2. søndag i advent: Vind Sways regntøj – Nanna Pretzmann
Hjemmebagte grove birkes

2. søndag i advent: Vind Sways regntøj

img_2203

Vinderen er trukket – hedder du Rebecca, så tjek din mail 🙂

 

Glædelig 2 søndag i advent. Jeg synes tiden suser afsted her i december – lige om lidt er det jo juleaften og jeg er ingenlunde mentalt med.

Som jeg jo afslørede først på ugen har jeg slået pjalterne sammen med Henriette fra Blondinemor.dk og vi skiftes til at holde 4 lækre konkurrencer igennem december måned. I dag kommer en af mine personlige favoritter på banen. Nemlig Sways, som er en lillesøster til Rains. Rains laver lækkert (og flot!) regntøj til vokse. Undertegnede har selv flere forskellige versioner. Man skal jo aldrig gå ned på regn grej! Men lillesøster Sways er altså fulgt i samme fodspor og producere drønlækkert regntøj til børn. Praktisk, pænt og funktionelt tænker jeg er nøgle ord i den forbindelse. I har sikkert set billeder af mine unger i Sways på Instagram og her på domænet. Det er pænt, ikk’?!

Processed with MOLDIV

 

Og nu til en skøn nyhed. Sways har givet mig lov til at udlodde en af deres 3 i 1 termo Shelljakker med dertilhørende regnbukser (værdi 1.000,-). Jakken kan både bruges som Shelljakke med termofoer, som kun Shell eller termojakken kan tages ud og bruges for sig selv. Den er i øvrigt også vendbar. Det er altså vildt smart og praktisk. Præmien er sponsoreret af Sways 🙂

Det eneste i skal gøre for at deltage er at skrive nedenfor hvad i spiser juleaften? Tænker det bliver lidt sjovt at se. Hos os har vi altid fået svensk juleskinke. En tradition min mormor har taget med fra sit føde land og som stadig videreføres og som jeg bestemt ikke har i sinde at stoppe 😉

 

Vinderen findes på søndag, når Henriette sætter næste konkurrence i gang ovre på Blondinemor.dk.

91 kommentarer

  • Anette

    Vi spiser and, flæskesteg og julemedister 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • alice østergaard

    flæskesteg brunede kartofler, rødkål og rødkålssalat, god sovs, franske kartofler. dessert ris a la mande med kirsebærsovs og mandelgave

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ro

    Hjemme hos mig er vi alle sammen vegetarer, så juleaften spiser vi vegetariske risretter og salater. :-D))

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julia

    Vi spiser alt fra fisk til flæskesteg til brunede kartofler 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • A. B. Hansen

    Vi spiser and og risalamande

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

    Flæskesteg og risalamande 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • MathildeL

    Vi spiser gås og flæskesteg – og risalamande 🍀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Hovej

    Vi spiser farseret kalkun og flæskesteg 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dorte

    Gåsesteg lækkert lækkert 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine kaae

    And, flæskesteg og ris a la mande

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

    Flæskesteg og and – med tilbehør ☺️

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

    Vi får andesteg med alt det gode tilbehør og ris al a mande til dessert

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sanne m

    Vi spiser 🐷 En stor dejlig flæskesteg med masse at brun sovs

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ho Wan Au

    Vi skal have flæskesteg og and.
    Alm. kartofler og brune kartofler.
    2 slags sovs
    Waldorf salat
    Ris a la mande

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

    Vi spiser and 🎁

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kamilla W

    Er vi hjemme får vi and og medister, hos mine forældre kalkun og medister.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kamille

    And!!! Altid and. Med hvide og brune kartofler. Sovs (ja SOVS) og alt andet som dertil hører! Uh jeg glæder mig 🙂 Og jeg får menuen to gange. Både den 24 og den 26 hvor min søn kommer hjem. Ren win win 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Jakobsen

    Vi spiser altid and, flæskesteg og alt det traditionelle tilbehør.. vi slutter med ris a la mande 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ditte Marie

    And, brunede kartofler, rødkål, SKØN SOVS, waldorfsalat og selvfølgelig Ris A la Mande til DESSERT <3 YES! Jeg glæder mig

