Når fredagsslikken kan redde liv – Nanna Pretzmann
Ham & mig

Når fredagsslikken kan redde liv

4873ad32-9ca5-4abd-9dd7-18aa982b60b5

3b9eebbb-d76d-40ac-bad0-366053bca6b7

Jeg forestiller mig, at noget af set mest forfærdenlige, som forældre, må være, at se sine børn sulte og ikke være i stand til at gøre en dadel ved det. At være ude af stand til at stille sulten i de små maver. Det må simpelthen rive hjertet itu. Alle de bekymringer, som fylder hos mig, i hverdagen, som mor, blegner totalt ved siden af.

Og selvom det ligger uendeligt fjernt fra vores trygge hverdag i Danmark, så er det lige nu præcis den situation tusindvis af forældre står i, i Afrika. Ekstrem tørke gør, at over 3 millioner børn lige nu sulter og risikere at dø.

Måske tænkte du, da du læste overskriften hvordan fredagsslik kan redde liv?! Det skal jeg fortælle dig 😉 Hver uge bruger den gennemsnitlige danske familie nemlig 48 kroner på bland selv slik. Og jeg skal ærligt indrømme, at vi, herhjemme, er med til at trække det gennemsnit gevaldigt op. Vi bruger nemlig gerne mere. Billedet ovenfor er vores fredagsslik i sidste uge. Altså Dans og mit. Ungerne fik deres egen pose med deres favoritter. Men hvis vi i en uge dropper fredagsslikken og sender blot 48 kroner i UNICEFS retning, så kan UNICEF faktisk give en dags livreddende behandling til 5 børn. Mad til 5 børn for det vi bruger på fredagsslikken og som jo egentlig ikke er andet end frås, som snildt kan undværes! Det er en vild tanke og sætter virkelig forskellene i verden i perspektiv for mig.

Fredag d. 1 juni opfordrer UNICEF alle danskere til at droppe ugens fredagslik, og i stedet sende pengene til børn der sulter. Sammen kan vi gøre en forskel, for rigtigt, rigtigt mange børn.

Du donerer super let ved at sende en sms med ordet SLIK til nummer 1900.

7fe58b1d-90ff-4a28-a3d7-feeb66deff16

Du kan også hjælpe til på en helt anden måde – nemlig ved at sprede budskabet på Instagram under hashtagget #hjertertilAfrika. Del gerne et billede med en hjerte af en eller anden art og spred på den måde kærlighed.

9b2d253d-d548-475a-939b-1a68e85d2465

Husk – du donerer ved at sende en sms med ordet SLIK til nummer 1900. Det koster 48kr.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ham & mig