Mal dit trægulv med Epoxy gulvmaling


Jeg har et par gang eller ti lovet, på Instagram, at jeg ville udgive et indlæg om, hvad det er vi har lavet med køkken og stuegulvet. Og endelig har jeg fået sat mig ned og trampet i tasterne. Egentlig er det hurtige svar blot Epoxy gulvmaling, men flere har efterspurgt en guide eller vejledning om man vil, så det vil jeg forsøge, at komme med her. Husk, at jeg ikke er professionel og heller ej den store gør-det-selv kvinde. Hvad jeg ved har jeg læst mig til på google og så har vi ellers bare kastet os ud i det 😉

Se bort fra alt rodet – det var egentligt blot før-billeder til os selv. Men nu ender de alligevel online. Som i ser er lokalet pænt mørkt. Udover, at male gulvet, har vi også fjernet halvmuren i køkkenet og flyttet spisebordet til udestuen istedet, for i selve køkkenet. 

Vi har længe været vildt trætte af vores mørke, mørke gulve. Dels trak de alt lyset ud af rummene og dels så de altid beskidte ud. Mørke gulve, børn og hund er bare ikke en god kombination. Men selve gulvet fejlede altså absolut intet, så derfor besluttede vi en billlig løsning med gulvmaling. Og så synes jeg altså malede trægulve er så fine¡¡

Vi har valgt en lysegrå farve og det er jeg så glad for. Men Epoxy kan tones i alle mulige farver, så drømmer du om blåt, grønt eller lyserødt gulv, så er det ingen hindring. Jeg drømmer selv om, at blive lidt mere modig og vælge en farve. Når du bestiller skal du blot finde den farvekode du vil ha’ og brug den, når du bestiller, hvis du ikke vælger en af standard farverne. Vi har selv købt Epoxy gulvmaling HER – mest fordi det var det billigste sted vi kunne finde og det endte med at koste os et par tusind, for et helt nyt køkken- og stuegulv.

Mal trægulv med Epoxy gulvmaling

Først og fremmest kræver det selvfølgelig noget udstyr, at male sine trægulve med Epoxy gulvmaling.

Det skal du bruge

  • Sandpapir og slibeklods
  • Støvsuger og en gulvmoppe
  • Malertape
  • Malerrulle (korthårede). Evt pensel. Vi synes dog, at det fungerede bedst kun at bruge små malerruller.
  • Epoxy gulvmaling (vi har farvekode 0802-R80B)

 

Se også hvordan du billigt og let pimper din trappeopgang med en pynteliste og en klat maling

DIY: sådan maler du dit gulv

  • Start med at rydde gulvet for alt. Hele gulvet skal så slibes. Vores gulv var ikke lakeret, så vi nøjedes med en let slibning. Blot for at malingen lettere kunne hæfte.
  • Herefter skal gulvet støvsuges for slibestøv, gamle fnullermænd og hundehår. Jeps en virkelig grundig støvsugning. Alt kan ses, når du begynder at male gulvet.
  • Vask gulvet. Jeg vaskede kun i varmt rent vand. Igen en grundig gulvvask.
  • Når gulvet er tørt, støvsuger du endnu engang.
  • Dæk alle gulvlister med tape. Gerne en bred en. (Vi synes det bedste resultat kom af at bruge malerrulle til at. Derfor brugte en en bred malertape, som kunne tage den maling, som vi kørte mod panelerne, når vi malede kanterne)
  • Epoxy er en to komponent maling, som skal blandes præcist og bruges indenfor to timer, når den er blandet. Derfor, vær sikker på, at du er klar til at male, når du begynder at blande.
  • Der skal hele tiden males våd i våd, da overgange ellers bliver synlige.
  • Vores gulv fik tre gange med cirka 12-24 timers mellemrum. Der er en hærdetid på 24 timer før gulvet må betrædes, men det er først gennemhærdet efter 7 dage. Derfor ventede vi med, at flytte møblerne ind til de 7 dage var gået.

P.S. Gulvtæpperne har vi fået en del spørgsmål på – de er som bare fra Ellos og fåes lige HER. Med 20% rabat pt. Spisebord, tv-bord og sofa er fra Biva. En slags spisebordsstole er fra Ellos og den anden fra Søstrene Grene. Højstolen er en Stokke Steps.

 

 

Follow:
Share:

10 Comments

  1. Harry Edwords
    27. november 2018 / 11:26 am

    Epoxy maling gulv gir forskjell se til gulvet i salongen. Dens holdbare og rimelig som sammenlignet med andre gulv. Det er tilgjengelig mange farger med skygge i markedet.

    • 27. november 2018 / 3:44 pm

      Hejsa Harry,

      Tak for din kommentar 🙂 Jeg har slettet dit reklame link.

      Mvh
      Nanna

  2. Wolle
    21. april 2020 / 3:59 pm

    Ser godt ud:o) Hvordan holder malingen? Jeg tænker mht til hundeklør.

    • 22. april 2020 / 7:29 am

      Hejsa 🙂

      Vi bor ikke længere i dette hus. Men vi har også malet stuegulvet i vores nye hus med epoxy. Det er et år siden i juli og det ser stadig ud som nyt. Tiltrods for tre mindre børn, 2 hunde og en kat. Det må siges at være holdbart! 🙂

      KH
      Nanna

  3. Pia
    27. april 2020 / 4:34 pm

    Hej Nanna
    Nu ved jeg godt det her er et lidt gammelt indlæg, men kan du huske mærket på den der epoxymaling? Jeg kan nemlig ikke finde noget når jeg søger på “0802-R80B” – tror det er en farvekode af en art.
    Jeg har selv lysegrå-malede gulvede som dine, som jeg også er super glade for! – men tænker at “opgradere” til epoxymaling her efter 5 år hvor de er begyndt at se til triste ud :). Håber det holder lidt bedre!
    Tusind tak!
    Mvh Pia

    • 28. april 2020 / 3:08 pm

      Hejsa Pia,

      Der er direkte link til malingen her i indlægget, men Hagmans hedder det 😀
      God fornøjelse!

      KH
      Nanna

  4. Jacob
    22. juni 2020 / 11:48 pm

    Hej Nanna.
    Hvis man har lakeret gulv, skal det så slibes ned inden? Hvad med fugerne i gulvet? Bliver de synlige? Hvorfor valgte du epoxy frem for almindelig maling?

    • 24. juni 2020 / 5:00 pm

      Hejsa Jacob,

      Jeg er slet ikke ekspert, men var mit gulv lakeret havde jeg slebet det først. For bedre vedhæftning. Med fugerne mener du så mellemrum mellem planker eller?
      Vi valgte epoxy for bedre holdbarhed. Vi har tidligere brugt gulvmaling og synes ikkw holdbarheden er ligeså god.

      Mvh
      Nanna

  5. Line Gullman
    21. marts 2021 / 5:59 pm

    Hej Nanna
    Ift. At I har hund, hvordan har gulvet det med hundepoter. Jeg har en mellemstor hund og overvejer kraftigt at male gulvet med Epoxy.

    • 21. april 2021 / 1:47 pm

      Vi har 2 styks chihuahua, og de laver ingen skader med poterne 🙂 Men den bedste test må være fire børn. Det holder så godt!

Leave a Reply


Looking for Something?