Mal dit trægulv med Epoxy gulvmaling – Nanna Pretzmann
Eventyret er begyndt..

Mal dit trægulv med Epoxy gulvmaling


Jeg har et par gang eller ti lovet, på Instagram, at jeg ville udgive et indlæg om, hvad det er vi har lavet med køkken og stuegulvet. Og endelig har jeg fået sat mig ned og trampet i tasterne. Egentlig er det hurtige svar blot Epoxy gulvmaling, men flere har efterspurgt en guide eller vejledning om man vil, så det vil jeg forsøge, at komme med her. Husk, at jeg ikke er professionel og heller ej den store gør-det-selv kvinde. Hvad jeg ved har jeg læst mig til på google og så har vi ellers bare kastet os ud i det 😉

Se bort fra alt rodet – det var egentligt blot før-billeder til os selv. Men nu ender de alligevel online. Som i ser er lokalet pænt mørkt. Udover, at male gulvet, har vi også fjernet halvmuren i køkkenet og flyttet spisebordet til udestuen istedet, for i selve køkkenet. 

Vi har længe været vildt trætte af vores mørke, mørke gulve. Dels trak de alt lyset ud af rummene og dels så de altid beskidte ud. Mørke gulve, børn og hund er bare ikke en god kombination. Men selve gulvet fejlede altså absolut intet, så derfor besluttede vi en billlig løsning med gulvmaling. Og så synes jeg altså malede trægulve er så fine¡¡

Vi har valgt en lysegrå farve og det er jeg så glad for. Men Epoxy kan tones i alle mulige farver, så drømmer du om blåt, grønt eller lyserødt gulv, så er det ingen hindring. Jeg drømmer selv om, at blive lidt mere modig og vælge en farve. Når du bestiller skal du blot finde den farvekode du vil ha’ og brug den, når du bestiller, hvis du ikke vælger en af standard farverne. Vi har selv købt Epoxy gulvmaling HER – mest fordi det var det billigste sted vi kunne finde og det endte med at koste os et par tusind, for et helt nyt køkken- og stuegulv.

Mal trægulv med Epoxy gulvmaling

Først og fremmest kræver det selvfølgelig noget udstyr, at male sine trægulve med Epoxy gulvmaling.

Det skal du bruge

 • Sandpapir og slibeklods
 • Støvsuger og en gulvmoppe
 • Malertape
 • Malerrulle (korthårede). Evt pensel. Vi synes dog, at det fungerede bedst kun at bruge små malerruller.
 • Epoxy gulvmaling (vi har brugt en 0802-R80B

 

Se også hvordan du billigt og let pimper din trappeopgang med en pynteliste og en klat maling

DIY: sådan maler du dit gulv

 • Start med at rydde gulvet for alt. Hele gulvet skal så slibes. Vores gulv var ikke lakeret, så vi nøjedes med en let slibning. Blot for at malingen lettere kunne hæfte.
 • Herefter skal gulvet støvsuges for slibestøv, gamle fnullermænd og hundehår. Jeps en virkelig grundig støvsugning. Alt kan ses, når du begynder at male gulvet.
 • Vask gulvet. Jeg vaskede kun i varmt rent vand. Igen en grundig gulvvask.
 • Når gulvet er tørt, støvsuger du endnu engang.
 • Dæk alle gulvlister med tape. Gerne en bred en. (Vi synes det bedste resultat kom af at bruge malerrulle til at. Derfor brugte en en bred malertape, som kunne tage den maling, som vi kørte mod panelerne, når vi malede kanterne)
 • Epoxy er en to komponent maling, som skal blandes præcist og bruges indenfor to timer, når den er blandet. Derfor, vær sikker på, at du er klar til at male, når du begynder at blande.
 • Der skal hele tiden males våd i våd, da overgange ellers bliver synlige.
 • Vores gulv fik tre gange med cirka 12-24 timers mellemrum. Der er en hærdetid på 24 timer før gulvet må betrædes, men det er først gennemhærdet efter 7 dage. Derfor ventede vi med, at flytte møblerne ind til de 7 dage var gået.

P.S. Gulvtæpperne har vi fået en del spørgsmål på – de er som bare fra Ellos og fåes lige HER. Med 20% rabat pt. Spisebord, tv-bord og sofa er fra Biva. En slags spisebordsstole er fra Ellos og den anden fra Søstrene Grene. Højstolen er en Stokke Steps.

 

 

2 kommentarer

 • Harry Edwords

  Epoxy maling gulv gir forskjell se til gulvet i salongen. Dens holdbare og rimelig som sammenlignet med andre gulv. Det er tilgjengelig mange farger med skygge i markedet.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Eventyret er begyndt..