Min økonomi – som solo mor – Nanna Pretzmann
Forresten da også #27

Min økonomi – som solo mor

Sponsoreret – lavet i samarbejde med Alm. Brand

p3270781

Noget af det jeg rigtig ofte modtager spørgsmål omkring er min økonomi. Hvordan jeg får råd til rejser, turer og hvordan jeg skaber mere råderum i hverdagen nu hvor jeg bor alene med ungerne og dermed er alene om udgifterne. Egentlig ting jeg sagtens kan forstå i spørger til. Jeg har også tidligere haft det oppe at vende, men på det seneste har jeg modtaget en del spørgsmål, så jeg tænker det måske er tid at dele lidt ud igen. Det er skam ikke fordi jeg er et orakel af noget slags, men jeg har nu altid været god til at få hjulene til at dreje, selvom der ikke har været så meget at gøre med. At satte tal på økonomien synes jeg bliver for personligt, men tipsene deler jeg hjertens gerne ud af. Har du nogle gode økonomiske hverdagstips? Så del endelig i kommentarfeltet.

Min evne til at få hjulene til at køre tror jeg blandt andet skyldes, at jeg er god til at inkorporere sparsommelige vaner i dagligdagen, specielt når jeg handler dagligvarer og laver madplaner, og jeg bruger de gratis værktøjer og den økonomiske rådgivning som byder sig. På den måde bliver det ikke noget man spekulere specielt over eller fordi man føler et afsavn. Det handler blot om at spare det ene sted, for at forsøde lidt et andet sted 😉 Det er i hvert fald sådan det fungere for mig.

p3270776

Dog faldt jeg for nyligt over Alm. Brands Pengeliv, hvor forbrugerlivs testen afslørede at jeg er blevet lige lovlig glad for take-away efter vi er flyttet til Aalborg igen. Det er simpelthen bare for let, men da jeg pludselig fik et estimeret årligt forbrug af take-away i kroner og øre sat på skærmen, gik det lidt op for mig, at det jo er helt hen i vejret. Vi kunne få en ferie for de penge, hvilket testen i øvrigt også venligt fortalte mig. Det er let hurtigt at få skabt sig dårlige (og dyre) vaner, så jeg tager testen som en venlig påmindelse og skrue lidt ned for sushi forbruget, da jeg netop gerne vil have ungerne med på ferie. Og netop det med jævnligt at kigge økonomien igennem og finde sine pengeslugere, med hjælp fra Alm. Brand Pengeliv, er et alletiders tip til at holde en fornuftig økonomi kørende.

Det fik mig i øvrigt også til at dykke lidt dybere ned i Alm. Brand Pengeliv 9 moduler: Boligliv, Familieliv, Bankliv, Billiv, Forbrugerliv, Pensionsliv, Arbejdsliv, Forsikringsliv og Grøntliv. Alle moduler omhandler de økonomiske aspekter af ens liv og jeg må indrømme, at Familieliv helt klart ville have været sendt fra himlen under min skilsmisse, hvor vi stod helt på bar bund i forhold til udredningen af den økonomiske del. Og med følelserne udenpå tøjet kan det hele hurtigt gå i hård knude. Vi klarede os igennem, uden at slå hinanden til plukfisk, men rådgivning havde i situationen virkelig været en enorm hjælp. Jeg føler nemlig virkelig, at styr på økonomien, giver mere overskud i hverdagen. Der er ikke noget værre end at gå med knude i maven over ens økonomiske situation. Det samme tænker Alm. Brand og derfor tilbydes Pengeliv både til kunder og alle andre. Pengeliv skulle gerne give stof til eftertanke, inspiration til at ændre vaner og et større overskud i hverdagen.

p3270772

Noget af det jeg mangler at få styr på i forhold til min økonomi er pension. Som tidligere hjemmegående og nu selvstændighed går det ikke automatisk igennem et arbejde og jeg må indrømme, at det er et hængeparti, som jeg ikke har fået gjort noget ved. Og det skal jeg selvfølgelig ha’ gjort, for det duer jo ikke at jeg udelukkende fokusere på hverdags økonomi og ikke skænker fremtiden mere tanke. Derfor skal jeg, i nærmeste fremtid, forbi Alm. Brand til et rådgivningsmøde, hvor jeg håber at bliver klogere på alt fra det hele basale; hvor og hvordan indbetaler man, til det beløb, som vil være passende i min situation. Og det er altså ikke kun for mig, at økonomisk rådgivning er en mulighed. Hvis i sidder tilbage og tænker, at rådgivning kunne være kærkommen, så hold jer ikke tilbage, men kontakt Alm. Brand eller klik forbi Pengeliv og se om du kan finde inspiration.

I videoen nedenfor kan i, i øvrigt se lidt mere om Pengeliv.

 

Læs mere om hvordan mit rådgivningsmøde gik og hvor meget jeg nu spare på forsikringer 🙂

3 kommentarer

 • Luise

  Et alternativ til den almindelige pensionsopsparing (hvor der går mange penge til administration og lign. og hvor renten er forsvindende lille) er Nordnets pensionsopsparing i aktier i f.eks. det danske C20 indeks. Kig på det, for det kan give et meget større afkast. Der er selvfølgelig også lidt større risiko, men så længe der er noget tid til, du skal på pension, så gør det ikke så meget. Så kan man vælge noget mere sikkert, når pensionsalderen nærmere sig, så man ved hvad man har at gøre med.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Great weblog here! Additionally your web site quite a bit up very fast!
  What web host are you the use of? Can I am getting your associate hyperlink in your host?
  I desire my website loaded up as fast as yours lol

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forresten da også #27