Vi flytter fra Danmark

Fredagskagen: Kæmpe kajkage

Kæmpe kajkage opskrift
Donutsene, som i ser på billederne kan i finde opskriften på HER.
Kæmpe kajkage opskrift
Så blev det fredag endnu engang og dermed tid til fredagskagen, som i denne uge er en kajkage. Kajkagen bagte jeg faktisk sidste uge og dermed har jeg snydt lidt og bagt i forvejen. Vi fiser rundt her i sommeren og det kan være lidt svært at klemme kage bageri ind hver uge 😉
Kajkagen her er med jordbærmousse og ikke smørcreme, som vist egentligt er det den skal indeholde. Jeg havde blot lyst til jordbærmousse istedet.
Og så må jeg lige klemme ind, at ungerne var vilde med den. Altså nok mest, fordi det var en frø, som kage.


FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM


Opskrift på kæmpe Kajkage

3 mazarinbunde
1 1/2 dl rørsukker
75 gram marcipan
100 gram blødt smør
3 æg
2 dl hvedemel
1 dl kartoffelmel
1 tsk bagepulver

Til imellem lagene
50 gram mørk chokolade
3 spsk hindbær eller jordbærmarmelade

Jordbærmousse
5 blade husblas
300 gram frosne jordbær
2 spsk flormelis med top
1 spsk citronsaft
1 vaniljestang
3 dl piskefløde

Marcipan top
250 gram marcipan
200 gram flormelis
25 gram glukosesirup
Rød & grøn pastafarve

Pynt
Sukkerøjne

Sådan laver du en kæmpe kajkage

Mazarinbunde
Smør, sukker og marcipan piskes sammen til det er lyst. Æg røres i og til sidst kommes de tørre ingredienser i.
Jeg bagte tre bunde. 2 i springform med en diameter på 20cm og en i en form med en diameter på 16cm.
Dejene fordeles i tre bunde. Bages ved 180 grader (alm ovn) i cirka 12 minutter til lysebrune.

Jordbærmousse
Læg husblas i blødt i koldt vand i cirka 10 minutter.
De frosne bær, citronsaft, vaniljestang og flormelis kommes i en gryde og koges op til bærrene er bløde. Tag af varmen og brug en stavblender til at jævne.
Klem vandet af husblassen og opløs det i jordbærrene. Kom i en skål og lad det køle til finger lunt.
Pisk fløden til flødeskum.
Kom 1/3 af fløden ned til jordbærrene. Rør rundt. Herefter kommes jordbærmassen ned til resten af fløden. Det er vigtigt at være forsigtigt, når masserne blandes, da temperaturforskelle kan gøre, at det skiller.
Lad jordbærmousse begynde at stive lidt.

Lav marcipan overtræk
Tag et lille styk marcipan fra til tungen og indfarv det med rød pastafarve. Husk handsker.
Resten af marcipanen blandes med flormelis, glukose og grøn pastafarve.
Hvis du vil gøre det lidt lettere for dig selv, så køb grøn marcipan.

Saml kajkagen
Smelt den mørke chokolade over vandbad og smør det på den første kage bund.
Kom herefter et lag jordbærmousse på. Læg anden bund på. Smør marmelade på og kom herefter et lag jordbærmousse på. Kom den tredje bund på. Brug resten af moussen til at forme et kajhoved. Se billeder af processen nedenfor.
Kæmpe kajkage opskrift
Kæmpe kajkage opskrift
Kæmpe kajkage opskrift
Kom i køleskabet og lad stå et par timer.
Form herefter en tunge af den lille klump røde marcipan. Rul herefter den grønne marcipan ud. Det er lettest at rulle ud på et stykke bagepapir.
Læg marcipanen hen over bundene. Skær marcipanen til og lav herefter et lille snit, så du kan trække den sammen om de runde bunde. Skær en glad mund og sæt øjne og tunge på.
Kæmpe kajkage opskrift

Find også opskrift på // Donuts // Berlinere // Toffifee cheesecake // Sommerdrøm // Rabarbersaft // Snickers kage //

7 kommentarer

  • Jeg elsker alt ved den Kaj kage…. gode kager bliver per definition endnu bedre når de er kæmpe 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg smagte, for første gang som voksen, en kajkage for nogle uger tilbage. Det var lidt sjovt og lidt klamt, men den var meget bedre end ventet. Var sikker på at det lyserøde skum ville være frygteligt ‘:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Elsebeth

    Mmhhh…..hvordan undgår du marcipanen smelter når du ligger den direkte på jordbær moussen?
    Lavede den i går men i dag var den helt smadder pga jordbærsaften 😱😜

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Smelter marcipanen? Øhm jeg ligger altid marcipanen direkte ovenpå min mousse. Det har den aldrig smeltet af☺️ Men der løber så heller ikke jordbærsaft fra min mousse. Mon det ikke er der problemet er? At moussen har været for våd?
      Vi havde endda en rest til at stå i køleskabet et par dage sidst og det så ud præcis som da den blev lavet ☺️

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Har du lige delt din kaj kage på Facebook – faldt lige over et opslag nemlig 😂 Undskyld, men det ser simpelthen for sjovt ud🙈😂
      Den var ellers så fin 😅

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi flytter fra Danmark