NannaPretzmann.dk
Paris - mini guide med mine bedste tips

Fredagskagen: Blåbær cheesecake på Bastogne bund

Blåbær-cheesecake Blåbær-cheesecake

reklame

Den her bandit er, hvis jeg selv skal sige det, faldet vanvittigt heldigt ud. Bund af Bastogne kiks (hvorfor har jeg aldrig tænkt på det før?!), blåbær syltetøj, en lækker cremet og frisk ostemassen og prikken over i’et. Friske bær og spiselige blomster på toppen.

Jeg har delt opskriften på blåbærsyltetøj, men har man travlt kan man jo hoppe over, hvor gærdet er lavest og købe den færdig. Så tager blåbær cheesecaken ingen tid at bikse samme .

Opskrift på blåbær cheesecake

Kiksebunden

150 gram Bastogne kiks

75 gram smør

 

Cheesecake masse

200 gram Philidelphia smørost

150 gram mascarponeost

3 tsk flormelis

Kornene fra 1/2 vaniljestang

1/4 liter fløde

Skallen fra 1/2 øko citron

 

Blåbærsyltetøj

250 gram frosne blåbær
Cirka 2 dl rørsukker (smag til)
1/2 dl vand
Kornene fra 1/2 vaniljestang

 

Step 1: blåbær syltetøj

Skrab vaniljekornene ud af stangen og kom alle ingredienser i en gryde. Også den tomme stand. Lad blåbærsyltetøjen koge op og herefter simre i cirka en 1/2 time. Det er vigtigt at syltetøjet er godt tykt, ellers løber det ud af kagen. Er det for tyndt, så lad det simre lidt længere. Fisk vaniljestangen op.

Jeg plejer, at blende den i minihakkeren, da jeg er til en mere cremet konsistens, men det er jo en smagssag.

Lad køle helt.

 

Step 2: kiksebunden 

Bastogne kiksene smuldres. Jeg bruger altid min minihakker. Herefter smeltes smørret og mikses sammen med de knuste kiks. Jeg har brugt en springform med en diameter på 20 cm.

Pres kikseblandingen sammen og kom i bunden af springformen. Sæt i køleskabet.

 

Step 3: Cheesecake massen

Skrab vaniljekornene ud og kom dem i flormelisen. Smørost, mascarponeost og flormelis piskes nu sammen med en håndmikser til det er en blød og jævn blanding. Hæld fløde i og pisk massen til fløden bliver til skum. Smag til med citronskal.

 

Step 4: saml blåbær cheesecake

Tag kiksebunden ud af køleskabet. Kom blåbærsyltetøj på bunden og fordel den jævnt. Kom cheesecake massen ovenpå og lad herefter blåbær cheesecaken stå mindst 3-4 timer (i køleskabet). Gerne til dagen derpå. Den bliver kun bedre af at stå.

Pynt inden servering.

 

>> Følg også med på Instagram << 

Blåbærcheesecake

Blåbær-cheesecake

Find også opskrift på // Toffifee cheesecake // Flødebolle lagkage // Daim islagkage // Hindbærdrøm // Valnøddebrød // Spinatboller // Rødbedeboller //

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Paris - mini guide med mine bedste tips