Fredagskagen: Kæmpe kajkage

Donutsene, som i ser på billederne kan i finde opskriften på HER.
Så blev det fredag endnu engang og dermed tid til fredagskagen, som i denne uge er en kajkage. Kajkagen bagte jeg faktisk sidste uge og dermed har jeg snydt lidt og bagt i forvejen. Vi fiser rundt her i sommeren og det kan være lidt svært at klemme kage bageri ind hver uge 😉
Kajkagen her er med jordbærmousse og ikke smørcreme, som vist egentligt er det den skal indeholde. Jeg havde blot lyst til jordbærmousse istedet.
Og så må jeg lige klemme ind, at ungerne var vilde med den. Altså nok mest, fordi det var en frø, som kage.
FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM
Opskrift på kæmpe Kajkage
3 mazarinbunde
1 1/2 dl rørsukker
75 gram marcipan
100 gram blødt smør
3 æg
2 dl hvedemel
1 dl kartoffelmel
1 tsk bagepulver
Til imellem lagene
50 gram mørk chokolade
3 spsk hindbær eller jordbærmarmelade
Jordbærmousse
5 blade husblas
300 gram frosne jordbær
2 spsk flormelis med top
1 spsk citronsaft
1 vaniljestang
3 dl piskefløde
Marcipan top
250 gram marcipan
200 gram flormelis
25 gram glukosesirup
Rød & grøn pastafarve
Pynt
Sukkerøjne
Sådan laver du en kæmpe kajkage
Mazarinbunde
Smør, sukker og marcipan piskes sammen til det er lyst. Æg røres i og til sidst kommes de tørre ingredienser i.
Jeg bagte tre bunde. 2 i springform med en diameter på 20cm og en i en form med en diameter på 16cm.
Dejene fordeles i tre bunde. Bages ved 180 grader (alm ovn) i cirka 12 minutter til lysebrune.
Jordbærmousse
Læg husblas i blødt i koldt vand i cirka 10 minutter.
De frosne bær, citronsaft, vaniljestang og flormelis kommes i en gryde og koges op til bærrene er bløde. Tag af varmen og brug en stavblender til at jævne.
Klem vandet af husblassen og opløs det i jordbærrene. Kom i en skål og lad det køle til finger lunt.
Pisk fløden til flødeskum.
Kom 1/3 af fløden ned til jordbærrene. Rør rundt. Herefter kommes jordbærmassen ned til resten af fløden. Det er vigtigt at være forsigtigt, når masserne blandes, da temperaturforskelle kan gøre, at det skiller.
Lad jordbærmousse begynde at stive lidt.
Lav marcipan overtræk
Tag et lille styk marcipan fra til tungen og indfarv det med rød pastafarve. Husk handsker.
Resten af marcipanen blandes med flormelis, glukose og grøn pastafarve.
Hvis du vil gøre det lidt lettere for dig selv, så køb grøn marcipan.
Saml kajkagen
Smelt den mørke chokolade over vandbad og smør det på den første kage bund.
Kom herefter et lag jordbærmousse på. Læg anden bund på. Smør marmelade på og kom herefter et lag jordbærmousse på. Kom den tredje bund på. Brug resten af moussen til at forme et kajhoved. Se billeder af processen nedenfor.
Kom i køleskabet og lad stå et par timer.
Form herefter en tunge af den lille klump røde marcipan. Rul herefter den grønne marcipan ud. Det er lettest at rulle ud på et stykke bagepapir.
Læg marcipanen hen over bundene. Skær marcipanen til og lav herefter et lille snit, så du kan trække den sammen om de runde bunde. Skær en glad mund og sæt øjne og tunge på.
Find også opskrift på // Donuts // Berlinere // Toffifee cheesecake // Sommerdrøm // Rabarbersaft // Snickers kage //
Jeg elsker alt ved den Kaj kage…. gode kager bliver per definition endnu bedre når de er kæmpe 🙂