Forsinket fastelavn, kage & nyt kluns – Nanna Pretzmann
Fredagskagen: Vandbakkelser med hindbærskum

Forsinket fastelavn, kage & nyt kluns

6fb08e19-9a85-4f15-a175-fbc93fb36a11Lidl Esmara by Heidi Klum

dae96c63-18da-4d9d-81ef-d87703657e61

Lørdag var en helt fantastisk dag, både vejr og humørmæssigt. Som nævnt, havde vi aftalt med min bror at vi ville slå alle børnene sammen og holde vores egen fastelavnsfest, nu hvor vi rejste da børnehaven holdte. Det viste sig, at være en glimrende ide, for det var drøn hyggeligt og børnene nød det i fulde drag. Vi havde på forhånd bagt skønne fastelavnskager og indkøbt fastelavnstønde. Især katte kagen tog kegler ved ungerne, imens de voksne var mere på vandbakkelser med hindbærskum og Semlor, ikke at forglemme. Jeg tænker, at jeg lige deler opskriften på katte kagen nederst i indlægget her – den blev nemlig ret efterspurgt på Instagram, da jeg delte vores fastelavnsfest.

09d1a240-df55-49df-8163-12895efb3776 ec6140d3-bfca-4088-8a59-af5eb33c9837

Inden ungerne forvandlede sig til Paw Patrol, katte og prinsesser havde de deres nye kluns fra Pepperts på. Pepperts er designet af Heidi Klum for Lidl og til piger i alderen 6-14. Mine tvillinger er egentligt kun 5 år, men de mindste størrelser går fint an.

b523a0f6-ac5c-4015-9c6c-8e9ff8078ceb

~~ Personligt er mine favorit items fra Pepperts trøjen med øjnene og denimkjolen med tylskørt. Heldigvis er ungerne enige med mig 😉 Der er dog mange forskellige style – de kan ses hos Lidl ~~

ca65de79-2609-4916-b7f4-c92972b3e979

Jeg selv, havde sneget mig i forårs klunset. Godtnok tilsat halstørklæde og hue. Men måske var det alligevel en kende optimistisk, for selvom solen havde åbnet sluserne og viste sig fra sin allerpæneste side, var der stadig bidende koldt. Men ikke desto mindre tager mine nye jeans fra Lidl sig ganske godt ud, ikke?

6ebf282d-ada4-4108-8114-103c1ef6bf6a

~ Esmara jeans fra Lidl, designet af Heidi Klum og fra #LETSDENIM kollektionen ~

7d4f1e39-c5e5-443c-8852-7c4df6287318

Da jeg skrev om dem sidst lovede jeg en update på kvaliteten, når jeg havde haft dem lidt længere. Og jeg kan afsløre, at de stadig holder formen. Ingen hængerøv eller store knæ. Og farven er heller ikke forsvundet i vask. Altså må det siges at være et røverkøb, for de 119,- de koster og de landede altså i Lidl i går (4 marts) og hvis du vil eje et par tænker jeg, at du nok skal være hurtig på fødderne. Af hvad jeg kan læse mig til på diverse sociale medier er de nemlig ret eftertragtede både på grund af prisen, men også den kvalitet man dermed får, for håndøre. Du kan se mere om kollektionen på Lidls Facebook.

Og nu til den lovede opskrift på den famøse katte kage fra Instagram.

Opskrift på fastelavnskat af vandbakkelse

1 kat

125 gram smør

125 gram mel

2 1/2 dl vand

4-5 æg

 

Pynt

Glasur

Slik

Bær

 

Vand og smør kommes i en gryde og bringes i kog. Når smørret er smeltet tages gryden af varmen. Melet vendes i og gryden kommes over varmen igen.  Dejen skal bages af til den er helt tyk, blank og slipper både ske og gryde. Gryden tages igen af varmen og køles lidt.

Æggene skal piskes sammen og tilsættes lidt efter lidt. Det er svært at sige nøjagtigt hvor mange æg der skal bruges. Dejen må ikke blive for tynd. Den skal være tyk, blank og smidig og skal kunne sættes på bagepladen med ske eller sprøjtepose.

På et stykke bagepapir tegner du en kat. Husk at dejen hæver meget under bagning. Tag en tyl og sprøjtepose og sprøjt først omridset af katten. Sprøjt herefter indvendigt.

Fastelavnskage kat vandbakkelser

Tænd ovnen på 200 grader (alm ovn) og bag i 25-30 minutter. De første 20 minutter må ovnen ikke åbnes, for så risikere man at vandbakkelsen falder sammen.

Når katten er afkølet pyntes den med glasur, slik og bær.

Fastelavns kage kat vandbakkelser

Find også opskrift på // Semlor // Vandbakkelser med hindbærskum // Gammeldags fastelavnsboller // Fastelavnsboller af wienerbrød med hindbærskum & creme // Berlinere //

2 kommentarer

  • A

    Jeg må så meget i Lidl; må man høre hvad str du har dem i? Er 175 og ved ikke om en str 36 bliver for korte 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jeg har str 36 og er 178, og de passer perfekt i længden. Jeg har hørt nogle af de andre modeller er kortere, men jeg ved ikke det er korrekt 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fredagskagen: Vandbakkelser med hindbærskum