Min hudsygdom og hvordan jeg behandler den – Nanna Pretzmann
Pull-apart pizza brød

Min hudsygdom og hvordan jeg behandler den

517e48b1-eaa1-444b-a652-b7959a4a44b0Faaborg Pharma Ultimate

ea8324c5-6b14-4faa-8bfc-1ccf37aaf15b

Kort efter nytår sidste år gik min hud bananas. Jeg troede egentlig længe at jeg var hårdt angrebet af akne. Men som tiden gik syntes jeg egentligt, at det lignede mindre og mindre akne. “Bumserne” blev aldrig rigtigt til bumser og forsvandt heller ikke igen, men udviklede sig til rødt udslæt centreret om munden og skællede nærmest istedet. Efter en tur på lægehuset fik jeg hurtigt diagnosen Perioral Dermatitis. Til mit held led min læge selv af selv samme hudsygdom og kunne straks genkende symptomer. Det siges at tilstanden påvirkes af sollys, hormonbalancen og kosmetik. Sollys har jeg ikke oplevet har ud gjort et problem og min hormoner sætter som ofte almindelig akne i sving en gang månedligt. Jeg har ikke oplevet, at det påvirker mit udslæt. Kosmetik har jeg endnu ikke droppet og min hud er da også kommet i skak igen. Jeg har dog erfaret, at når jeg er stresset kommer udslættet retur for fuldt skrald og at jeg skal bruge hudvenlige produkter uden alt muligt halløj i, ellers kan det også fremprovokeret en reaktion i huden. Så det gør jeg. Jeg bruger mineralsminke og hudpleje serien Ultimate fra Faaborg Pharma, som er meget hudvenligt. Det har jeg gjort siden september-oktober sidste år og det fungere så godt.

Jeg bruger cleansing mousse, skin tonic og ansigtscreme i min daglige rutine og jeg er især begejstret for moussen, som har en børste på flasken. Det gør det så let at rense hud. Alle produkterne i Ultimate serien fra Faaborg Pharma er AllergyCertified. Det betyder, at der ikke er kendte allergener eller allergifremkaldende indholds stoffer i og produkterne er 100% uden parfume, parabener og farvestoffer. De købes i øvrigt også på landets apoteker, hvilket jeg også ser lidt som en blåstempling. Ultimate serien er udviklet til at give næring, forebygge og mindske aldringstegn.

Faaborg Pharma er kendetegnet ved, at basere sine hudplejeprodukter på gode gamle opskrifter, hvor traditionelle apotekerværdier vægter højt. De følger selvfølgelig stadig udviklingen, men bruger kun velkendte og veldokumenterede ingredienser i en koncentration, som har dokumenteret virkning. Og et produkt er gerne til et specifikt hudproblem. F.eks. er Helo cremen genial til tør hud og børneeksem. P.t. bruger jeg den hver aften, fordi min hud bliver ret tør af alt den sol og varme vi har for tiden.

1c6ed73d-37d6-40b7-8bf9-9d73167aa55d

Billederne i indlægget her er taget, da vi var i Mexico i februar. Jeg kunne ikke dy mig, for chancen for solskins billeder til et kommende indlæg. Jeg har altså efterhånden god erfaring med Ultimate serien, men faktisk er der tre nye tilføjelser på trapperne. En eye serum, en face serum og en micellar water. Og selvom jeg endnu ikke har prøvet de nye produkter i Ultimate serien længere end en god uge, vil jeg gerne tippe jer om de landet på aptokerne landet rundt i næste uge. Jeg er især ret begejstret for Micellar water, som er et 3-i-1 renseprodukt. Det gør altså aftenrensningen af huden ganske let og hurtig. Jeg håber lidt, at den kommer i rejsestørrelse til håndbagagen 🙂

3e566dee-ac73-48f1-8344-91b101b85c7b 09f8733d-87e3-471f-90b8-9c015aee2b57

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pull-apart pizza brød