Til kamp mod vinter hud: børneeksem & tørre skinneben – Nanna Pretzmann
En weekend brugt på julehygge tur & lidt madpakke fif

Til kamp mod vinter hud: børneeksem & tørre skinneben

825e10d5-cedb-4a11-a4f7-4d6fb58cd83b 009827e5-1e87-48f9-9bf6-130b5afc80fe

b3d78a17-cc06-4db6-a215-00db050d19ce

Vinteren er efterhånden kommet og med den følger enormt tør hud. I hvert fald hos mig. De faldende grader medføre straks stigende tør hud. Mine skinneben er, som sædvanligt specielt hårdt ramte. Smøre jeg dem ikke ligner det faktisk nærmest, at jeg har skæl lignende hud eller blot er ved at skifte ham.

Men jeg er ikke den eneste i husstanden, som er ramt af irriteret hud. Jeg har tidligere delt lidt om den ene tvillings børneeksem. Dengang håbede jeg, efter en periode uden, at det for alvor var væk. At hun var vokset fra det. Det var altså ikke tilfældet alligevel, omend det kom i noget mindre omfang end tidligere og denne vinter har det faktisk lykkedes os at holde det nede/væk ved brug af en, for mig, ny creme.

Men tilbage til sommeren. Husker i, at jeg flere gange nævnte en “redningscreme” fra Faaborg Pharma på min IG story? Ej det er selvfølgelig allerede flere måneder siden. Men ikke destomindre var det Relief creme, som startede mit kendskab til Faaborg Pharma. Under vores ferie til Litauen fik vi simpelthen så mange myggestik, at jeg var ved at blive vanvittig. Da vi kom hjem faldt jeg tilfældigvis over Relief cremen på apoteket og resten af sommeren havde jeg den med i tasken overalt. Den virker, stiller kløen efter myggestik og er guld værd til både kløende børn og voksne. Og så render mine unger altid ind i brændenælder og der er cremen også et hit.

0ba383b9-f1a4-42dc-8419-1803ccd851cd

Nogle gange er det skøre sammentræf, som skaber kendskab, men siden er min samling af Faaborg Pharma kun vokset og jeg har været så begejstret, at jeg har sagt ja til et lille samarbejde med dem. På den måde har jeg fået lov, at teste løs af diverse cremer. Og der er mange lækre varianter. Som en lille sidebemærkning, så er Faaborg Pharma en dansk producent, der producere produkter til landets apoteker.

Men tilbage til det med min rosinhud og børneeksem, så er det altså den fede Helo cremen fra Faaborg Pharma, som virker. Da de første tørre områder, med begyndende børneeksem, viste sig, smurte jeg straks ind, morgen og aften, og pt er der intet, at se på hende. Det er ret optur. Men dem af jer der også kender lidt til børneeksem ved jo hvor frusterende det kan være. Derfor tænker jeg også at det er særdeles relevant, at dele tippet med jer. Kunne det bare hjælpe en enkelt af jer…

For nu smøre jeg hende blot om aftenen, efter badet, hvor huden er fugtig og cremen lettere trænger ind. Blot forbyggende, for en sikkerhedsskyld. Har i nogle forbyggende rutiner?

845ed5c9-e771-420f-ad49-4d091f892a6a

For at uddybe en smule, så er Helo cremen til meget tør og irriteret hud. Den fugter huden helt i dybden og  hjælper huden med at gendannes og stabiliseres, således at huden igen kommer i balance. Vi undgår allerhelst hormoncremer, men jeg er klar over, at hos nogle af jer er eksemen betydelig værre og hormoncremen dermed ikke til at undvære og jeg har altså læst mig frem til, at Helo cremen kan bruges samtidig. Den indeholder selvfølgelig ikke parfume og parabener og så svier den ikke, når den påføres, selvom huden er revnet.

I starten af 2018 kommer spændene nyheder fra Faaborg Pharma, som jeg glæder mig lidt til at dele med jer. Efter jeg fik konstateret hudlidelsen perioral dermatitis, en slags udslæt om munden, har jeg været nød til at tænke lidt mere over, hvilke produkter jeg kommer i mit ansigt og mere om det vil jeg dele i næste indlæg.

620a8deb-5caa-42c1-861e-d3fe654bb1a5

8 kommentarer

 • Hubbi

  Hej
  Vi har den yngste herhjemme med træls børneeksem som viser særligt i hovedet. Vi har været super glade for helo som han smøres ind i hele kroppen 2 gange ugentligt ogvså i hovedet 2 gange dagligt. Den fungerer fint med hormon creme. Vi skiftede selv til helo creme efter Anbefaling fra hudlægen. Tidligere brugte vi decubal men den var mere drøj at få smurt godt ud.
  Så det er et lækkert produkt du har fået nallerne i til dit barn ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Kathrine Raabo

  Helo creme er fantastisk! Bruger den til begge mine eksembørn og har sjældent brug for hormoncreme efter den er kommet i den daglige rutine. Kan anbefale Olivias tryllesalve til børnenes vinterkinder, den er vandfri og uden lanolin som er skidt for børneeksem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sigrid

  Da dit indlæg poppede op i mit Facebookfeed, var min første tanke: åh nej, endnu et sponsoreret indlæg, hvor et produkt prises til skyerne. Men så læste jeg heldigvis videre, og må erklære mig helt enig. Helo cremen gør nemlig også underværker herhjemme. Min datter på 6 er hårdt ramt af eksem pt. Og jeg døjer selv med tør hud, håndeksem i perioder samt sprukne vinterfingre.
  Helocremen er dog ikke helt nok til min datter, så hver aften smøres hun med 70%fedtcreme, og helocremen som trænger hurtigere ind bruger vi om morgenen.
  Lyder spændende med nyheder i det nye år

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hejsa Sigrid,

   Jeg er glad for, at du læste videre. Helo cremen er nemlig virkelig god og effektiv.
   Krydser fingre for, at din datter snart slipper af med hendes eksem.

   KH
   Nanna

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Tak for indslaget😊
  Jeg har en datter på 7 mdr. der har meget tør hud, så vi smører og smører.
  Er det muligt jeg kan få et billede af indholdslisten på cremen? Men det lyder godt at den er uden parabener 👏

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En weekend brugt på julehygge tur & lidt madpakke fif