Skilsmisse #7 Forvirret – Nanna Pretzmann
Dagens tip: 25% på alt småfolk

Skilsmisse #7 Forvirret

img_2207

Jeg har været en smule fraværende her på domænet efter jeg øste mit hjerte og min smerte ud over jer. Jeg har haft brug for at trække stikket og tænke. Være i fred med mine følelser for omverdenen. Jeg elsker ham stadig. Det troede jeg egentlig ikke. Eller jeg ville ikke. Jeg havde lukket af for de følelser. Troede jeg. Altså indtil for to uger siden, hvor hele min verden ramlede fuldstændig. Pludselig ser jeg alt i et andet lys, føler det hele. Jeg er gået fra den praktiske gris, som knokler derud af. Hende som hele tiden holder sig i gang, for at undgå tankemylderet. Til at være hende, som er ramt. Hende der var helt nede og ligge og havde brug for at blive samlet op, fordi hun ingenting kunne. Hende som skyllede rødvin ned i store mængder, røg smøger og hylede som fik jeg betaling for det. Hende som faktisk ikke kunne tage sig af sine børn, fordi hun ikke engang kunne tage sig af sig selv. Hårdt at indrømme, men den skindbarlige sandhed. Heldigvis stod min mor og min Erik klar til at gribe mig og tage lidt over. Så der har vi brugt en stor del af tiden. De har samlet mig op og hjulpet og jeg har grædt. Meget. Jeg har været rasende, fyldt med bitterhed og så såret. Det er jeg stadig. Jeg græder også stadig. Bare ikke hele tiden mere. Og jeg ser pludselig også en anden side. Den side, hvor jeg også selv fejlede i vores ægteskab. Og det er ubehageligt og hårdt. Især for en som mig, som i bund og grund er enormt usikker på mig selv og aldrig føler jeg er god nok eller tilstrækkelig. Den lille pige som bare vil have kærlighed. Men jeg er ikke perfekt, var ikke perfekt og jeg er også en del af grunden til tingene gik som de gik. Uanset om jeg har lyst til at indrømme det eller ej, så er det sandheden. For en stund har jeg forladt offerroller, hvor alt var hans skyld. Noget var også min. Vi var to.

 

1 kommentar

 • En skilsmisse betyder ikke nødvendigvis, at følelserne ikke længere er der. I har tre børn sammen, I har været hinandens i mange år (antal år er ikke afgørende, I har været hinandens, det er rigeligt) – og naturligvis elsker du ham stadig. Et sted vil du altid elske ham, for I har haft et liv sammen, og I har tre liv sammen, som I hver især elsker højere end højt. <3

  Og så lige en ting: Ja, I har været to om at få det til at fungere, men valget af alkohol vil og skal aldrig nogensinde blive noget, du skal tage på din skulder. ALDRIG.

  En ting mere: Julen er en tid som kan svær for virkelig mange, som har mistet (også til skilsmisse, for skilsmisse skal ikke underkendes som en stor sorg og livskrise), og det kan også gå ind og påvirke, selvom jeg godt ved, at der er andre faktorer, der primært påvirker.

  Godt, at du har din mor og Erik til at løfte, når du har brug for det, og at du giver dig selv lov til at være ked af det, være gal, være sårbar, være alt det du er – uanset tidspunkt. Det er en del af processen (ja, du må godt hade mig lidt lige nu ;-), jeg er ikke stor fan af den erkendelse selv heller, uanset hvor procesorienteret jeg er).

  <3 Ville sådan ønske, jeg havde din adresse, så jeg kunne sende dig en lille hilsen.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens tip: 25% på alt småfolk