Farvel til vuggestue og ferieforberedelser – Nanna Pretzmann
Dullegrej: Idun make-up

Farvel til vuggestue og ferieforberedelser

kajboller

sponsoreret

Det er efterhånden ved at være nogle uger siden bette måsen sagde farvel til vuggestuen og goddag til børnehave livet. Indtil videre har det været enormt succesfuldt. Hun er så glad for at være der. Hun blev faktisk ikke engang “kørt ind”, vinkede blot den første dag og sagde mor skulle hjem. Den havde jeg måske ikke lige set komme, at hun ville tage det så let og jeg ville føle mig så overflødigt. Det er lidt hårdt, selvom jeg er så stolt af hendes nysgerrighed og tryghed i den nye situation. Hehe vi mødre er vist ikke lettet at gøre tilfredse. Græder børnene er vi ulykkelige, gør de ikke er vi også. Haha ej måske ikke helt på samme måde, men i forstår sikkert hvor jeg vil hen 😉

Vi afsluttede for resten med maner i vuggeren og vi havde medbragt Kajboller i dagens anledning. Selvfølgelig lavet med naturlige farvemidler (spinat og rødbede) og uden sukker – på nær de små sukkerøjne. Jeg følte mig altså en smule speltmor agtig ovenpå kreationen. Det er også rart at få den følelse engang imellem. Måske andre af jer kan bruge ideen med Kajboller. I så fald smider jeg opskriften nederst i indlægget.

På søndag rejser vi 14 dage til Rhodos og jeg glæder mig vanvittigt meget. De seneste måneder har været enormt stressende og hårde og vi trænger virkelig til at rejse så langt væk, at det ikke er en mulighed, at løfte en finger 😛 I dag er jeg så småt begyndt at pakke lidt, vaske tøj og forberede tablets. Jeg har fortalt det før, men nu kommer det altså igen. MinBio hitter hos vores unger og vi bruger den dagligt. Vi har jo ikke tv-kanaler, så det tegnefilm der skal ses kommer fra apps. MinBio har vi efterhånden haft i mere end to år. Men for nyligt har de udvidet med offline indhold, så nu bruger vi den altså også på farten. Det er f.eks. alle tiders underholdning på bagsædet af bilen eller, som i vores tilfælde, på flyet. Udover det så tænker jeg også at det kan være god underholdning i vores solpauser.


>> 7 tips til en vellykket flyrejse med små børn <<


Inden afgang henter man blot det ønskede indhold ned på tabletten eller Ipadden. Det går ret stærkt og er ikke på nogen måder kompliceret. Faktisk er det enormt let. Og så er det altså skide smart. Vi nyder i hvert fald godt af muligheden. Indholdet er herefter tilgængeligt i 30 dage og det er kun pladsen på selve tabletten, som sætter grænser for, hvor meget man kan hente ned.

tempimageforsave

Ungerne kigger og bestemmer hvilke tegnefilm de gerne vil hente ned.

tempimageforsave

Hvis du gerne vil prøve MinBio appen kan den hentes i Appstore (til Iphone) HER og i Google Play (til android) HER. I kan prøve 14 dage for den nette sum af 1 krone. Der er ingen binding, så er det ikke noget alligevel, så opsiger i blot. Skulle det være noget, som jeg mistænker det vil være, koster det herefter 49,- pr måned. Der er dog penge, at spare, hvis man køber for flere måneder på en gang. Men det kan i læse mere om hos MinBio.

Og nu, som lovet får i opskriften på Kajbollerne. I øvrigt kan de jo også sagtens bruges som madpakkeboller på turen, når der skal snackes til MinBio.

kaj-boller-opskrift kajboller-opskrift

Opskrift på Kajbolle

Cirka 22 stk.

Den grønne del – spinatbollerne

250 gram spinat (kan erstattes af frossent – mel skal så tilpasses)

25 g gær

2 tsk honning

1 tsk salt

6 dl vand

4 dl durummel

Ca 11 dl hvedemel

Vand til pensling

 

Den pinke del – rødbede bollerne

250 gram revet rødbede

25 g gær

2 tsk honning

1 tsk salt

6 dl vand

4 dl durummel

Ca 10 dl hvedemel

 

Blend spinat sammen med en smule af vandet. Jeg bruger min minihakker, men en blender eller stavblender kan også bruges. Resten af vandet kommes i en skål og gæren opløses heri. Tilsæt spinat, honning, salt og rør godt. Kom durummel i og tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. De skal muligvis mere i, men vær opmærksom på ikke at blive ved med at komme i. Spinaten gør dejen våd at arbejde med, men bollerne bliver tørre, hvis man putter alt for meget mel i.

Ælt dejen godt igennem og lad den hæve lunt i minimum en time.

Rødbedebollerne laves efter samme fremgangsmåde og hæver samme tid.

Ælt dejene igennem igen. Form 22 spinatboller og 22 rødbedeboller. Spinatbollerne rulles ud og dejen foldes omkring rødbedebollerne.

kajboller

Sæt på bageplade og lad hæve i cirka 1/2 time. Pensl med vand.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft og bag i cirka 16 minutter.

Lad køle helt af. Skær munden ud, så man kan se det pinke. Kom eventuelt sukkerøjne på. De sættes fast med en lille klat glasur.

Voila så er der en pladefuld Kajboller.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dullegrej: Idun make-up