Hjemmebagte grove birkes

Jeg har mange, mange gange bagt birkes. De er så lækre og også rigtig lette at koldhæve natten over, så man kan bage dem lige til morgenbordet. Men jeg har et stykke tid haft lyst til at bage en lidt grovere udgave og det er endelig lykkedes mig at få gjort. De var en succes.
Disse kan selvfølgelig også koldhæves. Blot brug en lille klump gær (5-10 gram) og sæt birkesene på en plade som kan gå i køleskabet.
Kan sagtens holde sig et par dage i pose på køkkenbordet. Så luner vi dem kort inden spisetid. Kan også fryses.
Opskrift på grove birkes
20 styk
50 gram gær
3 dl vand
1 spsk honning
2 æg
1 tsk salt
100 gram blødt smør
1 dl 5-kornsblanding
8 dl hvedemel med fuldkorn
2 dl speltmel
Cirka 1 dl hvedemel til bordet
Sesam og hørfrø til toppen
Æggestrygelse: 1 æg, 2 spsk vand og en smule salt.
Gæren opløses i vandet og de øvrige ingredienser tilsættes. Dejen æltes godt igennem. Kom mel på bordet. Rul den ud (cirka 20 x 60) og pensl med æggestryggelse. Sidderne lægges herefter ind, så dejen kommer til at lægge i tre lag. Se eventuelt billede.
Vend herefter dejen rundt, så bunden bliver toppen. Pensl med æggestrygelse og dyp i birkes eller chia.
Lad hæve til dobbeltstørrelse og bag herefter ved 220 grader (alm. ovn) i cirka 10-12 minutter. Husk at hold øje, for pludselig går det stærkt.!
>> Følg med på Instagram HER <<
Vind et års abonnement til MinBio HER
Find også opskrift på // Snasket kanelsneglekage // Birkes // Brændte mandler i mikroen // Spinatboller // Rødebede boller // Grove rundstykker // Norske klejner // Ris a la mande cheesecake // Toblerone cheesecake // Toffifee cheesecake // Nissepis //

Hvor lang tid skal de hæve? 🙂