Opskrift på sunde & sprøde hjemmebagte knækbrød – Nanna Pretzmann
Fredagskagen: Opskrift på Banana Toffee pie

Opskrift på sunde & sprøde hjemmebagte knækbrød

knækbrød-opskrift knækbrød-opskrift opskrift-knækbrød

Hjemmebagt knækbrød har altid været et hit herhjemme. Ungerne støvsuger det nærmest hurtigere ind, end jeg kan bage det. Egentligt har jeg bagt denne opskrift i evigheder, men nu har jeg altså forsøgt mig med en lidt sundere version. Det er jo januar og alt det der 😉 Den sundere version indeholder ikke olie og hvedemel, men i stedet udelukkende vand og groft rugmel. Og det fungere altså rigtigt fint. Især hvis man smider en smule krydderier i. Det giver en dejligt smag.

Opskrift på knækbrød

Knækbrød til to bradepander

1 dl havregryn

1 dl solsikkekerner

1 dl sesamfrø

1 dl havreklid

1 dl hørfrø

1 dl hampefrø

1 dl chiafrø

2 tsk havsalt

1-2 tsk blandede urter eller urtesalt (efter smag)

3 1/2 dl groft rugmel

Tilsæt eventuelt 1/2-1 spsk spirulina (sund superfood)

Cirka 3 dl vand

 

Alle kerner og tørre ingredienser mikses godt sammen, hvorefter vand tilsættes. Dejen røres godt rundt. I denne omgang brugte jeg urtesalt, men ellers er det lækkert med f.eks. tørret basilikum. Engang imellem tilsætter jeg spirulina, som er rig på en masse næringsstoffer. Det farver knækbrødene grønne – se HER.

Tænd ovnen på 200 grader (alm).

Læg halvdelen af dejen imellem to stykker bagepapir og rul det tyndt ud. Læg dejen på en bageplade og skær ud i passende stykker. Jeg brugte en pizzaskære. Gentag ved den anden halvdel. Det er vigtigt, at skære ud, inden knækbrøddet kommer i ovnen.

Sæt herefter i ovnen og bag i cirka 15 minutter, indtil knækbrødet er gyldent.

Jeg opbevarer i dåse med et stykke bagepapir i toppen og selvom det bliver spist hurtigere end jeg kan lave det, så er holdbarheden god, hvis det ikke spises helt så hurtigt hos jer.

knækbrød-opskrift

Find også opskrift på // Knækbrød med ølandshvedemel // Knækbrød uden gluten // Hurtige & lette knækbrød // Spinatboller // Møllehjul med pesto og ost // Rundstykker // Hjemmebagte birkes // Grove birkes // Grove spinatboller med hytteost  // Spinatboller med squash // Hvidløgsflutes med pesto // Italienske flutes med havsalt // Toffifee cheesecake // Snickers kage // P-tærte kage //

1 kommentar

  • Betina

    Hej Nanna. Kan hampfrø og havreklid udlades? For så har jeg nemli alt i skabet 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fredagskagen: Opskrift på Banana Toffee pie