Så er det snart ved at være sæson for ud af huset turer igen. Derfor er jeg også ved at fylde fryseren med godter, som er lette at hive op, mættende og gerne hurtige at smække sammen. I dag stod den på skinkeboller med ost & spinat. Og de blev altså ganske gode. De kan spises præcis som er de eller bruges som almindelig boller, som blot mætter lidt ekstra.
Vil du gøre bollerne en smule grovere udskiftes melet let med andre sorter, ligesom kerner også kan tilsættes.
Er du ude efter en lidt lysere, men rustik bolle, så prøv DENNE opskrift. Den er skøn.
Opskrift på skinkeboller med ost & spinat
18 styk
25 gram gær
6 dl lunken vand
2 tsk rørsukker
1 tsk salt
125 gram spinat
200 gram skinkestrimler
100 gram revet mozzarella
2 spsk olie
6 dl grahamsmel
Cirka 10 dl hvedemel
Opløs gæren i en smule af det lunkne vand. Kom resten af vandet i en minihakker med spinat og kør til du har en jævn blanding. Alternativt brug blender eller hak spinatten meget fint.
Kom sukker, salt og spinat i. Kom olie, skinke, ost og grahamsmelet i. Kom hvedemelet i lidt efter lidt. Dejen skal være gerne være en smule klistret og man skal passe på med ikke at tilføje for meget mel. På grund af spinat kan man nemlig blive ved med at tilføre mel, men det skal man ikke. Bollerne bliver tørre. I stedet kommes lidt mel ud over køkkenbordet og lidt over dejen inden du ælter.
Lad dejen hæve en time eller to. Brug igen mel, når bollerne skal rulles. Men pas på med ikke at bruge for meget. Jeg tog dog bare bollerne med en ske, som jeg fugtede lidt. Det er så let.
Lad efterhæve på bagepladen i cirka en halv time. Pensl med vand.
>> Følg også med på Instagram <<
Bages ved 200 gram varmluft i cirka 10-12 minutter.
Find også opskrift på // Rustikke stykker // Squashboller // Gulerodsboller // Rødbedeboller // Spinatboller // Pizzasnegle // Pølsehorn // Pizzamuffins // Pølsemuffins med ost //
De lyder lækre. Kan man bruge frosset spinat eller skal det være frisk
Forfatter
Du kan bruge begge dele 😀
Kan man mon lave dem koldhævede? Eller på anden vis slippe for at ælte?😉
Forfatter
Alt kan koldhæves i min verden 😛
Måske blot lave dejen som en tyk grød istedet (altså mindre mel), røre godt rundt og lade hæve 🙂
Nok et dumt spørgsmål men skal bollerne på køl?
Forfatter
Når de er bagt? Fyldet gør selvfølgelig at det er bedre at de er på køl😄
Kan bruge frossen spinat eller bliver det mon for vandet? 😅
Forfatter
Hejsa Louise 🙂 Det kan du sagtens. Bare kram vandet godt af 🙂
Hej kan ma undlade osten eller bliver de kedelige uden?
Forfatter
Det kan du sagtens 🙂
Jeg har glemt at sætte dem på køl over natten. Kan de overhovedet spises nu så?
Forfatter
Det tænker jeg helt sikker bedst du selv kan vurdere 🙂