En tur i Universe – et tip til sommerferien – Nanna Pretzmann
Pirogger med spinat & hytteost fyld

En tur i Universe – et tip til sommerferien

Da vi hoppede i børnecontaineren lørdag morgen, drejede nøglen og satte kurs mod Nordborg havde jeg egentlig ikke de vilde forventninger. Eller egentligt handlede det måske mere om, at jeg ikke vidste hvad jeg skulle forvente. Faktisk må jeg hellere, med det samme, indrømme, at jeg aldrig hverken havde hørt eller besøgt Universe Science Park – før dette besøg.

Jeg tjekkede selvfølgelig hjemmesiden, men som med alt andet er det svært at få et helt indtryk online. Det kræver et besøg, for at opleve og suge stemning til sig.

Børnene glædede sig på køreturen og glæden blev ikke mindre, da vi ankom lige, som dørerne blev slået op. Personalet var i fuld gang med eksperimenter med Nitrogen og sæbebobler. Sæbebobler er måske ikke raketvidenskab, men de er enormt populære på vores matrikel. Især når man selv kan få lov, at lave kæmpe sæbebobler, fandt vi ud af.

Universe er ikke en typisk forlystelsespark med karuseller og rutchebane. Bevares, der findes da et rigtig flot udvalg af både legeplads og legeredskaber. Men fokus er på leg, eksperimentering og læring. På den seje måde. 

En af vores favorit steder var en kæmpe hal fyldt med bolde. I ved dem der fra diverse boldbassiner. Med boldene kunne man lave forskellige opgaver. F.eks. kunne man få bolden til at svæve med luft.

Efter et par timer begyndte det at regne, lige som sulten meldte sig. Der er flere forskellige spisesteder, men vi hoppede på buffeten. Den blev indtaget udendørs under en stor parasol. Så hyggeligt at sidde og lyttede til den dryppende regn. Er man mere til at medbringe madpakke, så er det også en mulighed. Der er borde og bænke flere steder i parken – både uden og med overdækning.

Apropos regn, så er Universe også et godt bud på en regnvejrsdag. Der er nemlig mange indendørs aktiviteter.

Da vi havde spist var regnen stoppet og vi hoppede med til et Science show med både ild, luft, vand og is. Jeg var dybt imponeret over hvordan det tryllebandt de børn, som ellers ikke sidder stille mere end to sekunder.

Dagen sluttede med, at bettemåsen faldt og fik en gevaldig hudafskrabning på knæ (og hænder). Jeg rendte ind i den nærmeste burger joint og spurgte efter retning på plaster. Den søde ekspedient hapsede rask et lille kit med plaster og renseservietter frem og så gik hun ellers i sving, imens de andre piger hyggede om Sigga med både en lille gave og en cola. Jeg var glad helt ned i maven, da jeg gik ud igen. Over den omsorg og hjælp de, som det naturligste i hele verden, udviste. Og sådan var mit generelle indtryk af personalet. De var enormt søde, hjælpsomme og snaksalige. 

Så egentlig vil jeg blot sige, at Universe er et rigtig godt bud på en ferieaktivitet. Vi slog selv turen sammen med et besøg hos Dans far i Middelfart og en tur over grænsen efter Pepsi Max og chokolade. Så selvom turen er lidt lang fra Aalborg, så endte det med at være en skøn weekend. 

 

2 kommentarer

  • Trine

    Universe er et FANTASTISK sted.. Vi bor 25 km derfra og mine svigerforældre kun 3 km derfra.. Svigerforældre har købt årskort til dem selv og børnene. De bruger universe RIGTIG meget..

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pirogger med spinat & hytteost fyld