Skulle, skal, bør - passe i en kasse

Store beslutninger

f9eaaa8b-1694-4987-a136-1c43fa56548b

I øjeblikket taler vi enormt meget om, hvad vi ønsker os af livet og fremtiden herhjemme. Det fik i jo nok også en lille ide om i gårsdagens indlæg. Vi føler lidt at vi er kørt ud på et sidespor i forhold til vores ønsker og drømme og at vi har behov for (igen) at rette kikkerten til og finde fokus.

Da vi tog beslutningen om, at jeg skulle være hjemme med ungerne, var det et skridt på vej i den retning vi gerne ville. At vi så tabte sutten, blev skilt og lavede kæmpe rod i alting var ikke en del af planen. Men siden det nu er knap halvandet år siden vi fandt lysten til at mysse på hinanden igen og vi igen, igen deler hjem, så har det også været på tide, at gøre status, lave en plan og snakke vores drømme igennem.

Vi er heldigvis på samme side, når det gælder det, som er vigtigst for os. Det er nemlig familien og vi ønsker, at bruge så meget tid, som muligt sammen. Da vi gik fra hinanden blev det nødvendigt med flere timer til børnene i institution end tidligere, da jeg jo måtte skrue op for arbejds blusset, for at få mad på bordet. Det er ikke længere så nødvendigt, når man er to om regningerne og planen er at skrue kraftigt ned for forbrug og arbejde igen.

Vi legede også kort med tanken om at melde pigerne helt ud ad børnehaven, men da jeg stadig skal en smut til Litauen en gang om måneden og stadig har nogle arbejdsmæssige forpligtelser, så bliver det rent praktisk ikke helt muligt, at undvære børnehaven. Endnu i hvert fald. Efter sommerferien starter de ældste i børnehaveklasse. Med det begynder jo et mere bundet liv og tiden inden kommer bare ikke igen, så jeg prøver virkelig, at bruge så meget tid, som muligt, med ungerne. Jeg nyder det, de nyder det. Og D gør selvfølgelig også.

Med hensyn til ønsker og håb for fremtiden, så ved vi, at den ikke handler om materielle glæder, men allermest om at opleve, rejse og at se vores børn vokse op. Vi ønsker, at bruge størstedelen af vores tid sammen og ikke kun de halvlunkne ulvetimer om eftermiddagen. Vi føler, at der går alt for meget tid spildt i hamsterhjulet på at tjene penge til et overforbrug, som dybest set overhovedet ikke er nødvendigt, for at have et godt liv. Vi har ikke brug for det. Det er jo ikke huset, bilen, møblerne, tøjet o.s.v., der giver det gode liv eller lykke for den sags skyld, men derimod indholdet af menneskerne i det. I hvert fald for os, og jeg har fuld respekt for, at andre kan have det helt anderledes end mig og os. Vi tager udgangspunkt i hvad der giver os lykke og handler ud fra det. Nøjagtigt, som jeg synes alle burde gøre.

Vi leger både med tanken om at flytte udenlands, at rejse rundt i nogle år og alt muligt andet. Med hensyn til skolen og vores børn, så snakker vi også en del om hjemmeskole. Altså at undervise dem selv. Og at rejse, er jo i sig selv en kæmpe læringproces. I begyndelsen så jeg en del på hvad vi vil fratage dem i form af venskaber fra børnehaven, som vil følge dem i skolen og den tryghed der er i, at de kender stedet og de voksne. Men når jeg i stedet rykker fokus over på hvad vi giver dem, så er listen jo så meget længere. Oplevelserne, nærheden, trygheden og tiden som familie. Jeg er helt overbevist om, at vi kan give dem alt det og meget mere til, som de skal have med i bagagen. Og den sociale del med vennerne kan der jo også findes en løsning på. Det er blot at se muligheder, fremfor begrænsninger.

Vi taler om, at starte ud med en rejse på 3-4 måneder, for at få tiden til at mærke efter helt ned i maven, og for at se hvordan det går. Så for nu tænker vi en del på opsparing, at få ryddet op i økonomien og at give os selv de bedste vilkår, for at gøre drømme til virkelighed. Det er spændene og jeg kan næsten ikke vente på, at tage næste skridt. Selvom at jeg endnu ikke aner hvad næste skridt indebærer.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skulle, skal, bør - passe i en kasse