Hjemmebagte grove birkes

Birkes img_2351

Jeg har mange, mange gange bagt birkes. De er så lækre og også rigtig lette at koldhæve natten over, så man kan bage dem lige til morgenbordet. Men jeg har et stykke tid haft lyst til at bage en lidt grovere udgave og det er endelig lykkedes mig at få gjort. De var en succes.

Disse kan selvfølgelig også koldhæves. Blot brug en lille klump gær (5-10 gram) og sæt birkesene på en plade som kan gå i køleskabet.

Kan sagtens holde sig et par dage i pose på køkkenbordet. Så luner vi dem kort inden spisetid. Kan også fryses.

Opskrift på grove birkes

20 styk

50 gram gær

3 dl vand

1 spsk honning

2 æg

1 tsk salt

100 gram blødt smør

1 dl 5-kornsblanding

8 dl hvedemel med fuldkorn

2 dl speltmel

Cirka 1 dl hvedemel til bordet

Sesam og hørfrø til toppen

 

Æggestrygelse: 1 æg, 2 spsk vand og en smule salt.

 

Gæren opløses i vandet og de øvrige ingredienser tilsættes. Dejen æltes godt igennem. Kom mel på bordet. Rul den ud (cirka 20 x 60) og pensl med æggestryggelse. Sidderne lægges herefter ind, så dejen kommer til at lægge i tre lag. Se eventuelt billede.

img_2347

Vend herefter dejen rundt, så bunden bliver toppen. Pensl med æggestrygelse og dyp i birkes eller chia.

Lad hæve til dobbeltstørrelse og bag herefter ved 220 grader (alm. ovn) i cirka 10-12 minutter. Husk at hold øje, for pludselig går det stærkt.!

 

>> Følg med på Instagram HER <<

Grove-birkes img_2349

Vind et års abonnement til MinBio HER

 

Find også opskrift på // Snasket kanelsneglekage // Birkes // Brændte mandler i mikroen // Spinatboller // Rødebede boller // Grove rundstykker // Norske klejner // Ris a la mande cheesecake // Toblerone cheesecake // Toffifee cheesecake // Nissepis //

 

Follow:
Share:

18 Comments

  1. Frederikke
    5. december 2016 / 2:51 pm

    Hvor lang tid skal de hæve? 🙂

      • Frederikke
        14. marts 2017 / 6:16 pm

        Men er der ikke et antal minutter eller timer, eller skal man bare holde øje?:-)

        • 14. marts 2017 / 6:40 pm

          På hævetiden? 🙂 Jeg tror cirka en time, men det er jo lidt forskelligt hvor hurtigt det går

  2. Rikke
    7. december 2016 / 9:29 am

    Hvad er fuldkornsblanding? Er det forskellige kerner? 🙂

  3. Rikke
    7. december 2016 / 9:30 am

    hvad er fuldkornsblanding? Er det forskellige kerner? 🙂

  4. Frederikke
    27. december 2016 / 2:25 pm

    Jamen, er det én time eller to timer, eller hvad er det ca.?

  5. Pia
    5. januar 2017 / 2:49 am

    Hej.. kan de fryses? Mvh Pia

  6. Anita
    6. januar 2017 / 1:33 pm

    Verdensbedste og nemmeste opskrift. Tusind tak Nanna

    • 6. januar 2017 / 5:39 pm

      Dejligt du ku’ bruge den – jeg er også vild med dem 🙂

  7. Mia
    8. september 2017 / 5:25 pm

    Hejsa
    Jeg vil gerne lade dem hæve natten over, men hvad gør jeg så i morgen tidlig? Skal de have stuetemperatur inden de kommer i ovnen eller ?
    På forhånd tak,
    Mia

    • 11. september 2017 / 8:27 am

      Det behøver de ikke, hvis de er hævet til dobbelt størrelse 🙂 Hvis ikke, så lad dem stå lidt.. 🙂

  8. Vagn Møller Thomsen
    20. november 2022 / 1:00 pm

    Du skriver under koldhævning, en lille klump gær, 5 -10 gram, er det i stedet for de 50 gram, eller hvad skal de bruges til?

    • 12. januar 2023 / 10:23 pm

      Ja de erstatter den store klump 🙂 Ved koldhævning kan du nøjes med en meget lille mængde gær.

  9. Ulla Astrid Bach
    30. december 2022 / 7:07 pm

    Hey.
    De ser lækre ud. Går ud fra de skal skæres ud inden de dyppes i korn? Det står der ikke lige. Har aldrig prøvet at bage sådan noget før.

Leave a Reply


Looking for Something?