Skjul grimme fliser med Kabe Stone – Nanna Pretzmann
Introvert - om at acceptere sig selv

Skjul grimme fliser med Kabe Stone

Kabe Stone på fliser

Måske har i allerede set mit lille Kabe Stone eventyr og selve forandringen på Instagram?? Hvis ikke og du er lidt nysgerrig, så har jeg gemt processen i mine højdepunkter. Jeg har kaldt højdepunktet “projekt gang”, så opfindsom er jeg 😉

Jeg har længe gået og set mig sur på fliserne i vores entre. De var grå, slidte og egentligt ikke lige min kop te. Ret skal dog være ret. De var anvendelige og den største fejl ved dem var altså, at de generede mit øje ret kraftigt. Og nej det er bare ikke let, at leve med fliser, når først man har sat sig sur på dem.

 ~~FØR BILLEDE~~

Jeg har længe gået og kastet blikke efter Kabe. Den der utrolig flotte spartel, som så mange kommer på væggene pt. Faktisk har jeg også indkøbt til en rosa væg herhjemme. Dan er ikke udpræget begejstret, men mon ikke jeg får ham overtalt alligevel. Nu er det i hvert fald på lager 😉

Tilbage til entregulvet, så fandt jeg for ganske nyligt ud af at Kabe altså også findes til gulv. Så hedder det blot Kabe Stone istedet. En ganske fornuftig løsning på fliser, som gør ondt i øjet. Kabe er nemlig både pænt og altså billigere end at lægge nye fliser. Hurtigere ved jeg ikke om det er, for processen tager pænt lang tid. Der er ikke så meget arbejde i det. Det er hurtigt ovre. Men tørretiden imellem de mange lag trækker tiden gevaldigt.

Kabe findes i øvrigt i et hav af farver, men jeg satsede på, at lysne lidt i rummet, så derfor valgt jeg ivory. Med mat overflade. Jeg havde også et særdeles godt øje til Dusty jade, men Dan er en smule mere farveforskrækket end mig, så det blev den mere neutrale.

Undervejs i processen, da jeg lystigt delt løs på Instagram, kom der pænt mange spørgsmål både til Kabe og hvordan vi greb det an. Bemærk, at vores gør-det-selv evner kan ligge på et meget lille sted. Oversat vi har ti tommelfingre og klumre altid i det. Men gulvet lykkedes altså alligevel, så min vurdering er, at de fleste kan være med på projekt lav Kabe Stone gulv.

Sådan laver du Kabe Stone gulv

1. Mål dit gulv op. Jeg bestilte Kabe HER og de har altså en smart beregner, hvor du blot taster længde og bredde på gulvet ind og så får du resultatet, aka antal spande, serveret på en sølvfad. Lettere bliver det ikke.

2. Husk at fugerne skal spartles op, hvis du skal i gang på et flisegulv. Gulvet skal nemlig være jævnt inden du går i krig med spartel. Vi fik anbefalet og brugte en S99 universal polyester spartel – købt HER. Og husk lige at bemærk blandingsforholdene. Jeg miksede og læste først bagefter, hvilket gjorde først portion (læs: hele spanden) ubrugelig fordi den stivede på cirka 2 minutter. Rookie mistanke.

Rengør gulvet grundigt. Alle fnullermænd og gammelt støv skal væk.

Fordel spartlen i fugerne, så du får et jævnt gulv. Ujævnheder kan slibes væk, når spartlen er tør. Husk jo mere jævnt gulvet er, jo lettere gør du det for dig selv. Kabe skal påføres i et meget tyndt lag, ellers kan det revne og det er altså lettere at lave tynde lag på en plan overflade.

3. Følg herefter den glimrede og meget udførlige brugsanvisning, som Kabe har lavet. Du finder den HER. Kort fortalt skal gulvet primes, tørre, påføres Kabe Stone, tørre, slibes, primes, tørre, påføres Kabe Stone, tørre, slibes, primes, tørres, påføres topcoat x 3 med tørretid imellem hvert lag.

Vi påførte Kaben ret groft, med vilje, fordi det giver så smuk en struktur i spartlen, men det er selvfølgelig en smagssag.

Kabe Stone på fliser

4. Når processen er overstået har du det smukkeste nye helt unikke gulv. Ikke to gulve er ens med Kabe.

Kabe Stone på fliser

Kabe Stone på fliser

            ~~FØR / EFTER~~

Jeg er klar over vinklen på før og efter ikke er helt den samme og tidspunktet på dagen heller ikke er. Jeg er simpelthen så dårlig til at huske, at tage før billeder og Dan siger det altid for sent 😛 Men jeg synes nu alligevel det fremgår tydeligt, hvor meget Kabe Stone, har lysnet entréen og hvor ensartet den pludselig ser ud. Mine øjne har det i hvert fald meget bedre nu.

