Safari i Afrika – Nanna Pretzmann
One pot bøf stroganoff

Safari i Afrika

hazycam

Egentlig skulle jeg jo ha’ fortalt jer om Afrika for længst. Det var nemlig en helt vanvittig fantastisk oplevelse, som jeg aldrig glemmer. Sagen var vist bare den at der skete alverdens ting og sager, da returnerede hjem til DK, at det gik lidt i glemmebogen. Men ikke mere – jeg har nemlig været ved at kigge billeder og mindes.

Først vil jeg nævne, at turen absolut ikke egner sig til børn. I hvert fald skal de være en del ældre end vores. Rejsetiden til Kenya (Nairobi) er lang, både med fly og efterfølgende med jeep ud på savannen til campen. Vi boede i Karen Blixen Camp og køreturen derud fra Nairobi tog cirka 6-7 timer. De sidste to off-road. Campen er ikke hegnet ind, så der kommer alverdens dyr ind. Spændene, men ikke specielt børnevenligt. Medmindre man render dem i hælene konstant. Dagene går stortset med safari i jeeps og jeg tænker man skal ha’ en vis alder for at få noget ud af det. Mine unger ville ikke kunne sidde stille så mange timer i træk 😛

hazycam

hazycam

I campen boede vi i telte. Altså luksus telte med bad under åben himmel. Absolut fantastisk at stå under de varme stråler og imens høre en flodhest brøle. Ikke lige hver dag det hænder 😛 Efter solnedgang må man ikke færdes uden en Masai og derfor er man udstyret med en koklokke, så man kan ringe efter hjælp, når man skal fra telt til fællesområder.

hazycam

hazycam

Safariturerne var selvfølgelig den helt store oplevelse i forhold til dyreliv. Man kommer på helt tæt hold. Så tæt, at jeg flere gange fik lidt ondt i maven af frygt for løver og leoparder, som gnaskede bytte i sig.

hazycam

hazycam

hazycam

hazycam

Tiltrods for alle de smukke dyr vi så, må jeg indrømme, at pumbaer (altså vildsvin) bare har en speciel plads hos mig. Jeg elsker simpelthen det dyr. Antennehalen og det fine trav tiltrods for den kluntede krop. I øvrigt er de virkelig nuttede i babystørrelse. Desværre har jeg ingen gode billeder, da de er svære at komme helt tætte på og min linse ikke er så god til afstande.

hazycam

Safariturerne indebar også en brunch serveret på savannen. Med hvid dug på bordene og det hele. Helt fantastisk oplevelse, ligesom sundowner også var. Sundowner er en drinks på savannen, imens solen går ned og et tændt bål. Det er så smukt, at man næsten ikke tror sine egne øjne.

hazycam

Om aftenen, tilbage i campen, tændtes stort bål hver aften og vi hyggede med rødvin og lækkert mad inden sengetid. En aften så vi, meget passende, Mit Afrika om Karen Blixen under åben himmel. Så fantastisk.

Og bedst af alt så virkede wifi’en elendigt, så jeg blev tvunget til at holde fri 😛

 

6 kommentarer

 • Camilla

  Det ser ud som om det var en FANTASTISK tur!
  Jeg er simpelthen så interesseret i at høre hvordan delen med at undvære dine børn gik? Det var en del dage, ikke sandt?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det var så fantastisk 🙂 Vi var væk 6 dage. Hele vejen til lufthavnen havde jeg lyst til at vende om og tage hjem igen. Men helt ærligt så var turen præcus hvad jeg havde brug for ovenpå nogle hårde måneder. Tid til mig og mine tanker 🙂 Ungerne havde det skønt hos mormor og deres far, selvom de selvfølgelig havde savnet mig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi K. Clausen

  Ser vildt fedt ud! Hvilket rejseselskab rejste du med? Eller havde du selv planlagt rejsen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg var inviteret derned til bryllup, men mener bestemt min fader havde brugt Jysk rejsebureau til at hjælpe med planlægning 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor lyder det bare til at have været en helt fantastisk tur! Jeg besøgte selv Afrika for første gang sidste år, dog i Marokko, så jeg mangler endnu at besøge mange steder (:
  Camilla | http://cammi.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

One pot bøf stroganoff