Fredagskagen: Dumle cheesecake

Dumle-cheesecake-opskriftDumle-cheesecake-opskrift

Fredagskagen er denne gang lavet med en god gammel kending, nemlig Dumle. Hvis man er til Dumle, vil jeg altså også næsten påstå, at man er til den lækre cremede cheesecake, som både indeholder store mængder Dumle og karamel. Den er let at lave og kræver ikke husblas eller bagning.

Opskrift på Dumle cheesecake

Kiksebunden:

150 gram Digestive kiks

75 gram smør

 

Karamelsovs:

100 gram rørsukker

50 gram smør

1 dl fløde

 

Dumle cheesecake masse:

200 gram Philidelphia smørost

3 tsk flormelis

120 gram hakket Dumle (1 pose)

1/4 liter fløde

1 tsk vaniljesukker

 

Topping:

50 gram hakket Dumle

Karamelsovs

Evt bær

 

Step 1: kiksebund

Kiksene smuldres. Jeg bruger altid min minihakker. Herefter smeltes smørret og mikses sammen med de knuste kiks. Jeg har brugt en springform med en diameter på 20 cm.

Pres kikseblandingen sammen og kom i bunden af springformen. Sæt i køleskabet.

 

Step 2: Lav karamelsovs

Kom rørsukkeret i en gryde og lad det smelte til en brun masse.

Tag gryden af varmen og tilsæt smørret lidt efter lidt imens du rører rundt.

Sæt gryden på varme igen og tilsæt under omrøring fløden lidt efter lidt.

Hvis karamelsovsen er for tynd, så lad den koge lidt længere. For tyk – tilsæt mere fløde.

Lad karamellen køle inden du skal bruge den.

 

Step 3: Cheesecake massen

Hak Dumle.

Smørost og flormelis piskes nu sammen med en håndmixer til det er en blød og jævn blanding. Hæld fløde og den hakkede Dumle i. Pisk massen til fløden bliver til skum.

 

Step 4: saml Dumle cheesecake

Tag kiksebunden ud af køleskabet. Kom en halvdelen af det hakkede Dumle på kiksebunden. Hæld også karamelsovs over.

Kom cheesecake massen på kiksebunden og lad den stå mindst 3-4 timer. Gerne til dagen derpå. Den bliver kun bedre af at stå.

Pynt med resten af den hakkede Dumle og karamel.

b99b906f-7be1-4903-8003-f0966d993582 Dumle-cheesecake Dumle-cheesecake

Find også opskrift på // Toffifee cheesecake // Bounty cheesecake // Kanelsneglekage // Snickerskage // Oreo brownie med Oreo frosting // Havregrynskugler // Norske klejner // Dumle brownie //

Follow:
Share:

10 Comments

  1. Julie
    15. november 2017 / 9:18 am

    Okay, nu spørger jeg måske lidt dumt… men halvdelen af dumlen på bunden og de 50 g på toppen – hvad med den sidste halvdel hakket Dumle?

    • 15. november 2017 / 10:34 am

      Der er ingen dumme spørgsmål 🙂 120 gram Dumle i cheesecake massen. De halvtreds gram fordeles på kiksebund og som pynt 🙂

  2. Rikke Ulv Høegh
    17. november 2017 / 1:47 pm

    Ser rigtig lækker ud. Hvor mange vil du regne med den er til når der også serveres boller og cookies? Hilsen fra Rikke

  3. Sarah
    21. oktober 2018 / 4:07 pm

    Den ser vildt lækker ud 😍 Ved du om den kan klare at blive frosset ned?

  4. Kristina
    8. juni 2019 / 9:43 pm

    Er der ikke husblas i?? Bliver fyldet så stift nok??

  5. Mille Stockner
    31. oktober 2019 / 11:10 pm

    Jeg er lidt forvirret mht cheese fyldet og dumle ved siden af? Det lyder som om alle 120 g dumle skal i cheesefyldet? Men samtidig skal halvdelen af dumlen lægges på kiksebunden og derefter skal cheesefyldet ovenpå?

    Det er sikkert mig der læser forkert, men kan du skære det ud i pap?

    De bedste hilsner

    • Mille Stockner
      31. oktober 2019 / 11:13 pm

      Undskyld, fik læst alle kommentarer nu og det er opklaret 😁

      De bedste hilsner

Leave a Reply


Looking for Something?