En weekend brugt på julehygge tur & lidt madpakke fif – Nanna Pretzmann
Når lykkefølelsen slår ned. Midt i Tivoli

En weekend brugt på julehygge tur & lidt madpakke fif

de70dd5f-5312-474d-8264-ab535477f137ac4847b6-c113-47fc-8e07-19b270351c923760152b-da15-47a2-ae18-89bf03871a02

 cbd49fc4-76a2-493f-bf4e-89500a9fdee9

Weekenden bød på ekstra julehygge for os. Vi havde nemlig bestemte os for, at springe på toget tidligt lørdag morgen, for at tage ungerne en tur med i Tivoli. Vi blev hurtigt enige om at tage en overnatning og først kører hjem igen med toget søndag eftermiddag. Blot for at få mest muligt tid til at hygge sammen. Og det har vi gjort, kan i tro. Lige fra vi drog afsted til vi kom hjem. Der har været overraskende lidt “bøvl” med ungerne. Muligvis fordi vi jo tog toget, istedet for fly eller bil, som vi plejer. Det gav bedre tid til at være tilstede i nuet, kramme, når der var behov og blot tale sammen undervejs. Faktisk blev rejsetiden blot en del af hyggetiden. Og det nærvær nød ungerne tydeligvis. Og glade børn giver, som bekendt, virkelig glade og mindre stresset forældre. Det er bare ikke sjovt, når turer ud af huset går op i hat og briller og ender ud i grådkvalt skrig og dårlig stemning. Der går jeg ud fra, at vi, os med børn, alle har været og derfor går meget langt, for at undgå, at havne igen 😉

b4f4a942-8722-494c-b95d-0e6ee5a49a3801256331-f558-42fc-8cf9-e8e0afe53c09 9fa9314f-4cfc-4f41-b97e-e3da650e861a

Nu er det ikke for, at spille kloge Åge og det er måske også ganske åbenlyse tips, men ikke destomindre er det, det vi plejer at gøre inden vi tager ud i det blå, det plejer at gå rimeligt godt og jeg tænker i måske kan bruge det? Hvis ikke, hopper i blot over. Lige som jeg skriver det her, bliver jeg nærmest nervøs for at jinxe vores held med at rejse med børn.. 😛

3 tips til en vellykket togrejse med børn

TID & TÅLMODIGHED. Kom i god tid inden toget kører, hav god tid og sørg for at stillet sulten hjemmefra. En start med stress, sultne børn og sulten mor, for den sags skyld, er nærmest en stensikker start på en stressfuld togtur, hvor man ender med at hvisle ud igennem fortænderne.

MADPAKKE & SNACKS. Snacks er nærmest uundværlige. I hvert fald hos os. Jeg laver også gerne madpakke hjemmefra. Mine børn bliver altid sultne, når der ingen mad er i miles omkreds eller når en mikroskopisk sandwich af papbrød, som ingenlunde mætter, koster 89 kr stykket.

I madpakken denne gang var der blandt andet clementiner, ostehaps og sandwich med pulled chicken. Sandwich & pulled chicken deler jeg lige opskriften på nederst i indlægget, for det er virkelig let at lave, vildt lækkert at have med og så mætter det længe. Ret praktisk, når man er på farten. Det er lynhurtigt blevet en favorit herhjemme, så det tip måtte i have.

UNDERHOLDNING. Det kan f.eks. være tuscher og papir, små spil, en lille overraskelse osv. Alt som kan underholde og distrahere poderne, når tiden bliver lidt lang. I denne omgang havde vi også pakket tablets. Men underholdningen blev nu knap brugt.

0a64ca69-2b8d-4af1-9dbc-e6e46d9d90fa5d4c2c9a-b716-4473-b82a-53af11e3422dafa012f1-9e64-40ef-a2f7-f8c5b209d352

At underholdningen knapt blev brugt var der så en ganske god grund til. DSB overraskende nemlig alle passagerer med en kupé fyldt med underholdning til ungerne, helt fra Aarhus til KBH. Behøver jeg sige, at mine unger var fan af både ansigtsmaleren, ballonmanden, tombolaen og den dansende prinsesse fra Tivoli. De slugte det råt og da de også fik lov, at se hvordan man kører toget ville lykke ingen ende tage. Hvis i planlægger en tur i Tivoli er der forresten 25%, at spare på turbåd, hvis du opretter dig som DSB PLUS og med hensyn til rejsen derhen er der pt vanvittigt billige Orange billetter, hvis i rejser på lørdage og søndage.

