Matchende julekjoler, julehygge & norske klejner – Nanna Pretzmann
Grahamsboller med spinat

Matchende julekjoler, julehygge & norske klejner

JulekjolerEllos x fahrman julekjoler

629580e1-fb66-4e47-bae0-989c88c9f772

Indtil for et par dage siden har jeg aldrig haft matchende tøj med nogle af børnene. Det har vist ikke været en beslutning jeg har truffet bevidst, men det har nok bare aldrig fristet. Men det ændrede sig altså, da jeg faldt over Ellos nye kollektion i samarbejde med Fahrmans. Det er en mor-barn kollektion med fest som tema. Som i nok har bemærket efterhånden er juleånden for længst sneget sig ind herhjemme og da jeg faldt over grønne matchende blondekjoler til mig og bette måsen var jeg ikke sen til at klikke dem hjem. Dem måtte vi eje til juleaften og julens festligheder. De lignede virkelig de perfekte julekjoler.

Og blondekjolerne skuffede altså heller ikke, da de ankom. Den smukke, smukke grønne farve er lige i øjet og designet ligeså, hvis du spørger mig. Min kjole føler jeg gør noget godt for min krop. Jeg føler mig tiltrækkende på en underspillet måde.. giver det mening?! Altså ikke helt sexet op, men stadig sexet. Haha måske bliver det vel kompliceret med den forklaring.

949a8f4c-a0c6-4d1c-9abe-3712abfc1b9d

Men samtidig har Ellos x Fahrmans altså formået, at lave et matchende design til bette måsen, som er absolut bedårende. Hun er simpelthen så vakker i den kjole, at jeg er lige ved at revne og får lyst til at hive fat i kinderne, som en anden bedstemor.

Det er lidt svært, at se Siggas kjole ordentlig på billederne ovenfor, men efter kogning af Norske klejner (og ja selvfølgelig er opskriften, at finde nederst i indlægget. Jeg råber ikke kage, uden at dele opskriften med jer 😉 ) og julehygge gik hun totalt kold og faldt i søvn op ad mig, lige da vi skulle tage billeder. Det er altså ikke ofte sådan noget sker, men jeg suger det til mig, at hun stadig er lidt lille engang imellem, og min søster knipsede et par billeder alligevel, med mig og det snorksovende barn, inden hun blev puttet på sofaen. Siden har den grønne kjole siddet klistret til hende og hun nægter pure, at tage den af. Tossede tøs 😛 I kan se kjolen lige herunder.. er den ikke sød?!

Julekjole-til-piger


Se hele den matchende mor & barn kollektion fra Ellos x Fahrman 


Og nu til den lovede opskrift på lækre Norske klejner. De er vist min absolut yndlings spise af julede ting. Måske fordi vi altid fik dem på min fødselsdag, da jeg var barn. Jeg forbinder dem simpelthen med noget godt og så smager de jo skønt.

Opskrift på norske klejner med citron glasur

Cirka 10 styk

Klejnedej

1 dl lunken vand
25 gram gær

1 æg

50 gram smør (stuetemperatur)

50 gram rørsukker

1/2 tsk kanel

1 tsk kardemomme

Skallen af en revet citron (øko)

275 gram hvedemel

 

1 pakke palmin til kogning af klejner

 

Citron glasur

150 gram flormelis

1 1/2 spsk saft fra citron

1 spsk vand

En smule gul pastafarve, hvis gul glasur ønskes
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt alle ingredienser, inklusiv smørren, som du nulre ud i hvedemelet. Ælt dejen grundigt og lad den hæve en god time.

Når dejen har hævet er det tid til at rulle den ud. Men først kommer du palminen i en gryde og varmer den op.

Dejen ruller du nu ud (cirka 15x50cm) og deler den i 10 stykker. Har du en klejnerulle, så brug den. Sådan en er jeg ikke den heldige indehaver af, så jeg brugte en pizzaskære. Jeg lavede også hul i midten af dejen og tog derefter den ene ende igennem hullet. Se billedeguide HER.

 

f4ddec30-f169-4638-b330-02818f32543a

Tjek, at palminen er varm nok ved at drysse en smule mel i. Bobler det, så er det varmt nok til at koge klejner.

Kom kun et par klejner i ad gangen. De må endelig ikke rører hinanden. Efter et par minutter vender du de norske klejner, så de bliver gyldne på begge sider.

Brug en hulske til at tage klejnerne op og læg dem herefter på køkkenrulle, så det overskydende palmin suges væk.

Lad dem køle inden du kommer citronglasur på.

Norske klejnerNorske klejner

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grahamsboller med spinat