Et smugkig på bette måsens værelse

Update på det der med samsovning..

Indeholde reklame

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Som i måske husker praktiserede vi længe samsovning. Ikke i den forstand, at vi sov i samme seng allesammen. Men i den, hvor ungerne havde senge og madrasser hos os i soveværelset og vi alle sov i samme rum. Det fungerede super godt i en lang periode og vi havde det egentlig rigtig rart med det alle sammen. Faktisk sov vi alle mere på den måde.

Efter pigernes far flyttede ud fortsatte jeg egentlig i samme dur. Mig og ungerne. Oftes endte de dog alle i min seng fordi de vækkede mig og hinanden på alle tider af natten. Og jeg må indrømme, at jeg nåede et punkt, hvor det blev svært at komme igennem dagen, fordi jeg sov elendigt om natten med tæer og numser i hovedet. En skalle eller spark af og til og dyne tyve ødelægger altså lidt konceptet med at sove igennem.

Derfor, da vi flyttede i vores nye hjem, prioriterede jeg simpelthen at jeg blev nød til at få min nattesøvn. Ellers kunne jeg bare ikke hænge sammen om at være alene med børnene størstedelen af tiden og være den mor jeg gerne vil være. Jeg lignede og opførte mig nærmere som en hængt kat. Ungerne fik hver deres værelse med hver deres seng på. Og det har fungeret fra dag et og der har aldrig været gråd eller tårer. Men de stores senge fra Hoppekids med rutchebane tager altså også kegler. Det blev jo pludselig ret spændene, at sove på eget værelse. Forståeligt nok 😛

At rykke på eget værelse er altså gået over alt forventning. Selvfølgelig er der stadig plads i min seng ved behov, sygdom eller bare hygge. Der vil altid være plads i smørhullet. Og af og til kommer der også en listende i løbet af de tidlige morgentimer. Men vi sover simpelthen alle bedre og længere nu, hvor vi ikke agere boksebold for hinanden. Ungernes værelser ligger lige op ad hinanden og dørerne står altid på vid gab, så de ynder stadig at tale sammen inden de lægger sig til at sove og selvfølgelig at råbe hinanden op om morgenen. De andre skulle jo helst ikke sove, når man selv er klar til at indtage dagen 😉

Mit soveværelse er også så tæt på, at jeg vågner ved den mindste lyd eller utilfredhed der ytres i løbet af natten. Det giver stor tryghed synes jeg. Og jeg må indrømme, at jeg fungere meget bedre med sammenhængende søvn. Jeg er elendig til at falde i søvn, så mange opvågninger i løbet af natten fungere slet ikke for mig i længere perioder. Så hurra for samsovning og den periode, hvor det fungerede. Der var det virkelig fedt og skønt. Men nu siger jeg hurra for at have dobbeltsengen i fred, så nattesøvnen kan indtræffe. Hurra for søvn!

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et smugkig på bette måsens værelse