Vores ende destination var, som nævnt, Tivoli og de magiske julelys. Ej, men jeg har nærmest ikke ord for, hvor fantastisk jeg synes der er, når de mange, mange tusinde lys er tændt. Smukt og magisk. Vi var i øvrigt, så heldige, at Hr Skæg var der, for at tænde juletræet lige den lørdag vi kom. Det anede vi ikke, men heldet var med os, for vi fik da glimt af både ham og juletræ, selvom der var sort af mennesker. Vi hyggede til sent, ungerne med varm kakao og de vokse med et glas duftende brandvarm gløgg. Det føltes helt idyllisk. Indtil virkeligheden ramt os igen, børnene var trætte og tiden var til at finde hotelsengene. Det gik nu ganske let og en skøn dag, blev afsluttet med store kram inden de alle tre snorksov førend 5 minutter var passeret.

Inden vi rejste hjem søndag smuttede vi lidt rundt på diverse julemarkeder. Da det blev tid til igen, at hoppe på toget gik turen hjem lige så let. Vi er ret enige om, at det var en succes med en togtur og at vi snart må gøre det igen.

b09e2353-daa8-4bcc-a5a8-833fc053d69f

Og nu, som lovet, opskriften på sandwich brød og pulled chicken, skulle i have lyst til at gøre mig kunsten efter og lave en let, men mættende madpakke, når i skal på tur.

Opskrift på hjemmelavede sandwichbrød & pulled chicken

4 stk sandwichflutes

25 gram gær

3 spsk olie

5 dl lunken vand

1 tsk honning

2 tsk salt

200 gram durummel

Ca. 600 gram hvedemel

Rør gæren ud i det lunkne vand. Kom resten af ingredienserne i, på nær hvedemelet. Det kommer du i, lidt efter lidt til dejen er mættet.

Ælt grundigt og længe. Lad her efter hæve i halvanden time på køkkenbordet.

Drys mel på bordet. Del dejen i 4 stykker. Du skal ikke ælte. Men blot trække hver dejstykke ud til en firkant. Den ruller du stramt sammen på den lange led. Lad herefter hæve en time på bageplade med bagepapir. Rids tilsidst 3 skæve snit på langs af flutsene.

Se billede af proces nedenfor.

1fb02f0b-af33-4787-8ad2-8d56798d01f7

Bages cirka 15-20 minutter ved 225 grader (alm ovn). For en ekstra sprød skorpe kan man, den første halvdel af bagetiden, komme et fad med kogende vand i bunden af ovnen. Herefter tages fadet ud og brødet bages færdigt.

Sandwichflutes

Opskrift på pulled chicken

4 stk kyllingefileter

1 lille finthakket rødløg

2 fed finthakket hvidløg

1 spsk olie

4 spsk ketchup

3 spsk brun farin

1 spsk balsamico

1 spsk sød chilisauce

1 tsk salt

Miks marinaden af alle ingredienserne. Læg kyllingestykkerne på et stykke sølvpapir. Det skal være stort nok til at kunne foldes om kyllingen. Kom i et ildfast fad. Fordel marinaden over kyllingen og luk stanniolet.

Tænd ovnen på 150 grader (alm ovn). Når den er varm kommes fadet ind. Giv det cirka 20 minutter og skrue så ned på 110 grader. Lad kyllingen stå yderligere 3 timer.

Når kyllingen tages ud, lader du den hvile lidt inden fmdu blot trækker den fra hinanden med to gafler.

Pulled chicken

Jeg kom lidt Helmanns mayo på flutsene, lidt salat og ellers blot pulled chicken. Voila et styk lækkert sandwichflute med pulled chicken til madpakken.

0482dd74-4835-4bac-bd75-58fbb5780e59

4 kommentarer

  • Sabrina

    Tak for det fine indlæg 👌🏻 Jeg står selv og skal med toget til København og Tivoli på fredag med min søn, en veninden og hendes søn .. så mon ikke vi kan bruge nogle af dine tips 😊 Vi glæder os i hvert fald helt vildt 😊😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg har flere gange lavet opskriften ,super lækkert,men kan jeg spørge hvorfor bruge folie det har jeg ikke brugt Lillian

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når lykkefølelsen slår ned. Midt i Tivoli