Halløj voksen liv – Nanna Pretzmann
Hvornår bliver det lettere... ?!

Halløj voksen liv

Sponsoreret  – i samarbejde med Alm. Brand

tempimageforsave

Som jeg fortalte jer lidt om den anden dag (her) havde jeg efter at have kigget lidt rundt i Pengeliv, og brugt værktøjerne til at kigget i min økonomi, booket rådgivningsmøde med Alm. Brand i Aalborg, for at tale økonomi og pension. Jeg har længe haft rimelig dårlig samvittighed over, at jeg simpelthen ikke har styr på min alderdom. Som i overhovedet ikke. Jeg har googlet en del gange for at udvide min viden, men hurtigt mistet modet, fordi jeg synes det var uoverskueligt og derfor skubbet det til side igen. Som først hjemmegående og nu selvstændig er det jo altså bare noget man selv skal have styr på og jeg har taget skyklapperne på og udskudt den dårlige samvittighed lidt for længe. Så nu skulle det simpelthen være. Og jeg er så glad for jeg endelig tog mig sammen. Jeg endte nemlig med at forlade Alm. Brand med en fantastisk mavefornemmelse, i strålende humør, omend træt i hovedet efter 3 timers økonomi snak, og i øvrigt også en uforudset besparelse på mine forsikringer.

Kristian, som rådgav mig, tog det hele helt fra bunden. Vi gennemgik først min hverdags økonomi, gæld, mine ønsker for fremtiden og herefter pension helt fra bunden. Han var super god til at forklare og nede på jorden. Min frygt, for at være lidt en klovn, fordi jeg ikke har styr på termer og hvad der er hvad indenfor pension blev manet fuldstændig i jorden. Han var så sød og jeg endte med at have en god forståelse.  Og faktisk endte jeg også med at forlade banken med en underskrevet aftale om indbetaling til ratepension, som Britta, pensionsrådgiver i Alm. Brand, ganske rask baksede sammen til mig ud fra mine behov og ønsker. Jeg vil lige nævne, at det er muligt med både lave og høje indbetalinger på månedsbasis. Jeg indbetaler lavt, men har så en aftale med Britta om at jeg kan ringe og indsætte ekstra, når det er muligt for mig. Udover det har jeg nu også sikret mine børn, hvis der skulle ske mig noget, via børnerenter, en gruppelivsforsikring, som også udbetales til børnene i tilfælde af jeg ikke er her mere og så har jeg forsikret mig selv ved kritisk sygdom, hvor jeg vil modtage et beløb. Jeg håber selvfølgelig at ingen af delene bliver relevante overhovedet, men det giver mig simpelthen sådan en ro i maven, at have styr på det. Velkommen voksenliv. Jeg troede det var så kompliceret, men egentlig var det ganske simpelt. Det krævede bare en god forklaring fra en kompetent rådgiver.

tempimageforsavetempimageforsave

Under mit møde kom forsikringer også på banen og Kristian hentede fluks Frederik, som dagligt sidder med den slags. Jeg var nu rimelig skråsikker på, at det nok ikke var så meget at gøre der. Mine forsikringer blev nemlig gennemgået i sommer og priserne var jeg ret sikker på var så skarpe. Men det skulle faktisk vise sig at jeg måtte æde mine ord og at der var en del at gøre. Faktisk kunne jeg spare over 1.000,- om året, være bedre dækket end tidligere og min selvrisiko ville være lavere på alle forsikringer. Især husforsikringen tiltalte mig. Jeg tror aldrig jeg har set så dækkende en husforsikring før og det kunne jeg bare mærke, at jeg blev nød til. Det gav mig en rigtig god fornemmelse. Derfor forlod jeg altså også Alm. Brand med en aftale med Frederik om et forsikringsskift til dem. Man er vel ikke jyde for ingenting og når man får et godt tilbud og bedre dækning er det om at slå til.

Det der tiltaler mig ved Alm. Brand er at det nærmest er alt i et. Det er både bank, forsikringer og pension. Ja faktisk kan man også lease bil igennem dem (det anede jeg ikke). Og der er selvfølgelig rabatter at hente, når man samler hos dem. Jo flere ting, jo højere rabat. F.eks. fik jeg 10% på forsikringer, fordi jeg også oprettede pension hos dem.

Jeg føler virkelig der faldt en appelsin i min turban, da jeg fik styr på den del af min økonomi, hvor jeg altså virkelig manglende overblik. Derfor vil jeg også anbefale jer, at tage et rådgivningsmøde med Alm. Brand. Eventuelt kan i starte med at dykke lidt ned i Pengeliv, som jeg gjorde, hvor der både er test og tips til hverdagsøkonomi og besparelser. Nu hvor jeg kan tjekke af ved forsikringer og pension vil jeg kigge lidt nærmere på Grøntliv og energibesparelse. Der er jeg nemlig ret sikker på, at jeg kan ændre en ting eller to.

tempimageforsave


For god ordens skyld vil jeg lige nævne, at jeg selvfølgelig betaler min pensionsordning og forsikringer af egen lomme. En del af mit samarbejdet med Alm. Brand bestod af at deltage i et rådgivningsmøde omkring min økonomi. At jeg blev enormt begejstret, følte mig godt rådgivet og bed på står for egen regning 😛

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvornår bliver det lettere... ?!