Skilsmisse #14 Sandheden bag skilsmissen – Nanna Pretzmann
Forresten da også #28 donuts, kærlighed og rejser

Skilsmisse #14 Sandheden bag skilsmissen

img_4242

Nu har jeg efterhånden delt en frygteligt masse om at blive skilt – selvfølgelig observeret og oplevet via min næsetip og delt direkte fra mit hjerte. For der hersker nok ingen tvivl om at historien ville være anderledes og måske endda helt modstridende, hvis den blev fortalt fra modparten, altså ham min x, som nu ikke er ret meget x mere. Det skal jeg minde mig selv om nogle gange. Min sandhed er ikke altid hans sandhed. Og hans oplevelse omkring bruddet er jo præcis ligeså gyldig som min. Det gælder jo i øvrigt ikke kun omkring skilsmisse, men i alle livets aspekter og i alle de relationer vi indgår i. Vi tolker og oplever en helt masse på vidt forskellige måder. Det der måske i vores egen opfattelse kun kan forståes eller tolkes på en måde kan måske tolkes på hundrede vidt forskellige måder alt efter hvem der tolker og modtager budskabet. Noget af det vi arbejder enormt meget med er kommunikation. Nogle gange føles det som om vi taler ting til døde. Det kan ærligt talt hænge mig langt ud af halsen, for det er ikke en af mine spidskompetence. Overhovedet ikke og slet ikke omkring følsomme emner. Jeg er hende, som sender stikpiller og giftpile afsted. Det er ikke noget jeg er sønderligt stolt af, men ikke destomindre er det jo sandheden. Og det er noget jeg arbejder med. For mine spydigheder fører absolut intet godt med sig. Det ved jeg og ærlig talt er det jo også bare tarveligt at opfører sig sådant. Men jeg arbejder som skrevet med nogle gange bare at klappe kaje og servere tingene i en noget pænere indpakning. Arbejder med at lade fortid være fortid. At fortælle ham, når jeg føler mig såret og tilsidesat, istedet for at tvinge ham til at lege gætteleg eller at gå kistebunden igennem for ting jeg kan bruge imod ham. Ligesom han arbejder med sit.

Og jeg kan både se og mærke effekten af alt vores arbejde og kommunikation. Det virker og vi bliver bare bedre og bedre sammen. Igen. Jeg tror virkelig og inderligt på, at nøglen til vores succes er kommunikation. At tale om alt. Ikke lade det bygge sig op for herefter at eksplodere. Ikke lade dårlige gamle vaner vinde, men bryde den onde cirkel, som let ødelægger det. Vi er et team og det skal vi huske. Ligesom vi skal huske at pleje det team på tomandshånd. Vi er forældre til tre, men vi er også voksne mennesker med behov for tosomhed og intimitet. Det arbejder vi også på at være langt bedre til at huske og til at pleje.

Og pt flyver jeg da også på vamle, store og fluffy lyserøde skyer og jeg har maven stopfyldte af store baskende sommerfugle. Gammel kærlighed ruster måske virkelig aldrig? I hvert fald har jeg fundet ud af, at det er ganske muligt at forelskelse sig på ny, i hinanden, selvom vi har knap ti år på bagen. Og den følelse slår alt. Gammel kærlighed mikset sammen med ganske ny forelskelse. Den følelse gør mig lykkelig!

6 kommentarer

 • Trine

  Hvor er det skøn skøn skøn læsning og faktisk utrolig kloge ord. Fantastisk når livets ture op af bakke ender ud i skønne rutsjeture ned af de dejlige kildrende bakker igen.. Se det er ægte kærlighed..❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er lige kommet igennem de sidste mange indlæg i denne “føljeton”, og hvor er det dog en dejlig drejning den har taget!!! 🙂 Jeg hepper…!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  Dejligt at høre. Får I hjælp igennem en form for kommunikationskursus eller øver I Jer selv i at blive bedre ??

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forresten da også #28 donuts, kærlighed og rejser