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah

    Vi spiser gås 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helle Jepsen

    Vi får and og flæskesteg🎄🎅🏻☃️

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline

    Vi spiser som de fleste andre – vigtigst af alt and og brun sovs!! 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Eva

    And og rådyr ☺️

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille Damgaard

    Vi spiser det “klassiske” vil jeg mene: And, brune kartofler og sovs!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miranda

    Hos mine forældre spiser vi and, brune kartofler, rødkål – og en vegetarisk ret, der skifter hvert år, da min søs er vegetar.og så sluslutter vi af med risalamande 🙂 I år skal jeg for første gang holde jul med svigerfamilien, så det bliver noget lidt andet – heldigvis er der også risalamande der 😀 tak for en flot give away!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

    Vi spiser kalkun

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma

    Gås, rødkålssalat, sovs, kartofler og risalamande ❤️

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jane romer

    And og flæskesteg

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Monica Figgé Jensen

    Vi starter med risengrød til middag. Til aften får vi for det meste flæskesteg med det hele. Nogle gange and eller kalkun. Til dessert risalamande med kirsebærsovs 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tea

    And står øverst på menuen! Mmmh, det er godt! 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh nu udstiller du mig 😉 Jeg er ikke særlig vild med julemad, så jeg får karbonader med rugbrød fra bageren og en salat med rå rødkål. Mums. Og så giver jeg den gas i konfekt senere.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Wolf

    Vi får and med det hele. Og i år skal jeg lave den for første gang

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Johanne

    Jeg skal have en lækker tunsteak (da jeg spiser ikke andet kød end fisk), kartofler, brunkartofler og en frisk og sprød rødkålssalat.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Eva

    Vi har faktisk spist fisk de mange sidste år. Og varierende forret.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine Bjerre

    I min familie har vi altid fået flæskesteg og and samt citronfromage (det startede et år hvor vi kom til at snakke om at ingen rigtig brød sig om ris’alamande).
    I år skal jeg holde jul med min kærestes familie hvor de spiser gås og ris’alamande med karamel sauce … WTF!!? Det bliver uden tvivl utrolig hyggeligt og jeg glæder mig men hvor er julemaden???

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line M.

    Herhjemme står den på både flæskesteg og andesteg. Tilbehør er altid en dejlig tyk sovs, hvide og brune kartofler, rødkål og franske kartofler. Desserten er altid risalamande med enten varm eller kold kirsebærsovs.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

    Vi spiser and. Og i år bliver det sikkert med både kartofler, brune kartofler, sovs og hvid- og rødkål, da svigerfamilien kommer, og de er sønderjyder!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Maria

    Vi er en sammenbragt familie, så her er julemenuen omfattende; kalkun, and, brunede og hvidekartofler, rødkål, grønlangkål, rødvinssauce,Waldorf salat og til sidst kun en dessert heldigvis risalamande 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miatilda Andersen

    Jeg holder jul hos min søns far i år. Han er kok. Det er win win – jeg skal ikke undvære vores søn, og jeg skal ikke lave mad. Jeg spiser lige præcis hvad han serverer. Forrige år var det and, flæskesteg og hjemmelavet rødkål. Jeg håber på en rerun.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

    Vi spiser vist meget traditionelt: flæskesteg, kartofler, sovs, brune kartofler og til tider and. Elsker virkelig det mad 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristina K

    Vi spiser da flæskesteg.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah

    Vi har prøvet noget meget utraditionelt de seneste par år, og regner med at gøre det samme igen. Denne gang bliver det flamberet bøf 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Elisabeth

    And! Min mand insisterer på flæskesteg….så..det gør vi. Jeg er fra
    Sdr. Jylland, så jeg vil også gerne ha gammeldags hvidkål. I år er vi hos mind svigerforældre (i Århus) – tænker det må være på tide, at præsentere dem for kålen😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine K

    Vi skal altid have både and og flæskesteg 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Når vi selv holder jul er det and, flæskesteg og medister. Dertil kartofler, brune kartofler, lækker brunsovs og rødkål – evt med en rødkålssalat til..
    Derefter er det risalamande med kirsebærsovs og mandel i – OG hjemmelavet soft ICE med varm chokoladesovs og mandel i 💙🎅🏻❤️

