Et lille eksperiment – Nanna Pretzmann
Fredagskagen: opskrift på en klassisk dagmartærte

Et lille eksperiment

5156d3cc-d6c8-41df-b47d-379faaf8fb9e

Måske har i allerede set det på Instagram, hvor jeg viste det frem den anden dag? Hvis ikke har jeg lagt det under mine højdepunkter (RASUL) og jeg tænker at fylde videoer på, som eksperimentet skrider frem.

Og hvad er det så for et eksperiment? Jo ser du, inspireret af min smukke søster, som allerede er i fuld gang kunne jeg godt tænke mig at forsøge at slippe ud af shampoo og balsam rutinen. Altså at komme dertil, hvor jeg bare kan nøjes med at vaske hår med vand. Vejen dertil er belagt med tonsvis af fedtet hår, for min hovedbunds balance er selvfølgelig helt ødelagt af årevis med brug af sæbe. Jeg ved at det fedtede hår, som med sikkerhed venter mig, kunne få mig til at bakke ud, så jeg har allerede købt Rasul. Det er marrokansk sæbeler, som har samme pH værdi, som hovedbunden og derfor ikke ødelægger mit projekt, men gerne skulle hjælpe mig med det fedtede hår. Om det virker aner jeg slet ikke endnu. Min største frygt er at jeg ikke kan børste mit hår ud. Tiltrods for at min manke består af det fineste og tynde hår, så kan jeg simpelthen ikke børste det ud, hvis ikke der har været balsam i. Det bliver en stor filtet tot. Så jeg er ret spændt. Jeg vaskede mit hår med sæbe igår, så nu går der lige et par dage før mit hår er virkelig fedtet. Så må vi se om rasul kan have en effekt eller om jeg skal bruge de næste måneder med hue på 😛

Jeg aner ikke hvor længe det tager at få hovedbunden tilbage i balance. Mon nogle af jer har erfaring? Altså har forsøgt at slippe ud af shampoo/balsam rutinen? Måske endda har prøvet Rasul?

Jeg er træt af min kløende hårbund. Jeg har ikke skæl, men at hovedbunden klør tyder jo på en eller anden form for irritation, som jo må komme fra de produkter jeg bruger. Og nej jeg har ikke lus (igen), hahah.

8 kommentarer

 • Karina

  Hvis det ikke lykkedes, så er purely professionel virkelig god, fordi der ikke er parfume,parabener, silikone og bruger ikke er sulfater som netop vasker hovedbunden for ren😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anita

  Kan give dig et råd, som jeg fik til mine piger. Især min ældste døjer meget med filtret hår.
  Du skal starte nede fra og køre langsomt om. Altse rede fx. De første 15 cm. Og langsom tage børsten længer og længer op. Hvis man bare starter fra toppen er det man samler alt det filtret i stor klumper.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Søs

  Det lyder spændende…. Jeg har selv overvejet det samme. Sæbe er noget skidt…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karine

  Spændende projekt, er spændt på at høre, hvordan det går. Faldt over denne artikel, hvor du kan bruge bagepulver i stedet for shampoo og æble cider eddike i stedet for balsam: https://www.alt.dk/mode/nopoo-metoden

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fredagskagen: opskrift på en klassisk dagmartærte