Næste projekt vi kaster os over er stuegulvet. Altså når vi lige har været på ferie. Det er meget, meget mørkt og suger så meget lys. Udover det, så har jeg aldrig haft et gulv, hvor fnullermænd og hundehår ses så tydeligt. Jeg laver ikke andet end at støvsuge, men alligevel ser det konstant fnulret og beskidt ud. Øv! Så nu skal det altså males lysegråt med Epoxy istedet. Det er planen i hvert fald ind til videre. Det er jeg overbevist om bliver ret så fint. Altså hvis gøg & gokke også klare sig helskindet igennem den udfordring 😉

P.S. Webshoppene, som jeg har linket til er dem, hvor jeg selv har købt Kabe Stone og spartel, men det kan bestilles mange forskellige steder online.

 

 

 

29 kommentarer

 • May

  Kæft, det er flot! Jeg er vild med det! Jeg har netop lige googlet løs efter løsninger på Kabe Stone som også kan bruges i badeværelset fordi det er godkendt til vådrum 👌🏽 Så jeg tror sgu da lige jeg fixer er Ivory badeværelse snarest! 🙌🏽 Hvor mange dage har det taget (timer) at lave det gulv og hvor dyrt blev det? Vores badeværelse er ca 1,5 m2 (bare brus) og skal i så fald både have vægge og gulv…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg er også helt tosset med det. Har også set det på badeværelser og det er hammer flot – go for it 🙂 En spand koster cirka 1500 og dækker 5-6 kvm, så det passede med vores gang. Spartlen vi brugte i fugerne inden kostede cirka 210,-. Men det er jo kun på gulvet vi har gjort det.
   Det tager virkelig ikke særlig længe, at lave lagene. Det er ventetiden imellem, som tager længst tid. F.eks. skal der gå 10 timer imellem hvert lag topcoat og det tager 5-10 minutter at smøre på, så vente, vente, vente.. og så går der 8 dage fra det er færdigt til at der må gåes med sko på. Men jeg ved ikke om processen er anderledes for Kabe Stone +, som i skal bruge.. Kunne forestille mig der går nogle dage før det må blive vådt..

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hov og så har vi også investeret i udstyr. En lille rulle, 2 str spartler, sandpapir osv ☺️ Men det dyreste var Kabe..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Det er super flot! Hvordan er det at arbejde med ? Det ser tykt ud- er det som alm spartelmasse ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Hvad har det ca koster. Det er super flot

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofia

  Wow, det er super flot! Vi skal selv igang med samme proces, men er blevet anbefalet at bruge fliseklæb til at udjævne fugerne. Jeg syntes dog, at strukturen i fliseklæben er meget grov iforhold til fliserne, på trods af grundig slibning. Hvordan var strukturen i jeres polyester spartel ift jeres fliser? Jeg er nervøs for, at den ujævne struktur vil ses igennem kaben, på trods af at overfladen er plan🤔😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Hej,
  Tak for din guide. Vi er selv gået i gang med projektet, og vi er startet med at spartle ud. Den polyester spartel vi har brugt lugter dog helt afsindig dårligt og er virkelig til stor gene. Oplevede du ikke dette?
  Vh Amalie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie Rosendahl

  Hej, det er super flot! Jeg er selv i gang med gulv og betonmøbel, spændende😁 Hvor lang tørretid havde du mellem de sidste tre lag olie? Guiden nævner ikke noget specifikt…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak 😀 Jeg lod det tørre et par timer og påførte så igen. Vores er et gang areal, så jeg kom 3 lag på, for større holdbarhed☺️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Skulle fliserne ikke slibes inden? Jeg overvejer lignende projekt i min brusekabine… nogle erfaringer med det? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ikke mig bekendt☺️
   Jeg har ikke nogle erfaring med bruseniche desværre.. Det er en anden type Kabe, end vi har brugt, som skal bruges der☺️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Per

  Vi har et nedslidt parketgulv, er det muligt at anvende det på den type gulv, da trægulv giver sig en smule når man går på det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • 2 9 murer

  Nu er ingen af de her produkter godkendt til vådrum uden en godkendt vådrumssikring inden under.Det der med bare at smøre på i vådrum ,glem det uden vådrumssikring

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Hej Nanna!

  Jeg kan ikke finde en brugsanvisning på den polyester spartel. Kan du kort fortælle mig hvordan du gjorde?😃

  Mvh Stine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

   Jeg tænker om hele den der tube skal blandes i? Jeg bliver jo rimelig usikker nu når du skriver at det hele størknede på 2 min for dig første gang😂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hejsa Stine☺️ Jeg glemte at læse blandingsforholdene og hældte det hele sammen. Ups. Men det står på bøtten – jeg kan desværre ikke huske det..

   KH
   Nanna

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Hej Nanna.
  Hvordan er gulvet her noget tid efter? Holder det? Er i glade for det? Hvis du heller vil sende mig en mail, må du os gerne det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Tine,

   Vi bor faktisk ikke i huset mere, så jeg har ikke set det længe. I tiden, hvor vi boede der holdt det super fint og havde ingen brugsspor.

   KH
   Nanna

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malica

  Hej. Jeg har et badeværelse gulv jeg gerne vil male med de her farver, kan jeg det? Bh Malica

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Malica,

   Det er spartel, ikke maling. Denne variant er ikke godkendt til vådrum, så der skal du nok lede efter et andet alternativ 🙂

   Mvh
   Nanna

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Introvert - om at acceptere sig selv