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • trine229

    Vi skal have torsk… Og det var altså pænt det regntøj der!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria Seidelin

    Vi spiser flæskesteg og kalkun, med hele svineriet <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amalie M

    Helt klassisk julemad, jeg ser mest bare frem til farmors hjemmelavede julekonfekt 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dorthe Bille

    Andesteg er et must med brunede kartofler, rødkål og Waldorfsalat

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Kirstine

    Vi går all in og spiser både and og flsækesteg, brune og hvide kartofler, god brun sauce, rødkål, chips og en frisk rødkålssalat med granatæbler. Til dessert får vi selvfølgelig min mors fantastiske risalamande og efterfølgende alt for meget juleslik, småkager og konfekt. Til maden får vi god vin og sodavand / vand 🙂 Puha, jeg bliver helt mær af bare at skrive det !

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

    And og flæskesteg samt risalamande

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    And og flæskesteg

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Filippa

    Vi spiser and med det hele

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bente wolf

    Vi spiser meget tradtionelt dansk som består af andesteg, flæskesteg kartofler, brune kartoffler, rødkål og brunsovs plus franske kartoffler til at dyppe 😂 Og til dessert ris ala mande

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristina Svendsen

    Juleaften får vi altid and, flæskesteg og medister ❤️ Og selvfølgelig risalamande til dessert med amarena fabbri kirsebærsovs 😍👏🏻👌
    🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

    Vi spiser altid and i min familie , ‘en når vi holder hos min svigermor får vi også flæskesteg da hun ikke kan li and 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Liv

    Jeg er desværre ikke fan af julemad, så derfor spiser jeg som oftest den mindste portion, og går så amok i juleknas. Et par år har jeg været på job juleaften, og så har den stået på leverpostejsmadder…

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • asta

    vi får det hele. mere eller mindre. Også ondt i maven 🙂
    vi spiser flæskesteg, medister, and, kartofler, bolche kartofler, rødkålssalat, brun sovs – og masser af den. og franske kartofler at dyppe deri.
    Fed præmie, lige noget for min Emil på 7 år.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Eva Jørgensen

    And 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise R

    Vi spiser Kalkun med wadorfsalat, bruns sovs, rødkål og ribsgele og brune kartofler 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise Vognstrup

    And og medister fra den lokale gårdbutik 🎄 og så selvfølgelig lune taffel chips 😍

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tilde D

    Vi spiser and, flæskesteg og medister mit alles;-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    And og flæskesteg – helt klassisk.
    Lækker GAW – det ville min store pige på 5 have SÅ meget glæde af ✌️

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lynghøjen

    Vi spise kun and..flæskesteg får vi jævnligt i løbet af året 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hanna

    Hos os får vi altid and, og nogle år både and og flæskesteg 🙂
    Det ville være så perfekt med det lækre sways sæt til min Felix.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla A

    Vi spiser and, hvide og brune kartofler, rådkål, rådkålssalat, franske kartofler, risalamande og en masse julegodter. Jeg glæder mig allerede! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Vi spiser and, flæskesteg, brune kartofler, kartoffelbåde lavet i ovnen, hjemmelavet rødkål, den lækreste brune sovs og så selvfølgelig risalamande med kirsebærsovs 😃

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria grabe

    And, andemedister og flæskesteg, æbler med ribsgelé, kartofler, lune Chips, sovs, asiet og syltede græskar

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marlene Høj

    Vi får and, flæskesteg og alverdens tilbehør samt risalamande 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte Leth

    Andestegen er sikker hvert år, og selvfølgelig med brunede kartofler, sovs og rødkål. Derefter klemmer vi risalamanden ned;-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vi spiser and og flæskesteg her hos os 🙂 Og så med hvide og brunede kartofler, rødkål, ribsgelé og asier. For ikke at glemme kartoffelchips og den brune SOVS 😉 Sidste år lavede jeg for første gang en frisk rødkålssalat til også for at det hele ikke skulle være så tungt. Jeg kom appelsiner og mandler i også, da manden i huset er slem nøddeallergiker, men godt tåler mandler. Snart er det på den igen 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • charlotte

    vi spiser and, masser af and 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

