Sådan organiserer du dit rod – tip til opbevaringsløsning – Nanna Pretzmann
Læs, hvis du overvejer at stikke af fra materialismen, til ødemarken.

Sådan organiserer du dit rod – tip til opbevaringsløsning

Organiser dit rod - tip til opbevaringVinkasser opbevaring organiser dit rod

Kender i det, med skabene bugner og det roder ad h til i rengøringsmidler, toiletpapir og hvad man nu ellers stopper derind? Jeg har ikke engang et skab til rodet, men en åben løsning bag døren til kældertrappen. Egentlig en fin måde, at udnytte pladsen på. Det kan jeg dog ikke tage æren for. Hylderne satte tidligere ejer nemlig op og de sad der således allerede, da jeg flyttede ind. Men rodet kan jeg ikke løbe fra. Det er udenlukkende mit og det er altså gradvist blevet værre og værre, fordi det er så let lige at smide noget derud bag døren.

Da vi besøgte min far i julen forelskede jeg mig lidt i måden hvorpå de bruger vinkasser til opbevaring i deres sommerhus køkken. Jeg tilluskede mig et par kasser, som jeg tog med hjem i kufferten. På det tidspunkt vidste jeg stadig ikke helt hvad de skulle bruges til. Jeg synes bare, at de var ganske pæne. Da vi kom hjem fandt jeg flere på DBA og her formene ideen sig til oprydning bag kælderdøren. Jeg mener, at jeg gav 40 kroner pr vinkasser, så egentlig også en okay billig opbevaringsløsning.

Kasserne kom med GLS og samme dag satte jeg mig for, at organisere rodet bag kælderdøren. Før/efter billederne er ikke af den bedste kvalitet. Der er nemlig intet naturligt lys ved kældertrappen.

Organiser rod

Organiser rodet

  • Jeg starter altid med at gennemgå alt og jeg smider ud, aflevere til genbrug eller sælger med hård hånd. Hvis man ikke bruger tingene er der ingen grund til at blive ved med at opbevare det. Ud, ud, ud.
  • Dernæst sorterede jeg tingene for at gøre det mere overskueligt. Altså plejemiddel til sko i en bunke, stearinlys i en anden osv. Under denne proces ryger der ofte lidt mere ud eller jeg får et billede af, at jeg ofte får købt flere af samme ting, simpelthen fordi jeg har glemt, at jeg allerede har eller blot ikke kan finde det.
  • Tilsidst kom jeg tingene i vinkasser, satte det pænt og kom label på forsiden, så det er let at se nøjagtigt hvad kassen indeholder, uden at tage den ned fra hylden. Label har jeg lavet med en gammeldags dymo. En prægemaskine, som jeg har købt HER.

Organiser rod med vinkasser

~~ Mit valg af gulvspand og moppe lyser en del op nu 😉 Knagerne på døren er fra IKEA og en fin måde, at udnytte pladsen bag døren. Vi bruger den også til håndklæder på badeværelset ~~

Vinkasser organiser rod organiser rod i vinkasser

~~ Dåsen er oprindeligt brugt til en kage, vi fik i Litauen. Nu indeholder den hundefoder ~~

Jeg er faktisk blevet så glad for løsningen, at jeg også har brugt vinkasserne andre steder. F.eks. i vaskerummet, hvor vaskemiddler osv nu står pænt under vasken.

e424f5cc-aabc-498d-af9a-02c16a35b475

Se også // 5 lette DIY’s til nytårspynt // Det sejeste hjemmegjorte legehus //

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Læs, hvis du overvejer at stikke af fra materialismen, til ødemarken.