Hvorfor var jeg dog nervøs? – Nanna Pretzmann
Pistaciekage med limeglasur

Hvorfor var jeg dog nervøs?

Da jeg havde trykket udgiv var det med klamme hænder og jeg skyndte mig at klappe computeren sammen og sætte den væk. Jeg ved egentlig slet ikke hvad jeg tænkte på for selvfølgelig var responsen udelukkende positiv, da jeg igen fik åbnet computeren op! I er fandme så skønne. Det var ligenøjagtigt de ting jeg havde brug for at høre. Tak – virkelig tak!

Jeg og vi er jo slet ikke alene med de følelser, vi er i samme båd, og det er sgu også ok at sige højt. Ja faktisk er det enormt befriende at kunne tale om tingene. Også når de er svære. Når moderskabet ikke lige var hvad vi forventede, at kravene til en og dem vi stiller til os selv bliver for høje. At have lyst til at råbe røv og skride er altså en helt naturlig følelse, som jeg ikke behøver skamme mig over eller dunke mig selv i hovedet med.

Igår var jeg ude og føjte. Jeg var nemlig inviteret på Rømer i Aarhus af Bloggers Delight og Jane Kønig. Den slags takker man jo ikke nej til. Eller det arbejder jeg intenst på at holde op med at gøre faktisk. Det skal jo ingen hemmelighed være, at jeg har været for dårlig til at pleje mig, efter jeg er blevet mor! For det er altså aldeles ok, at smutte ud, spise god mad, drikke vin og få ladet batterier op. At overlade børnene til andre. I dette tilfælde deres far, som selvfølgelig er præcis lige så god til at putte vores børn, som mig. Længe har jeg gjort det med dårlig samvittighed. Samvittigheden har jeg lagt på hylden og nu nyder jeg virkelig mine stunder, hvor jeg kan indtage et måltid i ro og mag uden råbende højlydte krav, slåssende børn og børn uden tålmodighed til at vente. Det er bare tiltrængt, for ikke at blive skør. I hvert fald for mig.

Under middagen faldt snakken på netop det med moderskab og det var så skide befriende den stemning af åbenhed og “tage bladet fra munden” stemning der spredte sig i blandt os egentlig vildfremmede for hinanden. Kvinder, når kvinder er bedst. Opbakning i at det virkelig kan trække tænder ud, at det måske ikke blev som man forventede og at det er ok, at sige højt, for vi kender det alle. Der er både gode og dårlige dage, ligesom med alt andet. Og hvorfor skulle man ikke kunne sige det højt?

img_3822^^ Modstrøm skjorte ^^ Moves nederdel ^^ Marc by Marc Jacobs taske ^^ (Reklame links)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pistaciekage med limeglasur