Jeres bedste tip – soleksem – Nanna Pretzmann
Det bedste ved Fårup sommerland, set med børne øjne

Jeres bedste tip – soleksem


Endelig fik jeg taget mig sammen til at sætte mig ved tastaturet. Jeg spurgte for et par uger siden, på Instagram, efter jeres bedste råd mod soleksem. Sagen var nemlig den, at jeg pludselig var ramt. Jeg har ellers efterhånden undsluppet i flere år. Og når det tidligere er poppet frem, har det været under sydligere himmelstrøg. Men de gode uger vejret skænkede os i Danmark satte åbenbart fut under det igen.
Når jeg bliver angrebet starter det på brystet og arbejder sig videre ud på kroppen derfra. Jeg har tidligere kunne undgå det ved at bruge høj faktor solcreme og undgå, at sprøjte parfume på brystet. Af en eller anden grund sætter det spark i eksem, når der kommer sol på min parfumerede hud.
Men denne gang gik jeg altså ikke fri og jeg erfarede, at ret mange af jer også døjer med soleksem. Måske endda i meget sværere grad end mig, så derfor tænke jeg, at rådene ligeså godt kan komme os alle til gode.
Min læges eneste råd er hormoncreme, men det tager altså eksemen og så bryder jeg mig ikke om at bruge det i så store mængder. Med det sagt, så er jeg jo heller ikke læge eller har ej heller prøvet alle tips selv. Så tips er alt hvad det er 🙂

For at undgå soleksem:
Helioron – et homøopatisk middel, som skulle kunne harmoniserer samarbejdet med huden og de indre organer og gør huden bedre i stand til at optage og omgåes sollys. Jeg har netop selv bestilt dette hjem, men endnu ikke nået at prøve det. Dråberne skal tages forbehandlede, men kan også tages akut. Altså når først eksem er kommet. Jeg har siden tippet læst en del om det og det lyder, som lidt af et mirakel middel. Det er aldrig lykkedes mig, at slippe af med soleksem, før køligere temperaturen har sat ind, når altså først den er i udbrud, så jeg er meget spændt.
Imedeen tan optimizer – kapsler, som tages forebyggende og forbereder huden på sol. Matas talte meget varmt om denne, da jeg efterlyste råd i en af deres butikker, ligesom flere af jer anbefalede den.
Solcreme – mange anbefalede disse to brands decleor solcreme og piz buin allergy lotion. Jeg har faktisk aldrig prøvet nogen af dem. Jeg bruger ofte børnenes solcreme.
UV tøj og skygge, for at beskytte huden

For at behandle soleksem:
Heliodron – læs mere under første punkt
Skygge og tøj, som dækker soleksemen, for at undgå, at det blusser mere op.
Smør dig i kokosolie – det dæmper irritation af huden
Aloe vera gel – god til at dæmpe kløen. Har haft god effekt ved flere af jeres eksem. For mig er den kun lindrende. Men det er også kærkomment, når det kløer helt forfærdentligt.
Jeg har også brugt at komme et stykke stof i iskoldt vand og lægge det på soleksem. Det lindre.

Sidder du med guldkorn? Så del endelig i kommentarfeltet, så det kan komme alle til gode!

Du kan også læse gode tip til børneeksem HER

8 kommentarer

 • Tina

  Ikke som sådan guldkorn.
  Men prøv Xylocain 2% gel til at tage kløen.
  Godt med dine bud på at afhjælpe:-)
  Måske har læge Carsten Vagn-Hansen på radiodoktoren.dk gode råd.
  Pas på dig og god bedring.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janne

  Et lille helt OT spørgsmål; er du begyndt at vaske hår igen, det ser så fint ud på billedet. Hilsen en, der stadig er ved at tage tilløb til at droppe shampooen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Jeg har altid haft store problemer med at tåle solen og fik lynhurtigt soleksem.
  Men for et par år siden skiftede jeg min solcreme ud med ren hindbærkærneolie og nu er jeg et nyt menneske.
  Hindbærkærneolie har en naturlig høj solfaktor og er fyldt med en masse gode vitaminer til huden.
  For mig virker det som om olien hjælper med at pleje huden og opbygge den, så den beder kan klare lidt sol, men den har samtidig et naturligt solfilter.
  Altså skal man begynde at smøre i god tid i forårssolen og prøve sig frem.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det bedste ved Fårup sommerland, set med børne øjne