alt kommes i munden. Dog kan det også også være ganske farligt.

Selvom jeg synes vi altid har været ret observante på det med de små dele, så hænder det jo altså alligevel at der ender Barbie støvler, Lego og andet småt på stuegulvet. Simpelthen fordi de store banditter i et glemsomt øjeblik alligevel har slæbt det med.

Den anden dag faldt jeg imidlertid over noget ganske smart på Facebook på siden Tænk småt – leg sikkert, som jeg med det samme tænkte at dele med jer, som også har små børn og som jeg også har vist mine banditter, for at tydeligøre hvad der er for småt til at være i Sigga højde. Det smarte er i virkeligheden også ganske simpelt og gratis. Det er en print-selv legetøjstester fra Sikkerhedsstyrelsen.

image

Jeg gik blot ind på Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside, hvor jeg hentede en pdf fil, som jeg herefter printede ud. Det er vigtigt at størrelsen står til 100%. Herefter gik jeg i gang med at klippe og klistre. Ganske let og hurtigt, men er man i tvivl om noget, så finder man også en video, som viser lige nøjagtig hvordan man gør.image image

Når testeren er samlet svare den til en barnehals og illustrere derfor ganske livagtig lige præcis hvilket småt legetøj, som kan ende i halsen på de små og dermed udgøre en kvælningsfare. En hurtigt rundte herhjemme gav mig da også nedenstående udnytte, hvor det vist sig at et par stykker altså skulle pakkes langt væk.

P9301957

Find legetøjstesteren på Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Og følg da endelig med på føromtalte Facebookside (Tænk småt – leg sikkert) for gode råd og konkrete tips til en mere sikker hverdag med små børn. Her besvares også spørgsmål ved tvivl.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækre valnøddeboller med speltmel