Fredagskagen og budget venligt sommer kluns (til mor & barn) – Nanna Pretzmann
En nat på en flydende hytte i Sverige

Fredagskagen og budget venligt sommer kluns (til mor & barn)

Ellos mother & childe4f61170-4535-4623-976c-483fad10fae9 95f7303d-ff4a-4f57-ad80-9b1daeee459c

dc934ecb-d893-4651-948a-8b6f78fd0187

Så blev det fredag og dermed tid til fredagskagen, men inden jeg deler opskriften på den slambert med jer, så vil jeg også lige dele et tip i en helt anden genre. Ellos nye mother & child sommerkollektion, som både er smadder pæn og ret budgetvenlig. Kollektionener lavet i samarbejde med bloggeren Carolina Gynning. Jeg må indrømme, at jeg ikke aner hvem hun er, men god smag har hun altså. Stilen er afslappet boheme, med f.eks. broderede detaljer og små kvaster, som giver prikken over i’et uden at blive for meget. Længere nede i indlægget finder du også en rabatkode på 20%.

>> Fredagskagen er allernederst i indlægget <<

eedec07d-8143-49e5-91a3-1efc7e0e23b6a74dd2c3-eda7-4fdc-b057-4856f9b600ff535aa14a-f022-4fcd-aa28-d00a587bcd9401d5f8ac-596d-41c7-a4d2-e54cb3103f56

// Buksedragt // Lyserød kjole // Shorts // Skjorte //

Igennem kollektionen er der matchende elementer imellem mor og barn, uden at tøjet på nogen måder bliver magen til hinanden. Faktisk synes jeg, at det er en skøn detalje og jeg kunne sagtens finde langt flere items end dem vi allerede har købt. Jeg er helt solgt til tasken her, som var udsolgt, da jeg bestilte. Nu er den tilbage. Heldigvis er der også taget hensyn til, at man ikke nødvendigvis har piger, som gider gå i kjole. Den slags gider Zilje nemlig ikke. Og lyserød gider hun bare slet ikke. Men buksedragten faldt i god jord. De to andre elskede deres lyserøde kjoler.

Stoffet i de items vi har købt er luftigt og let, og gør sommertøjet perfekt til vejret i disse dage. Mine shorts, som egentlig ligner lidt en nederdel er simpelthen så skøn, at have på. Kender i det tøj, som man nærmest ikke kan mærke? Sådan er shortsene. Og nøjagtigt det samme siger Zilje om sin buksedragt.Min skjorte er i hør og bortset fra, at den derfor let krøller, så er den virkelig skøn på en sommerdag.

Nedenfor har jeg samlet nogle af de ting, som jeg overvejer, at klikke hjem til pigerne og mig. Jeg er, som nævnt, helt vild med tasken, men helt ærligt, så synes jeg virkelig også den gule bikini kan noget. Den gad jeg godt eje!

d894ff35-f8ab-4ee7-a9e6-a76d302402d1

Alt tøjet kan du finde lige HER – den eneste jeg lige vil tilføje, at jeg synes at tøjet er til den store side. Ikke helt vildt, men ligger du som mig imellem to størrelser er det nogle gange rart at vide.

Hvis du bruger koden 373201 får du 20% rabat

Og nu til den lovede fredagskage, som bliver i den sommerlige genre. En lækker chokolade med hindbærmousse, som giver den skøn og frisk smag. Perfekt til en lun sommerdag.

chokoladekage med hindbærmousse

Opskrift på chokoladekage med hindbærmousse

Cirka 8-10 personer

Chokoladekage – 2 bunde:

5 dl hvedemel
2 dl farin
2 dl rørsukker
2 dl kakao
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 tsk salt
2 1/2 dl mælk
1 dl olie
2 æg
2 tsk vaniljesukker
1 kop kaffe

 

Hindbærmousse

250 gram frosne hindbær

2 spsk flormelis m/top

1 vaniljestang

4 dl fløde

5 blade husblas

 

Tænd for ovnen på 180grader (alm ovn).

I en skål mikses de tørre ingredienser (mel, rørsukker, farin, salt, kakao, bagepulver, natron og vaniljesukker). I en anden skål mikses mælk, æg og olie.

Bland forsigtigt de tørre og våde ingredienser sammen. Hæld kaffen i. Dejen er nu ret tynd.

Del dejen i to 20cm springforme og bag i cirka 22-25 minutter.

Lad køle.


Følg også med på Instagram 


Læg husblas i koldt vand.
Pisk fløden til let skum.
Varm hindbær, flormelis og vaniljestang. Varm op til cirka 70 grader. Klem vandet ud af husblassen og tilsæt. Rør rundt. Hæld i en skål og lad køle en smule.
Det er vigtigt at hindbær og fløde har nogenlunde samme temperatur, når de blandes sammen, ellers vil moussen skille. Derfor kommes lidt fløde i hindbærrene inden de forsigtigt, lidt efter lidt, hældes over i flødeskummen.
Herefter bruger jeg en bagering (på en kagestand) til at stable kagen. Først en bund, så hindbærmousse, en bund mere og til sidst hindbærmousse. Kom på køl i tre timer.
Pynt med jordbær og hindbær.
chokoladekage med hindbærmousse chokoladekage med hindbærmousse

Find også opskrift på // Snickers islagkage // Chokoladekage med saltet karamel // Kanelsneglekage // Snickerskage // P-tærte kage // Flødebolle brownie // Daim islagkage // Toffifee cheesecake // Dumle kage //

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En nat på en flydende hytte i Sverige