    Vi skal holde jul selv for første gang og har inviteret både min mor og svigermor og to af vores respektive brødre. Så der er frie rammer til at starte traditioner. Svigermor vil have flæskesteg og vi andre and. Så der bliver er lille stykke med gris og masser af fugl (der sal jo også være til rester dag efter i springrolls med friske grøntsager). Så skal vi have rødkålssalat og selvfølge den gode som og tre slags kartofler.
    Hvad vi skal have til dessert lurer vi lidt på, men der skal ikke være ris ala mande. Vi overvejer ret meget en cheesecake af en art. Måske med kirsebærglace på toppen. Det er jo kun en fordel at det kan laves i god tid.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

    Hos mine forældre får vi altid and med hvide kartofler, brunede kartofler, rødkål, rødkålssalat og lækker sovs. Til dessert får vi risalamande. Hos mine svigerforældre får vi risengrød til forret og derefter and med hvide kartofler, brunede kartofler, rødkål og sovs.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

    Vi får and og flæskesteg, med hvide, brune og franske kartofler. Selvfølgelig SOVS, rødkål, asier og den slags til. 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hanna

    I år skal vi have gås men det veksler lidt afhængig af hvem der står for det og om det er i dk eller uk 😊❤️

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mona

    Vi får andesteg og flæskesteg, med det helt klassiske tilbehør 🎄 🎅

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

    Vi spiser and, flæskesteg, kogte kartofler og brunede kartofler. Hertil er der også rødkål, chips, brun sauce og syltetøj. Til dessert er der både risengrød og ris a la mande, med kirsebærsauce og selvfølgelig dejlig vin til alt maden. <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rebecca Liljendahl Færgegaard

    Flæskesteg og and med hele svineriet til😍 Mums, glæder mig allerede😋

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jacqueline

    Vi spiser and 😉😍

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie K

    Vi spiser flæskesteg, hvide kartofler, brunede kartofler, rødkål, franske kartofler og sovs 🙂 Og selvfølgelig ris a la mande

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stella

    Vi spiser and, flæskesteg og medister. Og dertil selvfølgelig kartofler -hvide og brune, rødkål og lækker brun sovs. Til dessert risalamande. Og imens vi bakker gaver op får vi diverse konfekt og småkager

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mille Andersen

    Vi er meget traditionelle og får and og flæskesteg – Ris a la mande og alt for meget juleslik.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lis

    Vi spiser and og flæskesteg.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

    Vi spiser and

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Astrid

    Vi får and og risalamande

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vi spiser farseret kalkun og risalamande

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Annika

    Vi får and og flæskesteg med alting til – brune, hvide og franske kartofler, rigeligt sovs og æbler med gelé. Og så selvfølgelig masser af risalamande 😋

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne-Marie

    Flæskesteg, kartofler, sovs, chips, rødkålssalat og ris a’la mande

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina KH

    Du har ret, meget lækkert og funktionelt 🙂
    Vil jeg super gerne have fingrene i.
    Juleaften spiser vi :
    Økologisk gås, som jeg altid køber af en tidligere kollega.
    Flæskesteg med gode svær og med både nelliker og laurbærblade, salt mv.
    Gåsen proppes med smagfuldt fars.
    Så får vi hjemmelavet økologisk rødkål til, hvide og brunede kartofler, surt og sødt og ikke mindst en så perfekt sauce som muligt.
    Sener står den på alamande med kirsebærsauce og mandelgave i form af en økologisk marcipan gris:-)
    Endnu senere står den på nødder, mandariner, småkager og konfekt, alt hjemmelavet med børnene.
    Vi går til gengæld totalt mættede i seng og må slæbe os om juletræet, nej pjat, men næsten 🙂
    Lyder dejligt med din jul, jeg har arbejdet i Afrika og holdt jul hos en Sydafrikansk familie, som også fik skinke til jul, det var en god og lidt anderledes juleoplevelse af de søde 🙂
    Glædelig juletid til du og dine kære 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmebagte grove birkes